Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meghalt apukám, ilyenkor mit kell tennem?
Szükségem lenne a segítségetekre,
Apukám a héten meghalt (öngyilkos lett) és a szomorúságon túl el kell intézni sokmindent de nem tudom mit, apukám alkalmazott volt nem sok megtakarítás annál több hitellel. házas volt anyukámmal azonban 2 éve külön éltek (más városban valójában) de papíron nem váltak el. egy családi ház van ami gondolom közös jelzáloggal, meg ki tudja hány hitel... 3-an vagyunk testvérek azonban ebből 1 kiskorú 2 nagykorú én és tesom, tesomnak nincs munkája, se anyukámnak csak nekem alkalmazott vagyok.
Én pesten élek albérletbe de a tragédia miatt haza kellett költöznöm testvéreimhez mert apukám tartotta el őket, most nekem kell. A kérdésem az, hogy a jelzálogot és a többi hitelt megörököltem?(mivel anyukámnak nincs bejelentett állása) a jelzálog kb havi 80 én meg kapok fizetést az 100 e ft. elég egyértelmű hogy ezt nem fogom tudni fizetni, főleg a tél előtt amikor a gázszámla is kb 50 e ft lesz. mik a lehetőségem kaphatok a kiskorú öcsémre támogatást. tegnap voltam apukám munkahelyén ahol közölték, hogy a hitelt nem kell visszafizetnem ,először örültem mert a jelzálogra gondoltam de később kiderült, hogy vmi vállalati hitelről van szó… hallottatok már ilyenről?(jelzálog cég általi visszafizetése)
apukám biztosítása öngyilkosság esetén fizet? azt tudom találtam pár papírt, hogy apukám visszalépett az állami nyugdíjba így a 2x éves magán nyugdíj megtakarítását elvesztette? csak mert úgy tanultam még, hogy a nyugdíj örökölhető? milyen állami támogatást lehet kérnem? kiskorú öcsémnek lehetek-e én a gyámja két évig vagy automatikusan anyukám lesz? anyagilag hogy járunk jobban? ha én leszek a gyámja és kapok vmi állami támogatást az alkalmazotti fizetésem mellé vagy marad anyám?
Szóval röviden apukám meghalt, vagyona nem volt, hitele igen amit én örököltem? ilyen helyzetbe mennyire méltányosak a bankok? Soha nem gondoltam, hogy ilyen történik velem, hol tudok tájékozódni, hogy pontosan mit kell tennem ilyen esetekben?
előre is köszi,
Először is édesanyáddal kell beszélned. Hajlandó-e visszaköltözni a családjához. Ezek után, ha igen, minden ügyintézés az ő dolga.
Vannak családsegítők mindenhol. Érdemes ott érdeklődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!