Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Októberben elköltöztem, következő év áprilisában váltunk. Ott hagytam 3 gyereket akikre fizetem a gyerektartást. A volt páromé az ingatlan tulajdonjoga, de az egészre haszonélvezeti jogom van. Lakáshasználati díjra igényt tarthatok-e? Visszamenőleg?

Pí-pí-pillanat. A jog ezt mondja:
"A haszonélvezet jogosultja az a személy, aki egy adott ingó vagy ingatlan tulajdonjogával nem rendelkezik, de azt birtokolhatja, használhatja és a használatból eredő hasznokat élvezheti. Időtartamát tekintve beszélhetünk meghatározott idejű vagy holtig tartó haszonélvezetről. A haszonélvezet időtartama alatt a tulajdonosnak nincs joga a birtokláshoz, a használathoz és a hasznok begyűjtéséhez, kivéve ha azt a haszonélvező átengedi számára. "
Az etika persze azt mondja, hogy elég faramuci dolog lenne, esetleg meg kellene egyezni valamilyen formában. De a haszonélvezeti jogodra hivatkozva utólag kiróni valami díjat az nem járható út.

Sziasztok!
Utolsó előtti :: Ne adjunk már hülye tippeket ennek a gondoskodó apának!!!!
Kérdező, neked csak gratulálni tudok, hogy ilyen forog abban a pihent agyadban. Szégyelhetnéd magad!!

"
Utolsó előtti :: Ne adjunk már hülye tippeket ennek a gondoskodó apának!!!!
"
nem hülye tipp, jogilag teljesen rendben van...az, hogy a helyében felfordulna a gyomrom magamtól, az egy másik kérdés...persze, mivel a háttérsztori nem ismert számunkra, ezért ítélkezni nem feltétlen kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!