Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az elvált anyák miért "borulnak ki" amikor a volt férjüknek új gyermeke születik az új feleségtől?
Tényleg érdekelne a lélektani háttere a dolognak. Vegyük az alapszituációt, hogy évek óta elváltak már, az apa látogatja az előző házasságából született gyereket/gyerekeket, jó kapcsolatot ápol velük, az anyának is új párja van stb.
Mégis miért nem fogadják el?
Szerintem itt azon van a hangsúly, hogy melyik fél lépett ki a házasságból. Aki egyedül marad, a másik fél döntésének következményeképp, sokkal nehezebb helyzetbe kerül. Érzékenyebb, és még feltehetően szereti is az exet.
Aki még szereti a másikat, nem igen tudja elfogadni annak új életét, és azt a tényt sem, hogy a babavárás csodája, a gyereknevelés már nem csak hozzá köthető. Szerintem ezért.
Én elváltam 6 éve, közösen döntöttünk így. Nem haragban, nem valami miatt, egyszerűen azért mert visszafordíthatatlanul hagytuk kihűlni a kapcsolatunkat. Nálunk egyikünk se mutat érdeklődést a másik élete iránt.
Hugom lett terhes és összekevertek vele, ezért indult meg a pletyka :) :D Bocs az Off-ért.
Szerintem is a féltékenység.
Én ahhoz tudnám hasonlítani, mikor egy nagy szakítás után új kapcsolata lesz az egyiknek és a másik féltékeny, pedig akarta a szakítást. Velem előfordult, hogy nagyon nagyon csúnyán dobott az ex, és emiatt a szívem mélyén azt vártam, hogy boldogtalan lesz, könyörögni fog nekem, hogy bocsássak meg én meg elküldöm a fenébe (addigra már én is láttam, hogy nem működik a dolog, de olyan csúnyán dobott, hogy én is akartam neki fájdalmat okozni hasonlóan). Babánál nem ugyanez, de hasonló. Önzésnek hívják.
"Az aki csúnyán dobott míg terhes voltam, nehogy már boldog legyen! Mi az, hogy ő előbb vállal gyermeket újra vagy egyáltalán vállal azután, hogy milyen űrt kellene éreznie az életében miattam."
Értitek :D Én pl. emlékszem mikor dobott az ex megmondtam neki, hogy óriási hibát követ el, mert nem lesz még egy ember aki elviseli őt (tényleg fura alak). És láááám mégis lett :D Sőt, boldogabb mint velem volt. Persze ez már régen történt, csak akkor zavart hogy neki összejött, nekem meg nem. Ezért akkor beleugrottam egy pocsék kapcsolatba, hogy mutassam én is túlléptem.
Én elismerem amúgy a hibáimat, ilyen pl. a kicsinyesség és a bosszúvágy piti dolgokért. Nem szeretem magamban, de vannak ilyen emberek.
Nekem is eszembe jutott még a gyerektartás. Az "új" gyerekre hivatkozva simán kérheti az apa a bíróságon a gyerektartás csökkentését.
A másik, ami miatt egy nő még kiakadhat ezen: Tegyük fel lehúzott x évet a férfival, és mondjuk azért váltak el, mert a férfi abszolut nem vállalt részt a gyereknevelésben, házimunkában, minden teher rá hárult, megunta, elvált. A férfi tanulva hibáiból az új kapcsolatban már nem ilyen. Egy barátnőm ezért volt pl kiakadva. Nem is kiakadva, csak tök csalódott volt, mert bár vasárnapi apukának nem volt rossz az exe, de ez nem változtat azon, hogy egy pelenkát nem volt képes kicserélni, egyszer nem kelt fel a gyerekhez, és kb házicselédnek tekintette őt. Az új csaj és baba mellett meg pont fordítva lett (ő főz, kel a babához, pelenkáz is...stb) , na ez nagyon szarul esett a barátnőmnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!