Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha még válás előtt elköltözöm a férjemtől, a közös gyermekünkkel, akkor ő tud-e bármit tenni annak érdekében, hogy visszamenjünk hozzá, azzal a jelmondattal, hogy neki is joga van a gyerekhez?
Az első hozzászólóval értek egyet. Ha már elváltatok, akkor már kérvényezheti a felügyeleti jogot. Addig meg engedd meg neki, hogy találkozhassanak úgy, hogy te is ott vagy. Bár ha elviszi és "elfelejti" visszahozni, akkor búcsút mondhat annak, hogy a bíróság neki fog kedvezni.
Az is igaz, hogy nagyon ritkán ítélik a férjnek a gyereket, bár ritkán is szokták ők kérni. Általában annak már oka van. Nálam és az öcsémnél úgy volt, hogy őt apámnak, engem anyámnak ítélt a bíróság, de mivel még ma is jóban vannak, ezért nem volt ebből semmi gond. Sőt, én is apámékkal éltem elég sok éven át, mert így jobb volt nekem az iskola, meg a barátaim miatt, és az öcsémtől se kellett elszakadnom.
Nagyon sok apa kérik,hogy nála legyen a gbyerek,de a bíróság nem törődik ezzel. Az apáknak nincsenek egyéb jogai,csak annyi,hogy fizessenek. Pedig a gyereknek az apjára is szüksége van. Nem kéthetente,hanem akár naponta is.
Egy anyának nem a saját gyűlöletével kellene törődnie,hanem a gyereke érdekeivel. Csak sajnos,ezt sokan nem látják be.
A kérdésre: téged nem kötelezhet senki,hogy visszamenj a férjedhez. (Bár jobb lenne a válás helyett rendbehozni a házasságot). A gyerekéhez pedig joga van és a gyereknek is joga,hogy tartsa a kapcsolatot az apukájával. Az a normális,ha úgy működik,ahogy az előttem szóló írta.
Csak egy buta anya tiltaná a gyerekét az apjától, ugyanis az egészséges fejlődéséhez az apa is kell, pláne ha fiúról van szó. Az apától eltiltott fiúk mind sérülnek valamilyen szinten, de legtöbbször a lányok is.
Tehát ha az apa szeretne láthatást, akkor add meg neki, és ne csak a bíróság által szabott időkeretben, hanem rugalmasan. Ne a gyereked büntesd a kudarcotokért.
Vissza viszont nem kényszeríthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!