Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek mire számíthatok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mire számíthatok?

Figyelt kérdés

A férjem gazdag üzletember, akinek Mo-n semmi nyoma (nincs adószáma, nem fizet TB-t, külföldi rendszámú autóval jár. (pénzek sztén külföldi bankszámlán) Válni szeretnék két picivel (2éves,1 hónapos). Azzal fenyeget, hogy el tudja intézni, hogy elvegye a gyerekeket.

A házasságunk alatt én nem dolgozhattam, hogy itthon minden rendben legyen, nevelem a gyerekeket, ő meg lelkileg teroorizál, lenéz, a gyerekekkel pedig alig foglalkozik.

Én és a gyerekek is a szüleimhez vagyunk bejelentkezve, mert a mostani házunkra még nem kért lakhatási engedélyt.

Mire számíthatok válás esetén? Mit tudnak tőle így behajtani?

2011. máj. 25. 15:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Úgy gondolom, ilyen esetben érdemes egy jó ügyvédet keresni, és átvesézni vele a helyzetet. Ő jobban belelát ezekbe és ismeri a kiskapukat is.

Üdv!

2011. máj. 25. 15:07
 2/15 anonim ***** válasza:

És hol éltek? Itthon vagy külföldön? És mi van a Te neveden a felsoroltakból? (vagyon, ház, autó?)

Nem fogja tudni elvenni tőled, főleg hogy ilyen picik még. Ahhoz nagyon durva indok kéne.. pld. vered őket, vagy nem adsz nekik enni, vagy részegen dorbézolsz és veszélyezteted őket.

Anyagi ügyekben nem lehet megmondani, mit tudsz tőle elvenni, mert ahhoz tudni kellene, hogy mitek van, és az kinek a nevén van, és hány éve vagytok együtt..

2011. máj. 25. 15:08
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

Ugyanazt tudom írni mint az első válaszoló,egy jó ügyvéd kell Neked!Bár nem értem ha az apuka nem foglalkozik a gyerekekkel akkor miért fenyegetőzik azzal,hogy elveheti Tőled?! Szerintem más is van ott,valami más bibi is!Amúgy a gyermek elhelyezés nem egyszerű,kitartás!

21/N

2011. máj. 25. 15:10
 4/15 anonim ***** válasza:
Javaslom vasalj ki belőle egy szép gyerektartást. Ha normálisan neveled őket, nem veheti el a kicsiket!
2011. máj. 25. 15:11
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Fordulj ügyvédhez. Mivel a szerintem a férjed szívesen elkerülne egy APEH vagyonosodási vizsgálatot jó esélyeid vannak, hogy még pénzt is kapsz. És a gyerekeket természetesen.

(ha esetleg azt legalább megtudod, hogy melyik bankban/bankokban vana apénze az nemárt. Ha EU,akkor minden gond nélkül kikérheti a bíróság az elmúlt évek kivonatait)

2011. máj. 25. 15:13
 6/15 anonim ***** válasza:
48%

Semmit. Ha semmi nincs a nevén és még keresete sincs akkor semmit. Megkel mondjam , hogy nagyon okos férjed van. Szóval semmi nélkül maradsz. De ha tudod bizonyítani a bíróságon hogy el tudod tartani a gyerkőcöket akkor van esélyed mivel neki itt nincs semmi. Mert ha biróság lesz ebből és ő fogja akarni a gyerekeket akkor be kell vallania a vagyonát, és gondolom ő ezt nem akarja.

Annyi, hogy a gyerekek lehet hogy veled maradnak de vagyonra ne számíts.

2011. máj. 25. 15:22
 7/15 anonim ***** válasza:
Az enyém is ilyen üzletember,és velünk se sokat foglalkozik.Imád téged is terrorizálni lelkileg.Pedig valahogy kilehetne velük tolni,az APEH ügy nem rossz,de egy biztos utcára nem tehet ki.Addig kell b.szogatni,míg nem sajtoltok ki belőle egy lakást.Más választása nem lesz,plusz a gyerektartás.Házasságkötéskor aláirtál valamiféle vagyon szerződést?
2011. máj. 25. 15:23
 8/15 anonim ***** válasza:
24%

Az Apeh nem tud csinálni semmit,mivel itthon nincs a nevén semmi,még a háza sem,mert nem lakható,tehát a nincsből nem tudsz kérni hivatalosan semmit. Tényleg nagyon okos ember és valószínű,hogy mindent el tud intézni. Van pénze ügyvédre,a legjobbat is meg tudja fizetni,amit te nem biztos és így a gyerekeket is könnyebben el tudja venni tőled.

Biztos,hogy nincs megoldás a békülésre?

Ha belevágsz ebbe az egyoldalú harcba,abba biztos,hogy beleroppansz és a gyerekek megsínylik! Nem marad semmid.

Nagyon nagyon sajnállak,össze szorul a szívem. Én biztos,hogy türnék,de csak a gyerekek miatt.

2011. máj. 25. 15:37
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszi Mindenkinek a gyors választ!

Házassági szerződésünk nincs, itthon élünk, de neki még az útlevele is külföldi.(van magyar is)

Kedves utolsó válaszoló: én is tűrök tűrök, de legutóbb már nekem is akart jönni... Mikor mondtam hogy válni szeretnék, kérte hogy míg picik a gyerekek maradjunk együtt.. De kilátásba helyezte hogy ha nőnek egy kicsit, el fogja őket venni.. Akor inkább most lépnék, amíg még picik. Talán így van egy pici remény hogy velem maradjanak!

2011. máj. 25. 15:43
 10/15 anonim ***** válasza:
67%

Jaj,kedves előző, hogy lehet valaki ilyen hiszékeny. Az ilyen nők miatt hiszik azt a férfiak, hogy tényleg megcsinálhatnak bármit, mert már a legelején feladnál mindent.

Az APEH igenis tud tenni,ha a válóperrnél a bíróság bekéri a külföldi bankszámlákat azt szépen át kell adni az APEH-nek. Az EU-ban élünk már jó ideje, nem kéne elfeleljteni.

És az APEH nagyon szereti az ilyen vagyonosádi helyzeteket, nem számít,ha nem az ő nevén van, ha köthető hozzá.

2011. máj. 25. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!