Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szerintem túlzás az ekkora mértékű fűtés otthon? Kistesóm állandóan didereg mindenhol, mert nincs hozzászokva hogy nincs agyonfűtve a suli, korábban ovi, vendégség pláza stb.
Tavasszal süzletett az első kislányom. amikor hazamentünk a kórházból, aggodalmunkban persze jól bedurrantottunk a cserépkályhába. Amikor kijött legelőször a gyermekorvos, ránk szólt, hogy : a fűtést levenni, maximum 20-22 fokra. Most alakul ki a gyermek hőháztartása, s ha nem akarjuk, hogy egész életében fázós és taknyos legyen, minden szélfuvallatra beteg legyen, akkor tartsuk be, amit mondott. :)
Volt egy kolléganőm, aki még nyáron is atlétatrikót adott a fiára, a rövid ujjú trikó alá (!!!). Nem csoda, ha a kis srácról mindig szakadt a víz, s már az árnyékban megfázott,még 25 fokos melegben is.
Nálunk kb 20 fok van. Elég is.
Ha valaki feljebb csavarja már melegem van, melóban meg 25-26 fok van... megsülök!
Jajj, de örülnék neki, ha melegebb lenne nálunk is. Én a 18-20 °C-ban, ami otthon van, megfagyok. A nap csúcspontja a reggel meg este, amikor forró vízben áztatom magam.
Na jó, azért a ti helyzetetek meg már túlzás, mert azért a 30 °C rengeteg... Ez azért tényleg túl sok szerintem is.
Számomra olyan 24 °C körül lenne ideális, szerintem nektek már egészségileg is kérdéses ez a nagymértékű fűtés... :S
A 24 fok is sok. Nálunka panelban ennyi van, és egész nap trikóban vagyok, persez felnőttként más a hőháztartásom, mint egy gyereknek..
Nappalra 21-22 fok a reális
Éjjelre 18-19
Viszont négy év alatt 1-2 fokkal melegebbet tartanék
Közben ezt találtam:
Hát én fagyos vagyok, mindenhol megvesz az Isten hidege. Mégis azt mondom, hogy ez túlzás. A 25 fokkal én is kiegyeznék még így is.
Nálunk fordított a helyzet, télre cserélhetünk. :) A fiaimnak és a férjemnek a 20 fok untig elég, alsónadrágba rohangálnak otthon mind a hárman, én meg két nadrág, két póló, zokni. A pulcsi is felkerül néha.
Szívem szerint fűtenék, de a többségnek nincs rá igénye, és fuldoklik mindenki ha melegebb van.
Szerintem beszélj a családoddal, mond el nekik, hogy te ettől szenvedsz. Vegyetek egy hőmérőt, és beszéljetek megy egy hőfokot, utána nem lesz vita.
Nagyon egészségtelen, és még drága is.
Anyósomnak a mániája a 30 fok a lakásban, állítólag éjszakára még melegebbet csinálnak, előfordul a 33-35 fok is náluk. A pici fia meg egy olyan szerencsétlen, beteges alkat lett, hogy amint kimegy a házból, megfázik. Ugyanígy nevelte a sógornőmet és a férjemet is, szerencsére a férjem már kezd hozzászokni a normális, 20-22 fokos hőmérséklethez. A nővérénél meg kisgyerek van, na ő ugyanazt a módszert alkalmazza, mint az anyja, őrült módon fűt a gyerekre, ha lázas, akkor még jobban pakolja a kályhát, mert azt hallotta hogy az a jó olyankor...
De nemcsak télen csinálják ezt, nyáron meg a kánikulában beszorítják a meleget azzal, hogy nappalra kinyitják az ablakot, este meg becsukják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!