Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elveheti tőlem a gyereket a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elveheti tőlem a gyereket a férjem csak azért, mert ő milliomos?

Figyelt kérdés
4 évig voltam itthon a gyerekkel, 2 hónapja van részmunkaidős állásom, pont azért, hogy tudjak járni érte az oviba. Semmi tartalékom nincs (hiszen itthon voltam a gyerekkel), de van egy lakás, amin haszonélvező vagyok, így hivatalosan van hova mennem, de nem mennék abba a lakásba, mert messze van az ovihoz és a munkahelyhez is. Férjnek nagy vagyona van, házassági szerződésünk is van, miszerint a lakás csak az ő családjáé (a szülei nevén van). Nekem 2 diplomám, de ugye nincs nagy keresetem, de direkt rendezkedtünk be erre, hogy könnyebb legyen mindenkinek. Nem verem a gyereket, nem iszom, stb. Az egyetlen, amit felhozhat, hogy ő jobb életkörülményeket tud biztosítani a gyereknek a pénze által. Ez elegendő egy gyerekelhelyezésnél? A háztartást 100%-ban én viszem, én hozom-viszem a gyereket az oviba, ő napi 10-12 órát dolgozik, esélytelen, hogy egyáltalán oviba vigye (erre az a megoldás szerinte, hogy majd az ő szülei viszik a gyereket az oviba). Szerintetek mekkorák az esélyei? Már valami sztár-ügyvédnél is járt (pénz nem számít ugye).

2013. dec. 17. 07:07
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
96%
Gyerek senkinek sem a tulajdona, így senkitől nem lehet elvenni.
2013. dec. 17. 11:56
 22/48 anonim ***** válasza:
100%

"Nem verem a gyereket, nem iszom, stb."ű

Miért az apa igen?

2013. dec. 17. 12:08
 23/48 A kérdező kommentje:

Most értem ide, köszönöm a válaszokat. Nem, az apja sem veri a gyereket, az más kérdés, hogy szorosan fogja (nem ehet pl. kakaós csigát a gyerek, meg gabonás müzlit, mert BETEG lesz tőle, stb.) Tegnap este sírt a kicsi nekem azzal, hogy apa nem szereti. Pedig csak feltételeket szabott neki (ahogy teszi azt minden egyes nap), hogy ha ezt és ezt nem csinálja úgy, ahogy ő gondolja, akkor nem lesz esti mese, stb. Rosszul vagyok ettől az egész felhajtástól (és megszakad a szívem de én mellékes vagyok).

Igen, cégvezető és tulajdonos, sőt, tegnap azt is mondta, hogy van annyi pénze, hogy akár a céget is bezárhatja, és soha többet nem kell doloznia, ha úgy akarja és majd ő neveli a gyereket. Sajnos tényleg van annyi pénze. Elmebeteg dolog ilyet mondani, csak hogy kizsigereld a másikat.

Egyébként a balettot, a játszóházat, a bábszínházat, mindent én fizetek a gyereknek, ő egyedül az ovis ebédjét fizeti. (mondtam, az a legzsugoribb, akinek a legtöbbje van. Nincsenek milliárdjai, de a baráti körünkből talán egy család van, aki "jobban él", mint mi...) Nincs annyira rossz fizetésem, dupláját keresem egy közalkalmazottnak (persze nem mindegy milyen közalkalmazott. :)

Nyilván nem tudnék megadni neki mindent, de talán nem is kell. Hát nem tudom.

Egy ügyvéddel mindenesetre beszélek mindenképp. 2 hónapja kapok rendes(ebb) fizetést, félre kell tennem, nem tudom mennyi egy ügyvéd költsége, de anyukám is mondta, hogy kisegít, ha arról van szó. De pl. egy albérlet +2 havi kaukciót nem tudok kifizetni hónapok múlva...

2013. dec. 17. 12:17
 24/48 A kérdező kommentje:
a végén: csak hónapok múlva.
2013. dec. 17. 12:19
 25/48 anonim ***** válasza:
59%

"Most értem ide, köszönöm a válaszokat. Nem, az apja sem veri a gyereket, az más kérdés, hogy szorosan fogja (nem ehet pl. kakaós csigát a gyerek, meg gabonás müzlit, mert BETEG lesz tőle, stb.) Tegnap este sírt a kicsi nekem azzal, hogy apa nem szereti. Pedig csak feltételeket szabott neki (ahogy teszi azt minden egyes nap), hogy ha ezt és ezt nem csinálja úgy, ahogy ő gondolja, akkor nem lesz esti mese, stb. Rosszul vagyok ettől az egész felhajtástól (és megszakad a szívem de én mellékes vagyok). "

Na jó én itt abba hagytam az olvasást. Egyszerűen neveli a gyereket ,miért lenne az baj. Sokkal károsabb az aki mindent megenged. Elhiszem, hogy te akarod nevelni, de azért minden hülyeséget nem kell ellene kitalálni.

Egyezettek meg közös felügyeleti jogban, az a gyereknek is a legjobb.

2013. dec. 17. 12:20
 26/48 anonim ***** válasza:
50%
12. vagyok. 15-ös, uralkodj magadon, vagy vegyél be nyugtatót, mert komoly problémáid vannak. Nem férfigyűlölő vagyok, hanem ügyvéd. Az, hogy az apa gazdag, nem indok, ha közben az anya lát el minden feladatot a gyermek mellett és alkalmas a gyermek nevelésére, ellátására. Nem a nagyszülőknek ítélnék a gyereket, hanem az apának.
2013. dec. 17. 12:22
 27/48 A kérdező kommentje:
A lakás egyébként a szülei nevén van, de simán ráírják a nevére, ha akkor jobban jönnek ki egy válóperben. (velük sem vagyok valami jóban, de ez más tészta).
2013. dec. 17. 12:22
 28/48 anonim ***** válasza:
75%

26-os "ügyvéd": képzeld, én ügyvédjelölt vagyok, és éppen ezért tudom, hogy mekkora marhaságokat beszélsz!

Ajánlom figyelmedbe a már magyar jogba is átültetett New York-i Gyermekjogi Egyezményt, vagy egyszerűen csak a magyar bírósági gyakorlatot, ami a '90-es évek óta igencsak átalakult már...

2013. dec. 17. 12:23
 29/48 A kérdező kommentje:

Igen, igazad van, egyszerűen neveli a gyereket, nincs ezzel baj. De az, hogy azt mondja rám, hogy "te r**adék" meg a "k***a anyád", na ezt azért már nem tudom lenyelni.

Mindezt azért, mert azt merészeltem mondani, hogy 9 embernek én fizetem a karácsonyi ajándékát és nincs pénzem új serpenyőre. Ebben a hónapban 3300 Ft-ot adott nekem. Ja és befizette a gyerek ebédjét.

2013. dec. 17. 12:25
 30/48 A kérdező kommentje:

Ügyvédek, ügyvédjelöltek, hát igen, ezért félek én is, hogy a pénzével mindent elintéz. Drukkoljatok nekem, hogy ne veszítsem el a gyerekemet, mert ő a legfontosabb nekem a vilgáon és belehalnék.

Persze az apjának is ő a legfontosabb a világon és ő is harcba száll érte, gusztustalan ez az egész ahogy van. De akkor sem tudok belemenni abba, hogy egy még nem is 4 éves gyerek egyik este itt, másik este ott aludjon, hogy ne legyen egy bázisa, egy otthona, csak mert az apja így találta ki.

2013. dec. 17. 12:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!