Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mire számíthatok, ha nálam sokkal gazdagabb férjemtől válok?
Ő az utóbbi években már többszörösét kereste annak, amit én. Az ő fizetése diktálta az életszínvonalat, amiben élünk, háromszintes bérház külföldön, jó autó, nagyon drága ajándékok, plazma, utazások stb. Nekem ez soha nem tetszett, szerettem volna szerényebben élni, mert féltem, hogy ha vele bármi történik, nem tudom fenntartani ezt a házat egy hónapig sem, de meggyőzött, hogy nem lesz baj. Ő havi egymillió fölött keres nettóban, én jócskán kétszázezer alatt.
A házasságunknak úgy néz ki vége. Tudom, hogy senki sem tud megjósolni egy válópert, de félek: ha elválunk, ki kell fizetnem majd neki az eddigieket? Nem tudnám visszafizetni, amit a közös életünkre költött, egy élet alatt sem talán. Gyerekeket neki ítélik, mert ennyivel jobb körülményeket tud nekik biztosítani mint én?
Mit, miert kellene mar visszafizetni?
Nem ertem, hogy megis mi a problemad? Miert nem akartal ezen a szinvonalon elni, ha megtehettetek?
Most valami tortent, majd elsz tovabb ugy ahogy tudsz.
Ha te is meg tudod teremteni a feltételeket a gyerekeidnek, akkor neked ítélik. Ha már elég nagyon, akkor ők maguk is dönthetnek, hogy kivel szeretnének maradni.
Egyébként, szerintem nem kérhet vissza semmit... Az utazások felárát? :) Á kizárt..
Családjogi törvény: a házasság alatt szerzett ingó és ingatlan vagyon közös szerzeménynek - ebből kifolyólag közös tulajdonnak - számít. Szerezz egy jó ügyvédet, férjednek is lesz. és minden vagyonnak - hacsak nem házasság előtti különvagyon - a fele téged illett.
Gyereket leginkább az anyának ítélik, hacsak nem alkoholista vagy debil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!