Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elveheti tőlem a gyereket a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elveheti tőlem a gyereket a férjem csak azért, mert ő milliomos?

Figyelt kérdés
4 évig voltam itthon a gyerekkel, 2 hónapja van részmunkaidős állásom, pont azért, hogy tudjak járni érte az oviba. Semmi tartalékom nincs (hiszen itthon voltam a gyerekkel), de van egy lakás, amin haszonélvező vagyok, így hivatalosan van hova mennem, de nem mennék abba a lakásba, mert messze van az ovihoz és a munkahelyhez is. Férjnek nagy vagyona van, házassági szerződésünk is van, miszerint a lakás csak az ő családjáé (a szülei nevén van). Nekem 2 diplomám, de ugye nincs nagy keresetem, de direkt rendezkedtünk be erre, hogy könnyebb legyen mindenkinek. Nem verem a gyereket, nem iszom, stb. Az egyetlen, amit felhozhat, hogy ő jobb életkörülményeket tud biztosítani a gyereknek a pénze által. Ez elegendő egy gyerekelhelyezésnél? A háztartást 100%-ban én viszem, én hozom-viszem a gyereket az oviba, ő napi 10-12 órát dolgozik, esélytelen, hogy egyáltalán oviba vigye (erre az a megoldás szerinte, hogy majd az ő szülei viszik a gyereket az oviba). Szerintetek mekkorák az esélyei? Már valami sztár-ügyvédnél is járt (pénz nem számít ugye).

2013. dec. 17. 07:07
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
70%

Egy milliomos apukának mindig nagyon jók az esélyei.

No nem(csak) azért, mert anyagilag bármit meg tud adni a gyereknek, hanem főként azért, mert a bárkit le tud fizetni. A bíróság nem olyan pártatlan, ha becsúszik a zsebbe egy kis zseton...

2013. dec. 17. 07:09
 2/48 anonim ***** válasza:
48%
A fél életemet odaadnám, ha a másik felében egy milliomos apuka nevelt volna fel és a legnagyobb gondom az életben az lett volna, hogy reggelente a nagyi, vagy a legjobb bébisitter hordott volna oviba...
2013. dec. 17. 07:30
 3/48 anonim ***** válasza:
90%

Csak azért nem.

De nála helyezhetik el (és ez nem "elvétel"!!), ha ott jobb helye van a gyereknek!

2013. dec. 17. 07:39
 4/48 anonim ***** válasza:
88%
#3 érdekeset mond. Az apuka "elvenné" a gyereket? Talán a gyerek csak a tiéd?
2013. dec. 17. 07:48
 5/48 A kérdező kommentje:
Nyilván nem tiltanám el tőle a gyereket, bármikor láthatná, nem csak 2 hetente. De, hogy hetente 3 éjjel nála (vagyis a jelenlegi otthonunkban) aludjon, abba nem tudok belemenni. Egy kisgyereknek elég nagy trauma a válás, nemhogy még ide-oda rángassák. Az én Anyai ösztönöm egyszerűen nem engedi meg, hogy ne biztosítsak neki egy bázist, egy otthont. Mert nyilván az itteni lakáshoz fog kötődni. Ha pedig nem zsugori az apja (egyébként az, tudjuk, akinek a legtöbb van, az fogja legjobban a pénzt) akkor nem fog anyagiakban semmilyen hiányt sem szenvedni. De az otthon melegét szerintem csak én tudom megadni neki. Hogy tudná az apja megadni neki, ha este 8-ra ér haza???
2013. dec. 17. 08:04
 6/48 A kérdező kommentje:
Egyébként meg mit jelent az, hogy "jobb helye van a gyereknek"??? Én hozom-viszem oviba, balettra, könyvtárba, játszótérre, játszóházba, bábszínházba, az összes programon én vagyok a gyerekkel kettesben (apja vagy dolgozik vagy hétvégén inkább itthon marad pihenni, ez is érthető). Csak azért jobb helyen lenne, mert öröklakásban lakik a gyerek, nem albérletben? (ahogy írtam van lakásom, igaz hitel van rajta csak messze van mindentől)
2013. dec. 17. 08:09
 7/48 A kérdező kommentje:
És szerintetek egy állandóan zsörtölődő nagyi, egy 70 éves papa (fiatalabb nem lesz) vagy egy babysitter többet ér egy anyánál, csak mert terepjáróban ül a gyerek???
2013. dec. 17. 08:12
 8/48 Andizsuzsi ***** válasza:
79%

Nagy valószínűséggel nálad fogják elhelyezni, egyszerűen azért, mert még nagyon kicsi. A kinél van jobb helyen mérlegelésben apa kőgazdagsága most majdnem mellékes, egyrészt mert te is jövedelemmel rendelkezel, el tudod tartani, másrészt mert apának a millióiból kötelessége gondoskodni róla. Mi az, hogy jobb életkörülményeket tud biztosítani? a megfelelő lakhatási körülményeit, a megfelelő étkeztetését, ruházkodását te is biztosítani tudod. És most kérek minden apukát, ne essen nekem, nem ellenük szóltam, csak azt próbáltam felvázolni, hogy a kérdező, ha szerényebb körülmények között is, de mindent biztosítani tud, amire a kisgyereknek szüksége van. Apuka ehhez pluszban a pénzét tudja hozzátenni, anyuka a személyes törődést.

Talán a második válaszolónak üzenem, hogy én egyetlen másodpercet sem adnék oda az életemből, amit az édesanyámmal tölthettem.

2013. dec. 17. 08:29
 9/48 anonim ***** válasza:
83%
Ezért nem szabad ennyire kiszolgáltatni magad, szerződésben nincs benne, mi lesz, ha váltok? Otthon mindent megcsináltál és nem kapsz semmit???
2013. dec. 17. 08:30
 10/48 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül hogyan fogod eltartani? Fizetni az ovit, egészséges étkezést, balettet, játszóházat?
2013. dec. 17. 09:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!