Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elválok a férjemtől, már nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválok a férjemtől, már nem érzem azt, hogy szeretném, nincs meg a vonzalom. Viszont ő nem akar válni. Hogy lehet ezt a helyzetet jól kezelni?

Figyelt kérdés

Sok csalódás és hazugság juttatott ide. Már mostanra ő mindent nagyon megbánt, de számomra már késő, lassan 3 éve várok arra, hogy észhez térjen és tiszteljen, becsüljön meg minket, a feleségét és a gyermekét. Nem tudok felejteni, olyan sok bántás és sértés történt köztünk, nemcsak a férjem részéről, én is hibás vagyok, hogy idejutottunk, mert beletörődtem és nem harcoltam eléggé, hamar feladtam, belefáradtam a sok könyörgésbe, hogy beszéljünk a gondokról, értsük meg egymást, kössünk kompromisszumot....

Most elhatároztam, hogy új életet kezdek, mert már belefásultam a mindennapokba, a reménykedésbe, hogy jobb lesz. Viszont a férjem teljesen kiborult, hogy elszakítom tőle a gyermekét és nem neveljük fel közösen, holott nincs egy dolog sem, amit csak ő csinálna a kicsivel. Mindent én csinálok és már 2 évesen nem is hagyja az apjának. Nem tud a gyerekkel bánni, türelmetlen sokszor, velem is. Viszont sajnálom, mert nem a szomszédba költözök, 150 km-re kaptam munkát.

Hogy értessem meg vele, hogy külön lesz a legjobb, mert én már nem akarok tenni semmit a házasságunkért kiábrándultam belőle, mint férfiből, mint családapából. Elmúlhatott a szerelem, pedig imádtam őt, de már azt se szeretem, ha megcsókol, vagy hozzámér. Annyira szemétnek érzem magam, de nem tudok parancsolni az érzéseimnek, egyszerűen már nem kívánom őt és így gyötrelem élni, 28 évesen még fiatal vagyok a boldogtalansághoz.

Viszont ő azt állítja, hogy imád minket, bár sokszor más szűrhető le a tetteiből. Lelkiismeret furdalásom van, hogy így elutasítom és el akarom őt hagyni, amikor ő a családjával szeretne maradni és a gyermekét felnevelni.

2010. jan. 1. 11:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
21%
Valóban elég szemét vagy,ha nem akarod rendbehozni a házasságodat:nem magadra kellene gondolnod,hanem a kicsire.Neki szüksége van az apukájára.Mindent meglehet beszélni,csak akarni kell.Ha kifogásod van a viselkedése ellen,akkor beszéljétek meg,és változtassatok mindeketten a viselkedéseteken.Minden házasságban vannak hullámvölgyek,de ezen túl kell jutni,ismétlem a gyerek érdekében.Ha elválsz,akkor egyedül sem lesz könnyű a fiad nevelni.És semmi biztosíték nincs arra,hogy a következő pasi(vagy pasik) jobbak lesznek.
2010. jan. 1. 11:10
 2/21 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%
Az nem világos, hogy miért van lelkiismeretfurdalásod. Talán mégsem olyan egyértelmű a helyzet, és ezért vannak kétségeid. Nem gondolom azt, hogy föl kellene áldoznod magad, de ha van esély arra, hogy újra szeressétek egymást, akkor még utoljára meg kellene próbálni együtt.
2010. jan. 1. 11:13
 3/21 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem olvastad Csernus:A nö könyvét,és megfogadtad.Így van,jól csinálod,nehogy már egy nem működő családban élj.Bátor vagy,és sokan irigyelhetnének,ha felérnék ésszel,hogy nem kell benne maradni egy nem működő kapcsolatban senki kedvéért.Sok sikert!
2010. jan. 1. 11:14
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen helyzetben elég nehéz tanácsot adni,jó döntés pedig nincs.Mert ott motoszkál,hogy mi lett volna,ha....ugye a másik oldal.

Én megpróbálnám megértetni vele ezekkel a szavakkal,amiket leírtál,hogy mit is szeretnék.Vagy megérti vagy nem.

De hidd el,elfogadni sohasem fogja.Mert a leveled alapján úgy tűnik,szeret nagyon téged,benneteket.Neki ti jelentitek az életét,a családját.

De én megpróbálnám "megijeszteni": Ahogy mondtad,messze költöznél.Igen szerintem kell a távolság.

Aztán meg( gondolom van esély,hogy az ottani meló nem lenne olyan,mint amire vágysz) ha nem olyanok a körülmények,akkor meglepetésszerűen hazamennék.Hátha akkor már te is másképp állnál a dolgokhoz kedves Kérdező.

Idő kell egymás nélkül,ez biztos,de gondold át az elmúlt éveket.Megéri-e kockáztatni? Megéri-e a gyereket elszakítani az apjától,ha esetleg lenne rá lehetőség,hogy átgondoljátok?

Természetesen,ezt neked kell tudni,de szerintem legyetek külön egy ideig( érezni fogod,mennyi kell) és próbálj meg gondolkodni és csak utána vegyétek elő megint a "külön" témát.

2010. jan. 1. 11:18
 5/21 A kérdező kommentje:
Igen olvastam a könyvet. Ez is közrejátszik, de az is, hogy már 3 éve gyötröm magam és állom a megaláztatásokat a szemétkedéseket. És mikor odajutok, hogy kilépek ebből az egészből, mindig bűntudatom van. Nem tudom a sok cserbenhagyást, a nem bevallott megcsalást és millió hazugságát elnézni és úgy tenni, mintha minden tök jó lenne és boldogan élnénk. Élhettünk volna úgy, de ő nem akarta, vagyis nem tett meg érte semmit, inkább önmagával törődött és a családja nem számított neki, csak a saját szórakozása. 3 éve várok rá és még nyáron lelkes voltam és voltak érzéseim felé, de azóta még több pofára esés ért és mindig csak halmozódik, pedig már most tényleg igyekszik, de már én nem akarom.
2010. jan. 1. 11:20
 6/21 anonim ***** válasza:

Nagyon nagy dilemmában vagy !

Csernus dokinak zömmel ilyen esetei vannak. A könyvében az a véleménye, hogy jogod van a boldogsághoz. De fájni fog az odavezető út.

Sok kitartást és erőt neked.

2010. jan. 1. 11:20
 7/21 anonim ***** válasza:
18%

Ilyenek a nők, belénk szeretnek, aztán kiábrándulnak és elhagynak!

Na, de nem akarok itt férfiként általánosítani, csak vagy te változtál meg, vagy ő változott meg, hogy már nem tudjátok egymást elfogadni, és egymással, egymás mellet élni. Holott együtt, egymást elfogadva vágtatok bele az életbe, a gyerekvállalásba.

És ha ő nem részeges, nem ver, nem csal meg, nem bánt, akkor nem lehet-e, hogy te vagy depressziós? Most azt gondolod nélküle jobb lesz, de mi van, ha elköltözöl, akkor a problémáid valóban megoldódnak? Valóban ő a problémáid forrása?

2010. jan. 1. 11:22
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Fájni fog tényleg,de ne pazarold tovább az életed.A gyerkőcnek is jobb lesz egy kiegyensúlyozott családban,nem egy kényszerhelyzetben,de te ezt tudod.Ne legyen lelkiismeret furdalásod,hajrá.Én szorítok,pláne,hogy Csernust is olvastad,tudod mit csinálsz.A férjed így járt,te elég időt adtál már neki.
2010. jan. 1. 11:25
 9/21 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem lépj ki a rossz kapcsolatodból! Én is kiléptem, éppen október végén. A párom ugyanúgy próbál visszakozni, mint a férjed, de nem engedek! Lett volna ideje jóvátenni a dolgait korábban, de elegem lett. Én még nem olvastam dr. Csernus Imre könyvét, de megrendeltem éppen az imént az interneten :-)
2010. jan. 1. 11:32
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokat gyötrődtem,a helyzetem hasonló volt a férjemmel is.Csak az ígérgetések,amitől a padlás is tele volt.Csak nálunk 2 gyerek.Sajnáltam őt is,a gyerekeket is,de sajnálatból nem lehet megélni.Elváltam,bármennyire könyörgött.Nagyon elszánt voltam.Mára az a helyzet,hogy a gyerekeivel alig foglalkozik,pedig mi nem 150 km-re lakunk,éppen megtehetné,hogy találkozzon velük akár minden nap.Ebből is csak azt szűröm le,hogy a "megváltozomból" semmi nem lett volna.Boldogan élek,és Neked is azt kívánom,hogy tedd meg a lépést,ne menjél tönkre a házasságodba.A gyermek soha nem fogja megköszönni,hogy együtt maradtál az apjával és tönkrementél.Inkább neveld egyedül boldogan,mint a férjeddel boldogtalanul.
2010. jan. 1. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!