Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Meghalt apukám, ilyenkor mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meghalt apukám, ilyenkor mit kell tennem?

Figyelt kérdés

Szükségem lenne a segítségetekre,

Apukám a héten meghalt (öngyilkos lett) és a szomorúságon túl el kell intézni sokmindent de nem tudom mit, apukám alkalmazott volt nem sok megtakarítás annál több hitellel. házas volt anyukámmal azonban 2 éve külön éltek (más városban valójában) de papíron nem váltak el. egy családi ház van ami gondolom közös jelzáloggal, meg ki tudja hány hitel... 3-an vagyunk testvérek azonban ebből 1 kiskorú 2 nagykorú én és tesom, tesomnak nincs munkája, se anyukámnak csak nekem alkalmazott vagyok.

Én pesten élek albérletbe de a tragédia miatt haza kellett költöznöm testvéreimhez mert apukám tartotta el őket, most nekem kell. A kérdésem az, hogy a jelzálogot és a többi hitelt megörököltem?(mivel anyukámnak nincs bejelentett állása) a jelzálog kb havi 80 én meg kapok fizetést az 100 e ft. elég egyértelmű hogy ezt nem fogom tudni fizetni, főleg a tél előtt amikor a gázszámla is kb 50 e ft lesz. mik a lehetőségem kaphatok a kiskorú öcsémre támogatást. tegnap voltam apukám munkahelyén ahol közölték, hogy a hitelt nem kell visszafizetnem ,először örültem mert a jelzálogra gondoltam de később kiderült, hogy vmi vállalati hitelről van szó… hallottatok már ilyenről?(jelzálog cég általi visszafizetése)

apukám biztosítása öngyilkosság esetén fizet? azt tudom találtam pár papírt, hogy apukám visszalépett az állami nyugdíjba így a 2x éves magán nyugdíj megtakarítását elvesztette? csak mert úgy tanultam még, hogy a nyugdíj örökölhető? milyen állami támogatást lehet kérnem? kiskorú öcsémnek lehetek-e én a gyámja két évig vagy automatikusan anyukám lesz? anyagilag hogy járunk jobban? ha én leszek a gyámja és kapok vmi állami támogatást az alkalmazotti fizetésem mellé vagy marad anyám?

Szóval röviden apukám meghalt, vagyona nem volt, hitele igen amit én örököltem? ilyen helyzetbe mennyire méltányosak a bankok? Soha nem gondoltam, hogy ilyen történik velem, hol tudok tájékozódni, hogy pontosan mit kell tennem ilyen esetekben?

előre is köszi,

2012. okt. 20. 08:12
 1/5 anonim ***** válasza:
56%
Én úgy tudom ha a házrészre is szükséged van (azaz elfogadjátok az örökrészt, azzal elfogadjátok a tartozást is!) Meg kéne nézni, hogy a ház értéke és a hitel értéke milyen arányban áll egymással. Ha a hitel magasabb, mint a ház értéke, szerintem veszni kell hagyni. Bár kérdés, akkor Ti hol fogtok lakni? Ha a hitel kisebb összegű (jóval kisebb), mint maga a ház értéke, akkor el kellene gondolkodni, hogy ha nem tudjátok fizetni, akkor eladni a házat és egy kisebbet venni a bank kifizetése után. De ezt nagyon át kell gondolni. Kérj segítséget Önkormányzatnál ha jól tudom van ingyenes jogsegély szolgálat.
2012. okt. 20. 08:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Először is adósságot csak az örökség értékeig lehet orokolni, másodszor pedig az örökségéből le is mondhatsz. A biztosítás öngyilkosság eseten nem fizet. A nyugdíjat öregségi nyugdíj címen anyukád fogja kapni. A gyereknek nem lesz gyamja, hiszen van édesanyja. Ha ő nem akarja nevelni, akkor te kérvényezheted a gyamsagot. A gyerek árva ellátást fog kapni.
2012. okt. 20. 08:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Először is édesanyáddal kell beszélned. Hajlandó-e visszaköltözni a családjához. Ezek után, ha igen, minden ügyintézés az ő dolga.

Vannak családsegítők mindenhol. Érdemes ott érdeklődni.

2012. okt. 20. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
anyád ezt nem engedheti meg, hogy minden a te nyakadba szakadjion. ez durva lenne
2012. okt. 20. 09:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Az árvaellátást el kell intézni, nem fogják maguktól kiutalni, el kell intézni azt is a gyámhivatalnál. Nekem az anyukám halt meg, még kicsi voltam, de nekem mondjuk el voltak válva a szüleim. Nem egyszerű helyzet az biztos. Igen, ha elfogadod az örökséged, akkor a tartozást is. Viszont érdemes anyukáddal közreműködni, mert egy ilyen helyzetben nagyon önzőek tudnak lenni a hozzátartozók és kitudnak cseszni veled. Most észnél kell lenned, h minden a lehető legjobban alakuljon. Kitartás!
2012. okt. 20. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!