Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a szüleim szét mentek, de nem váltak el akkor igényelhetem az árvasági ellátást? Vagy az csak halál esetén jár? Ha tudom igényelni akkor azt hol tehetem meg?
Figyelt kérdés
2013. jan. 11. 13:25
1/8 anonim válasza:
Ha mindkét szülőd él nem jár árvasági.
Ha szétmentek az a fél kérheti a gyerektartást akinél a gyerek marad.
Ha nem váltak hivatalosan el nem tudom mi van. A másik szülőd támogat titeket, ha nem is hivatalosan (nálunk sem úgy van) ha nem akkor akinél járja ki, akár váljon el.
2/8 anonim válasza:
Dehogy. Az árvasági árváknak jár. Te hála égnek nem vagy az.
3/8 anonim válasza:
Te nem vagy árva, az az árva akinek nem élnek a szülei.
4/8 anonim válasza:
Gyerektartást tudsz igényelni a másik szülőtől.
5/8 anonim válasza:
De a gyerektartást sem te hanem akinél el lettél hivatalosan helyezve. Szóval ha Anyukádnak ad pénz Apukád akkor semmit, de ha nem akkor is csak Anyukád nem te.
7/8 anonim válasza:
Se gyerektartas, se arvasagi. Arvasagihoz legalabb az egyik szulonek halottnak kellene lenni, a tartasdijhoz meg eloszor el kellene valni - mellesleg azt se te kapnad, hanem a teged nevelo szulo.
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon Szépen köszönöm a válaszokat :)
2013. jan. 12. 10:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!