Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válópernél mennyire kell félnie a férfinak attól, hogy elveszíti a lakását, ha azt a házassága alatt vette meg/örökölte, de csak az ő nevén van?
19-es Tehát minden papírt meg kell őrizni + blokkokat. Végüls ha áfás számlát kérünk az nem tűnhet fel a párunknak. Hiteltörlesztésre pedig hülyeség házat venné, mert az szinte kivétel nélkül a banké lesz.
De ha a férfi a maradék 2,5 milliót a saját bankszámlájára gyűjti, és úgy vette meg a házat, hogy a nő számlájáról nem érkezett átutalás a vásárlás előtt, akkor?
Kérdező házasságkor vagyonközösség lesz. Tökmindegy ki mennyit keres az jogilag közös. Ha van 5 millió félretett pénz az egyik fél dolgozott a másik meg otthon bámulta a tv-t akkor is jár neki 2,5 millió.
Házasság előtt köss hazássági szerződést vagy ne házasod meg soha, élettársnak csak annyi jár amennyit maga is megkeresett.
.
Mit vesz ritkán figyelembe?
Nem te tudod rosszul házasság alatt tökmindegy ki mennyit keres vagyonközösség van így ha egy fillért nem kereset 20 évig az egyik fél, akkor is jár 50% neki. (Van olyan hülye aki eltűri, hogy 20 évig ne csináljon a másik semmit meg is érdemli)
Meg aztán én még nem hallottam olyan férfiról, aki semmittevő, de lenyúlja
A nő hivatkozhat a gyereknevelésre, meg arra, hogy a férje elég pénzt keresett, de a férfi csak a közösen előállított vagyonra tarthat igényt. Bár ez is ügyvéd/bírófüggő.
Kérdező nem hit kérdése ez, törvényben van foglalva.
Házasság vagyonközösséget is jelent.
Hitel miatt sem lehet válni, mivel az is tökmindegy kinek a nevén van közösen kell törleszteni. (Hitelt pont ezért nem is adnak a másik beleegyezése nélkül)
* Meg aztán én még nem hallottam olyan férfiról, aki semmittevő, de lenyúlja ... a ő fl vagyonát.
Itt lemaradt a mondat vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!