Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2 éve mondták ki a válást, de még nem volt vagyonmegosztás. Közös ingatlan nincs, csak bankszámla. Az is kizárólagosan a volt férjem nevén, de a közös vagyont tettük rá és az kamatozott. Mire számíthatok?
Figyelt kérdés
Van rá reális esélyem ,hogy a bíróság megítéli a házasság alatt szerzett közös vagyon felét annak ellenére,hogy a bankszámla nem volt közös? Ha igen esetleg élhetek-e olyan plusz követeléssel is,hogy mivel tulajdonképpen eddig az én pénzemet is használta aar visszamenőleg valami kamatot számítsanak fel?2010. jan. 16. 10:43
1/5 anonim válasza:
Természetesen az a pénz nyomon követhető pontosan időpontilag is a bankszámla alapján, így az közös. A Te részedre járó 2 éves kamat is megillet, ha az összeg le volt kötve és hozott kamatot. Ha bizonyíthatóan csak úgy ott állt a számlán, akkor nem igazán szerintem. Minél előbb intézkedni kellene ez ügyben, mielőtt még behajthatatlanul eltűnik a pénz!
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget!Nem volt lekötve ,de azért mivel bankban volt kamatozott.És mivel milliókról van szó az a 2 év is számít.De mi van abban az estben ha eltüntette a bankszámláról a pénzt és azt állítja ,hogy pl. felélte...?Tehát elvileg tudom bizonyítani,de be lehet-e rajta hajtani?
2010. jan. 16. 11:06
3/5 anonim válasza:
Hát ha nem hajléktalan, akkor igen. Csak abban az esetben nem, ha nincs a nevén semmi. De milliókat nagyon nehéz úgy eltüntetni, hogy ne legyen nyoma.
4/5 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
A bankszámláról kivételnek nyoma van. Az is látszik, hogy ki vette fel személyesen és az is, hogy kártyával ki, ugyanis a számlakimutatás a kártyaszámot is tartalmazza.
Ha Te nem vagy bejelentve a bankhoz, akkor a bíróság a kérésedre kikéri a bankszámla-kimutatást és abból kiderül, hogy mennyi volt a pénz.
Aggodalomra semmi ok, csak jól fel kell írni a számlaszámot.
egy ügyvéd
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!Én is úgy gondolta,hogy ami jár az jár ,pláne hogy meg is van a bankszámlaszám.Már csak az a gond,hogy azt nyilván lenullázta, a nevén csak egy 20 éves merci van és még munkahelye sincs (életművész).Ilyen estben hogyan juthatok a pénzemehz?
2010. jan. 17. 09:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!