Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet olyat hogy (lent leírom)?

Lehet olyat hogy (lent leírom)?

Figyelt kérdés

nem találtam jobb kategóriát.

hogy felajánlom a szerveimet és adják oda olyannak aki élni akar engem meg elaltatnak vagy valami ilyesmi ? van ilyen ?

2013. jan. 6. 18:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nincs.
2013. jan. 6. 18:22
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha elaltatnak az eutanázia, de még a súlyos beteg, pl. végső stádiumban lévő rákos embereket sem altatják el, még akkor sem, ha az talán a legjobb lenne a betegnek. A szerveidet úgy tudom, hogy felajánlhatod, hogy halálod után felhasználják más emberek gyógyítására.
2013. jan. 6. 18:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Ilyen nincs, de a szerveidet halálod után felajánlhatod.
2013. jan. 6. 18:25
 4/11 A kérdező kommentje:
értem..
2013. jan. 6. 18:28
 5/11 anonim ***** válasza:
Te vagy aki végrendeletet akar írni?
2013. jan. 6. 18:38
 6/11 A kérdező kommentje:
nem.
2013. jan. 6. 18:44
 7/11 anonim ***** válasza:

Valóban, ha úgy halsz meg, hogy a szerveidet fel lehet használni, nincs valami súlyos betegséged, akkor hacsak nem rendelkezel másként, halálod után a szülők/hozzátartozók véleménye kikérése után transzplantációs célból kiszedhetik belőled az összes használható dolgot. Vagyis még életed során érdemes elmondani a rokonoknak, hogy a halálod után szeretnéd felajánlani a szerveid másoknak. Értelemszerűen téged már nem tudnak megkérdezni, ha agyhalott vagy, így jönnek a szülők a képbe (igazából csak az illem kedvéért), és ha ők azt mondják, hogy mehet, akkor a belső szerveket, szemeket, bőrt is felhasználhatják.

Ezzel szemben az USA-ban nem számít valaki automatikusan donornak, csak ha erről hivatalos nyilatkozatot tett, esetleg a szülők/testvérek/rokonok beleegyeznek.

Csak úgy, hogy befekszel kórházba, elaltatnak, szétszednek... na olyan nincs. Még a halálos beteget is hagyni kell szenvedni, nem hogy az egészségest csak úgy elaltatni...

2013. jan. 6. 18:44
 8/11 Missi_Key ***** válasza:
100%
pszichológus./pszichiáter.
2013. jan. 7. 10:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha baleset is ér és használható belőled valami, akkor a várólistán levő betegeknek odaadhatók a szerveid. Viszont, ha pl. beteg a testvéred, nem kapja meg automatikusan pl. a szívedet, ha nem ő az első a várólistán. Páros szerveknél viszont előfordulhat, hogy segíthetsz egy családtagodon mondjuk a fél veséddel (szerintem csak akkor, ha nagykorú vagy), de létfontosságú szerveket nem lehet úgy felajánlani, hogy elaltatnak és kiveszik belőled.
2013. jan. 8. 18:56
 10/11 anonim válasza:
hogyha olyan szervet adsz oda amitől meghalsz szerintem akkor van de h mondjuk az egyik vesédet akkor nincs.
2013. jan. 8. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!