Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért minden a "volt feleségne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért minden a "volt feleségnek" jár?

Figyelt kérdés

13 hónapja vagyunk együtt a párommal,lassan 1 éve együtt is élünk.Ausztriában dolgozik,onnan kapják a családi pótlékot,így megmondta,hogy nem is fog elválni,mert a magyar családi pótlék 4szeresét kapják bőven és 4 gyerekre nézve az hatalmas pénzkülönbésg lenne.Ezt a pénzt pedig csak akkor kapják,ha egy címen,egy háztartásban élnek.

Nagyon rosszul esik,amikor együtt vagyunk ismerősökkel és kijelenteni,hogy a feleségem én meg ott állok nagy pocakkal.De elfogadtam.

Az én gyerekem után nem fog osztrák családi pótlék járni.Elfogadtam.

A legkisebb gyerekük után majd 12.000Eoró Gyest kaptak,a mi gyerekünk után ez sem fog járni,de Elfogadtam.

Nekem nem volt testvérem,mindigis nagy családról,3 gyerekről álmodoztam.De mivel a páromnak már van 4,így egyértelmű volt,hogy 1 gyerkőcöt vállalunk,azt is inkább az én kedvemért,meg persze,hátha az 5. kisfiú lesz és bizony az lesz.Elfogadtam ezt is.

Azt mondta külön kasszát szeretne.Az én lakásomban élünk,ezért ő azt mondta,hogy ő vállalja a rezsit teljes mértékben,a mindennapi kiadásainkat pedig felezzük.Én kb. 65000Ftot fogok kapni gyedre a családi pótlékkal együtt,ő is ennyit tesz bele így havi 130.000Ft lesz a mindennapi megélhetésre 3 főre.Bármi extra kiadás lesz,azt ő fogja csak tudni fizetni.A többi pénzével ő gazdálkodik.Ez bevallom rosszul esett,de Elfogadtam.

Az én lakásomban élünk,47nm nappali + egy háló.A két kisebbik még csak 3 ill. 4,5 évesek,így megértem,hogy jobb nekik otthon,így ezért is,meg a helyhiány miatt is a párom szombatonként ott alszik és a vasárnapot a gyerekeivel tölti.Nehezen,de elfogadtam.

A lakásom tehermentes,így felvetettem,hogy adjuk el és + hitellel vásároljunk egy házat.Legyen kert és játszótér a mi Prücskünknek is.Az ő házukon még bőven van hitel,havi 200.000Ft a törlesztője.Ezt a párom fizeti,a fizetése fele.Azt mondta nem mer bevállalni még havi 30.000Ftos törlesztést sem,hiszen senki munkája se biztos és ha az ő munkahelye megszűnik,a felesége és a 4 gyerkőce annak megissza a levét,legalább miattunk ne kelljen aggódnia.A szívem szakadt meg,hogy nem tudok majd egy nyamvadt gumimedencét kirakni a kertbe,de megértettem,igaza volt,Elfogadtam.

A barátnőm nagypapája meghalt a napokban.Ő öröklte a házát a városunktól kb. 25km.re.Szőrén-szőrt elcserélné velem a lakásomat a házra.2000nm kert,3 szoba + nappali.Bőven élhető állapotban van és akarom,AKAROM.

A párom kiszámolta,hogy az neki + 40.000Ft benzinköltség többlet lenne,amit nem biztos,hogy mindig ki tudna fizetni.Én hajlandó vagyok mindenre.Gondozom a csirkéket,a disznókat,veteményes,gyümölcsfa bármi,hogy kevesebb legyen a kiadás,de ebből már nem engedek.

Ez volt az első veszekedésünk.

Tudom,hogy szeret,nincs okom féltékenynek lenni a feleségére.

Tisztelem becsülöm,hogy így gondoskodik a gyerekeiről és az ő érdekük az első!!!

Mit gondoltok,tényleg olyan sokat kérek?

2014. febr. 21. 12:03
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:

"A legkisebb gyerekük után majd 12.000Eoró Gyest kaptak"

Nem létezik,hogy több milliót kapjanak gyesként... És a gyes 1 évig jár... 300 euró! A gyed az több, de tudtommal az is 1 évig jár..

2014. febr. 21. 22:09
 52/59 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy mindent beveszel neki. Járj utána a dolgoknak.
2014. febr. 21. 22:11
 53/59 anonim ***** válasza:
100%

Az ő házukon még bőven van hitel,havi 200.000Ft a törlesztője.Ezt a párom fizeti,a fizetése fele.

Tudod itt ki a legkirályabb? A feleség:) komolyan, hitelt nem kell fizetni, szerintem nem is dolgozik, a férje hozzá jár haza, te megeteted, dugsz vele, mosol rá, ő meg néha élvezi ( ne hidd h nem ), nincs vele gondja, ellátja, róla gondoskodik. És ő a törvényes feleség, neki jár a tisztelet, a pénz, a döntés, a jólét, a minden, míg te egy szerető vagy, akinek semmi sem jár.. Jól tolják!

2014. febr. 21. 22:13
 54/59 anonim ***** válasza:

Az alábbi linken ezt találtam... szerintem is becsap téged :(

"Osztrák családi pótlékot igényelhetnek mindazon személyek, akik Ausztriában bejelentett munkaviszonnyal vagy egyéb vállalkozói jogviszonnyal rendelkeznek.

- a családi pótlék-igénylésre, az Ausztriában jogviszonnyal rendelkező vér szerinti vagy örökbe fogadó szülő jogosult

- az igénylés alapfeltétele, hogy az igénylő személy a gyermekkel közös háztartásban éljen és ezt igazolni tudja

- a családi pótlékot az osztrák Adóhatóság (Finanzamt) fizeti ki

Tekintettel a családi támogatások rendszerét szabályozó európai uniós koordinációs rendelet 2010. május 1-től érvényes változásaira az alábbi lehetőségek léptek életbe:

- ELVÁLT, GYERMEKEIKET KÜLÖN HÁZTARTÁSBAN NEVELŐ SZÜLŐK ESETÉBEN LEHETSÉGES A CSALÁDI PÓTLÉK IGÉNYLÉSE ABBAN AZ ESETBEN, HA AZ AUSZTRIÁBAN DOLGOZÓ SZÜLŐ NEM ÉL A VÉR SZERINTI GYERMEKKEL KÖZÖS HÁZTARTÁSBAN (Amennyiben az osztrák rendelkezéseknek megfelelő, elvárható gyermektartást fizet, megigényelheti a családi pótlékot Ausztriából, ha a gyermektartás nem éri el ezt az elvárt összeget, a gyermekkel közös háztartásban élő szülő igényelheti az osztrák családi pótlékot a kint dolgozó szülő jogán)

- közös háztartásban élő, nem vér szerinti gyermek után osztrák családi pótlék nem igényelhető, csak örökbefogadás esetén"

2014. febr. 22. 21:49
 55/59 anonim ***** válasza:

Előző vagoyk, itt a link:

[link]

2014. febr. 22. 21:49
 56/59 anonim ***** válasza:
Hol van a pasi kerdese... belinkelne valaki
2014. febr. 23. 18:37
 57/59 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom már törölték
2014. febr. 23. 18:56
 58/59 anonim ***** válasza:
2017. júl. 15. 09:46
 59/59 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi újság veletek azóta?
2017. júl. 15. 13:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!