Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást kérjek?
A párommal úgy döntöttünk, külön folytatjuk tovább. Nem voltunk házasok, 2 gyermekünk van.
A fizetése netto 118000Ft (ez 20000Ft-al kevesebb lesz, mert eddig ő kérte a családi adókedvezményt). A hiteleinek a törleszője 37000Ft, tehát minden másra marad neki kb 61000Ft (albérlet, rezsi élelmiszer, bérlet...). Sajnos én sem tehetem meg, hogy ne kérjek gyerektartást.
Na, végig olvastam, és le kell szűrnöm egy rövidke tanulságot:
A szüleire költötte a hitel összegét, emiatt törleszt. Ez kb. annyit jelent, hogy a szüleit is eltartja. Azt várod tőle, hogy cirka 20 évig tartson életben téged, a gyerekeket, meg magát is.
Tehát tartson el 100e-ből egy egész generációt... Mondhatom, hogy szép pár lehettetek, ha képes lennél azért (lényegében) kínozni, hogy neked könnyebb legyen az életed. Mellékesen: Mi van, ha neki ítélik meg a gyerekeket? Neki van munkája, van hol laknia, és eddig is el tudott tartani 2 gyereket...
Kedves 25-ös!
Ezt írod:
"A bíróságot nem érdekli a felvett hitel, az albérlet költsége és az, hogy a megmaradó pénzecske száraz kenyérre sem elég, a gyerekeket a saját megélhetés kárára is el kell tartani...Minden levonást megelőz a gyerektartás."
Ez mind nagyon szép, de ha kinyírod a tejet adó tehenet, az nem fog tejet adni, a paragrafusokat meg feldughatod a seggedbe, a gyerek mégis pénz nélkül marad. De nem baj, győzött az igazság.
Nem lenne ésszerűbb akkor egy enyhébb gyerektartás? Mert nagyon kötjük az ebet a karóhoz, az eb éhen fog halni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!