Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást kérjek?
A párommal úgy döntöttünk, külön folytatjuk tovább. Nem voltunk házasok, 2 gyermekünk van.
A fizetése netto 118000Ft (ez 20000Ft-al kevesebb lesz, mert eddig ő kérte a családi adókedvezményt). A hiteleinek a törleszője 37000Ft, tehát minden másra marad neki kb 61000Ft (albérlet, rezsi élelmiszer, bérlet...). Sajnos én sem tehetem meg, hogy ne kérjek gyerektartást.
Mivel a család már nem az ő gondja lesz, lesz lehetősége másodállást vállalni, vagy jobban fizető munkát találni ahol nincs olyan szigorúan időhöz kötve. Szóval olyat, amit család mellett esetleg nem tudott.
Mivel neked kell a gyerekeket felnevelned, szükséged van a pénzre. Jogilag kb a 98 ezerből 39000 járna, szerintem a 30000 jó megoldás lenne részedről. A 15 ezer ft egy gyerekre nem sok, viszont a menzára /9000/ meg a reggelire vacsorára /otthon/elég. A többit így is neked kell majd előteremteni.
Nem kaphatja tovább a családi adókedvezményt, mert nem egy háztartásban él a gyermekeivel.
Én már a szüleimnél vagyok a gyerekekkel, ő még márciusig marad a volt albérletükben, utána még ő sem tudja hova fog menni.
Eredetileg 20000Ft-ra gondoltam (10-10 gyerekenként), de ez a megmaradó pénzéhez képest nagyon sok.
ELKÉPESZTŐ!
Te vagy az első nő, aki elgondolkozik azon, hogy az apával mi lesz a válás után. Ki kéne valahogy emelni ezt a kérdést!
Elnéztem, két gyermeketek van, így a maximum 33% lehet, ez 33 ft durván, de akkor valóban nem marad neki sok havonta, ha a hiteleket kifizeti, alig marad rezsire is.
Azért azt nem ártana tudni a kérdezönek, hogy hitelek felét neki kellene fizetnie, kivéve, ha az apa azokat a házasság elött vette fel, minden egyéb esetben ugyanis közös szerzemény.
De ettöl függetlenül, ha csak a jogi oldalát nézzük, az apának ELÖSZÖR kell a gyerektartást biztosítania, és a maradék az, amiböl a hitelek ráesö részét meg a saját megélhetését kell megoldania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!