Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyósom házában élünk 12 éve. (Ő is örökölte). Mindig ígérte, de hogy átíratja a fia nevére, de a mai napig nem történt meg. Válás esetén mi a helyzet ilyenkor?
Válás esetén a volt férjed bevételeihez igazodva kaphatsz tartásdíjat. Már ha nálad marad a gyerek. Ha apukánál marad, akkor te fizeted a tartásdíjat értelemszerűen. Nem írtad, hogy lenne jelentős közös vagyonotok, úgyhogy ne kalkulálj hatalmas összegekkel, még ha a két jármű közös vagyon lenne is, nem igazán van értékük.
A ház teljesen mindegy, ahogy már írták, az mindenképp különvagyon lenne, annyi biztos, hogy neked kell elköltözni, gyerekkel, vagy anélkül.
Oké hogy az anyósomé, de mikor beköltöztünk egy kívül belül lerobbant épület volt.
Az évek alatt fűtésrendszert, új elektromos vezetékelést, nappali-konyha-fürdőszoba teljes renoválás-járolapok, új nyílászárók, új beépített konyha.
...és így is az övé...:(
...hozzátenném....elvileg ez a ház már a férjemé......az a ház amiben most lakik anyósom az a sógoromé...így lett megbeszélve, ez az Ő jussuk.
Persze "pénzéhes" egy feleség vagyok, csak kicsit xar helyzet, hogy 12 éven keresztül én is beleadtam apait anyait ebbe az egészbe.
örökség és névre szóló ajándék soha nem lesz közös vagyon. lényegtelen, hogy átíratta-e (tehát ajándékozta volna) vagy nem tette, mert így se úgy se követelhetnéd a felét.
a felújítás költségének a felét kérheted vissza amennyiben számlákkal tudod bizonyítani a költségeket. de ezt neked kell bizonyítani.
egyébként meg ha albérletbe laktatok volna is elment volna ennyi össze, vagy még jóval több, szóval ezen ne főljön a fejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!