Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amilyen gyorsan csak lehet szeretnék elválni a férjemtől. Mi ennek a menete? Hova menjek intézkedni?
a gyerek majd 18 évesen változtathat nevet, ha akar
a keresetet meg a lakóhelyed szerint illetékes bíróságon lehet beadni
A Bíróságon beadod a válópert. Ha közö megegyezéssel váltok,megegyeztek a gyerekelhelyezésben, gyerektartásban, a vagyonmegosztásban,akkor 1-2 tárgyalás után .Ha nem egyeztek meg,akkor évekig is elhúzódhat a válás.
A gyerek nevét nem változtathatod meg. Ha 18 éves lesz,akkor ő megváltoztathatja.
A gyerek nevét csak a két szülő együttes beleegyezésével lehet megváltoztatni, kivételt képez az az eset, amikor az egyik szülő szülői felügyeleti jogát megvonják.
Miért akarod még a nevétől is megfosztani?
Nem a felügyeleti jogát kell ahhoz megvonni, az nem elég hozzá. Csak akkor dönthet a névváltoztatásról egyedül az egyik szülő, ha a másik ellen tiltó határozatot hoznak.
Viszont úgy tudom (ebben egyáltalán nem vagyok biztos, csak hallottam róla), hogy 14 éves kor fölött a gyerek kérésére, egy szülő beleegyezésével is megváltoztatható a név.
Chatty!
Szülői felügyeleti jog megvonása azt jelenti, hogy a gyermekkel kapcsolatos minden jogától megfosztják a szülőt. Ilyet csak erős indokkal tesznek, a "nem törődik a gyerekkel" nagyon kevés hozzá. A szülői felügyeleti jog megvonásának következményei: a szülői felügyelettől megfosztott személy örökbe nem fogadhat, nála gyermeket nem helyezhetnek el. A gyermek nevéről, iskoláztatásáról, életpályájáról, lakhelyéről nem dönthet, beleszólása nincs. Két esetben kérdezik meg a véleményét a gyermekkel kapcsolatban: a gyermek végleges külföldre távozásánál illetve a gondozó szülő házasságkötése esetén a házastárs általi örökbefogadási szándéknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!