Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Anyósom házában élünk 12 éve....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyósom házában élünk 12 éve. (Ő is örökölte). Mindig ígérte, de hogy átíratja a fia nevére, de a mai napig nem történt meg. Válás esetén mi a helyzet ilyenkor?

Figyelt kérdés
Pl. akkor is, hogyha van egy kisgyermek? Apukának hivatalosan a nevén van egy 20 éves autó, és egy 8 éves motor, minimálbérre van bejelentve (hivatalosan), van mellette egy másodállása egyéni vállakozó, ami papíron minimális haszonnal működik.
2014. febr. 5. 16:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
93%

A 9-es hozzászólónak igaza van. Ha át is iratná anyósod a párod nevére a házat, akkor is a külön vagyona része maradna (örökölt, ajándékba kapott dolgok nem részei a közös vagyonnak).

Az a baj, hogy ha anyósod nevén van a ház, akkor igazából a követelésed anyósoddal szemben áll fenn, nem a férjeddel. A vagyonmegosztáskor ez nem hiszem hogy számít. Ha vannak a nevedre szóló számlák a felújítás költségeivel kapcsolatban, akkor lehet, hogy érdemes pereskedni, de ez sem biztos. Sajnos sokat nem tudsz tenni.

2014. febr. 6. 08:26
 22/32 anonim ***** válasza:
39%
Hát drágám büszke vagyok rád. A férjednek két munkahelye van és te még a házból is és az autóból is részt akarsz. Írd meg a címedet én is küldök neked egy kis pénzt. A gyerek nálad marad természetesen? Persze, hisz így még egy kevés gyerektartásra is szert teszel és nem foglalkozol azzal, hogy annak a másik embernek is ugyanolyan joga van a gyermekéhez. Ugyanúgy szeretheti. Te meg elveszed tőle. Gondolom most jön az, hogy iszik, meg ver és te egy áldozat vagy aki ki tudja mióta ül otthon és unalmában nem tud mit csinálni, csak a váláson gondolkozik, meg egy kis netes pasizáson, mert felrakott magáról vagy 2 pucsitó képet és most gyönyörűnek érzi magát. Nemhogy a házasságod megmentésén gondolkodnál, te pénzéhes nő. ha mondhatom hogy nő....
2014. febr. 6. 08:28
 23/32 anonim ***** válasza:
35%
Amúgy meg anyósod házában éltek 12 éve. Mióta vagytok házasok? 12 éve? Gondolom jó sok mindent hozhattál magaddal a házasságba. Emellett gondolom terhesség 9 hónap és gyes/gyed 3 év, amit otthon ültél. (tisztában vagyok vele, hogy nem könnyű a háziasszonyok élete sem, de azért a 99%-a nem hal bele). Ha az álláskeresés nem volt csak maximum 2 év, akkor is 5 évnél járunk amíg eltartottak. E-L-T-A-R-T-O-T-T a férjed akinek 2 Állása van. Gondolkozz már el ezen. Te meg ha lehetne, márpedig a hozzáállásodból simán kinézem, hogy kisemmiznéd. Van egy 20 éves autótok, akkor gondolom nem vagy gazdag. Remélem tisztában vagy azzal is, hogy mennyi egy háztartásban a kiadás. Hozzájárul még, hogy vagy 15-20 ezret biztos vonnak gyerektartásra. Akkor hogy is hagyod ott ezt a férfit? Miből fog élni? Persze ez már téged nem zavar, mert a kis gyerektartósból meg a segélyből biztosan megveszed a gyereknek a fontos dolgokat és még egy kisebb sávszélességű internet is belefér amin tudsz pasizni. Aztán egy két év múlva rájössz, milyen nagy hibát követtél el, de remélem a férjed addigra fog egy normális nőt, a gyereket visszaszerzi te meg mész a híd alá.
2014. febr. 6. 08:52
 24/32 A kérdező kommentje:

Kedves Godach! Te sem vagy különb ember, mint amilyennek engem túlfűtött és érzelemgazdag hozzászólásodba jellemeztél.

Mivel nem tudod mi a helyzet, mennyit tettem én bele, és mennyiről van számlám, így jogod sincs elítélni a másikat. Csupán jogi kérdéseket vetettem fel.

Gondolom férfi vagy.

Akkor egy kis ízelítő:

A férfinek egy nagy semmi az, amig a neje GYED-en van, neveli a gyermekeket. Elég jó ellátást kaptam, és mellette tanultam, háztartást vezettem, és elláttam a gyerket.

Mire a férj hazaér minden rendben, rend van, és kaja. A bele fektetett energiát nem látja, csak ennyit: "Más kaja nincs???".....és 30 perc alatt csatatérré változik a lakás.

Természetesen ez a paradigma, hogy otthon nem csinálunk semmit. Gratulálunk. Én meg a te félédet ítélem el. Az ilyen előítéletes senkiháziakat, akik hatalmas EGO-val osztják az észt, miközben a saját szemükben még a szálkát sem látják meg.

Leírtál egy se...gg hüle nőnek. Köszönöm előre is, megtiszteltetés számomra. De tudod életem, hiába marad ház és minden más a férjemnek, a gyerek nem. Mert a legtöbb férfi képtelen ellátni a gyereket, legfőképpen meg egy háztartást.

Szerencsére megadatott hogy értelmiséginek mondhatom magam nagyon jó diplomával, úgyhogy a híd alá kötve hiszem hogy kerülök.

Az hogy pénzsóvár lennék, akkor már réges-régen leléptem volna egy gazdag palival akinek a bőre alatt is pénz van.

Másrészt 12 év hosszú idő, és nem hiszem hogy mindenki ugyan úgy érez ennyi idő után, nem hiszem hogy sehol nincsenek problémák, és a házasság szentsége Magyarországon olyannyira sérthetetlen, hogy mindenki boldog házasságban él válás nélkül, gondolom ezt te sem hiszed.

Utolsó sorban pedig ajánlom neked, keress fel egy jó pszichiátert, vagy pszichológust, mert a hozzászólásod alapján kiégett fusztrált csalódott emberke lehetsz, aki "lóg a neten", és csak a pillanatot várja, hogy valakibe beleköthessen, pl. itt a GYK-n. Jobbat tenne egy nagy séta a friss levegőn, vagy egy jó könyv!

Minden jót!

2014. febr. 6. 12:38
 25/32 anonim ***** válasza:
64%

Kerdezo! Nagyon vartam, mit reagalsz az utolso 2 bejegyzesre! :)

Oszinten minden tiszteletem, hogy ekkora meltosaggal es valasztekosaggal iranyitottad el a busba kedves ferfitarsunk... :)

Elitelo mindenki, de hidd el a legtobben vernek a tam-tamot, hogy szemet ferjuk kiforgatja mindenbol...

Mert sajnos a parunkeba bekoltozni ennyit jelent... Soha nem lesz kozod hozza max. Ahhoz amit leigazolsz szamlakkal! Vicc az egesz! Ma elteszem a cementrol a szamlat mett lehet 15 ev mulva szetmegyunk... Ezzel az erovel a tescos blokkokat is el lehet tenni 2000 forintos botmixerekrol... Szanalmas a mai rendszer es, hogy az embereknek bizonygatni kell a birosagon, hogy az az enyem... :/ pedig gondolom ti is szerettetek egymast egykor...

A gyesen levo semmit nem csinalos anyuka szerepet en is megkaptam...

Tudod mi volt belole? Semmit se csinaltam! Ha O 10 orat dolgozik evidens hogy 10et vagyok a Fiunkkal, 8 ora az alvas marad a 24 orabol 6 meg! 3 az ove 3 az enyem es akkor jatszunk igy! Parom dolgozott reggeltol mig hazaert addig en a gyerekkel foglalkoztam (hisz csak ez a munkam!) es mikor apa hazaert onnantol valaszthatott hogy foz vagy takarit vagy gyerekezik? Ha a gyerekezest valasztotta enyem volt a fozes takaritas, es masnap ketnap mulva ove volt a fozes enyem a gyerek...

Mikor kesz lett nem volt kimelet akkor se! Mig s gyerekunk fent volt, fent volt O is! Nem tartottam tiszteletben, hogy faradt es koran kel, mint O se hogy en 3 orankent 1 orat ebren vagyok ejjel stb...

Masfel honapot birt es feladta! Azt mondta ez igy kemeny!

2014. febr. 6. 12:56
 26/32 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező,te nagyon sok dologban el vagy tévedve:

-A ház az anyósodé.Attól függetlenül,hogy te bevezettetted a vizet,szültél oda egy gyereket,tulajdonos nem lettél és soha nem is leszel.

-A felújítás árának a felét kérheted,ami talán jó lesz pár hónapig albérletre.

-Ha az autó és a motor már házasság előtt is a férjedé volt,akkor ahhoz szintén semmi közöd.Ha utána vette,akkor tiéd a fele.Mondanom sem kell ebből sem lesz lakásod.

-A gyerek NEM a tiéd,a gyerek közös!!! Elég magabiztos vagy ebben a kérdésben,holott egyelőre neked nincs tető a fejed felett a férjednek pedig van.

Egy diplomás,értelmiségi nőtől ennél több jogi ismeretet várna el az ember és még több emberséget azok iránt,akivel 12 évig élt és akinek a házában lakhatott.

2014. febr. 6. 13:25
 27/32 anonim ***** válasza:
45%
Kedves kérdező. nekem hasonló férjem van, mint neked, sőt az enyémnek még a munka is büdös, itthoni munkákhoz nem ért, egy konnektorhoz is szerelőt kell hívni. ő is szarba néz engem, pedig én 4 év alatt 3 gyereket szültem neki, de a 3. után elszállt vele minden, onnantól semmibe néz, miközben vért izzadok a 3 gyerekkel , háztartással. mi béreljük a lakást, de neki fáj az én autómra a pénze. ő nem akar gyerektartást sem fizetni a 3 , 5 év alatti gyerekre. látod, van a férjednél nagyobb féreg is.....ja, és jóideje huszonévesekkel félrekefél, közel a 40 évével.....
2014. febr. 6. 13:34
 28/32 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező, higgadj le és keress meg egy ügyvédet.

Elképzelhető az, hogy a házban résztulajdont szereztetek, (a felújítás nem keletkeztet közös tulajdont, de mondjuk a víz bevezetése már igen), de ehhez viszont keress egy ügyvédet.

Egyébként meg, a házhoz tényleg nincsen semmi közöd, még akkor sem, ha az anyósod megígérte.

2014. febr. 6. 13:45
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

A ház szempontjából lényegtelen, hogy mennyire nem értékelt a férjed. Fordítsd meg a helyzetet, mit szólnál, ha te örököltél volna egy lakást a szüleidtől, és osztozni kéne rajta a férjjel? Vagy ha adnál egy lakást a felnőtt gyerekednek, aki később elválik és bukja a lakást?

Továbbra is úgy gondolom, hogy pénzsóvár vagy, olyan javakhoz akarsz jutni a válás révén, ami nem illet meg. Szerencsére a törvény is így értelmezi. Amit meg a felújításra elköltöttél, az elment volna hitelre, albérletre, amire neked nem kellett költened.

Nő vagyok, de én így gondolom. Nem is értem, hogy merült fel, hogy a házon osztozkodnál...

2014. febr. 6. 14:14
 30/32 anonim ***** válasza:
71%

"Az hogy pénzsóvár lennék, akkor már réges-régen leléptem volna egy gazdag palival akinek a bőre alatt is pénz van."

...ha tudtál volna....

2014. febr. 6. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!