Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van -e abban az esetben a volt feleségnek bejelentési kötelezettsége, ha az a gyermeke, aki gyermektartásban részesült, már nem jogosult rá? Le kell mondani ilyen esetben a gyermektartást?
A fiunk 19 éves, most érettségizik és már nem fog továbbtanulni.
Az apának kell kérvényezni a megszüntetést, vagy nekem kell bejelentenem?
A válaszokat előre is köszönöm!
Hát Azt a gyereket is sajnálom...
Kb olyan lesz mint az apja vagy mint te.
Ugyebár melyik félnek az érdeke?
Sértés az apa részéről indítványozni?
Illik elfogadni, ha a papa nem firtatja?
Ha letiltással vonják a béréből, akkor intézni kell bírósági végzést, különben a munkáltató nem törölheti a követelést.
az utolsónak igaza van. Bíróságon kell kérni az apának ha már nem kívánja tovább fizetni. Ez magától nem szünik meg. Akár a gyerek 30-40 éves koráig is fizetheti. Nálunk is így van. Apám rokkantnyugdíjas és van egy csomó hiteltartozása, csakhát nem behajtható mert így maximálisan terhelve van a nyugdíja, hogy fizeti utánam és húgom után a gyerektartást. Egyikünk sem tanul, én 22 éves vagyok, az elsö gyermekemet várom, húgom 18 éves és semmit nem csinál. Mégis van fizetve utánunk a gyerektartás. Így családban marad valahol és nem a bankoknak megy hiteltörlesztö címen. Okosan kell csinálni. Ha a fiad apja magától nem vonja vissza, fizetheti ameddig szeretné:)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!