Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláskor kérhetem a vagyon felének megtérítését a volt feleségtől, ha én nem lakom a házunkban?
Kérdés, mit takar a SAJÁT ház fogalma: haszonélvezeti jogot vagy tulajdonjogot? Kinek milyen jogai vannak a házon?
Általában eladják a házat és az összegen osztoznak a felek.
Ez Nálatok akadályba ütközik?
A vagyonmegosztáskor ki kell fizesse neked a felét.
De ha te is ott laksz,akkor a Bíróság nem kötelez arra,hogy elköltözz. Lakhatást a bíróság nem ítél senkinek. A tulajdonából senkit nem tesznek ki.
50% tulajdonrészt jelent.
[Egyelőre művelődök a kérdésben. Ezért vagyok egyelőre tudatlan. Sajnos nem szerettem volna e téren is művelt lenni, de hát most ez van.]
Akkor ezt kell kiderítened:
1. Kinek milyen jogai vannak a házon?
2.Általában eladják a házat és az összegen osztoznak a felek. Ez Nálatok akadályba ütközik?
Tételezzük fel, hogy nem lakom ott (jelenleg így is van, de a jövőre nézve most ezt tételezzük fel)
Mi van, ha azt mondja, hogy el akarja adni és benne lakik. Akkor (szerintem) lehetséges, hogy nem kell neki fizetnie?
Esetleg többlet használatért lehetséges, hogy fizetnie kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!