Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláskor kérhetem a vagyon felének megtérítését a volt feleségtől, ha én nem lakom a házunkban?
Milyen kényszer ötletek lehetnek?
Mit találhatok ki kényszerre?
18-as vagyok.
Akkor nem értettél meg igazán. Az az 1-2 millió ft az nem azt jelenti hogy ő téged kifizet. Persze ha kiakarna fizeni akkor valóban kevés az 1-2 millió ft.
De ez nem kifizetés lenne, hanem van egy ára annak, hogy neked kikell költözni az 50 % tulajdonú házadból. Ettől neked a tulajdonod nem szűnik meg. Tehát megmarad az 50 %od. Tehát feleséged tulajdona sem lesz 100%. Ez csak azt jelenti, hogy te anyagi hátrányba kerültél feleségeddel szemben, hisz te nem élhetsz abban a házban tehát neked kell új lakhatás után nézned.
Érted? Ezt egyösszegben kell kifizetnie részedre.
valahogy így szól, hogyan kell kizsámolni. : a lakás beköltözhető és lakott forgalmi értékének a különbözete.
Hogy mit jelent az, hogy kényszerből kellett elköltöznöd?
ja van hogy megnézi a bíróság hogy megosztható e a ház. tehát ha az alaprajza lehetővé teszi a megosztást akkor nem feltétlenül kell elköltöznöd. De ilyenkor vizsgálják azt, hogy a gyermek lelki állapotának mennyire tesz jót az, hogy mégis 1 fedél alatt laknak a szülök.
Nálunk azt elfogadta a bíróság kényszerítő körülménynek, hogy párom azért költözött el, mert az asszony látványosan felhordta a szeretőjét a lakásba. Látványosan kicsinosította magát, és elment hazulról. Náluk nem volt megosztható a lakás, így még azt sem lehetett megtenni, hogy egyik az egyik szobába, másik a másik szobába megy.
Így párom eljött. de mondom a bíróság elfogadta ezt az indokot.
Tehát nálatok akár az is elfogadható lehet, hogy sokat veszekedtetek. persze ez bíró függő is lehet.
Köszönöm. Néha más szavakkal is el kell mondani, hogy az ember a saját példáját bele tudja képzelni vagy saját fantáziájával továbblépjen.
Nos. Én jónak láttam, h a gyerekek nem látják, hogy örökké csak "ölni" akar a zasszony és így valamivel nyugodtabb vagyok és jobb apjuk lehetek. Ez volt amiért eljöttem onnan és a kérésére pedig nem mentem vissza.
Az jó volt neki, hogy fizettem a számlákat és mindent, aztán gondoltam, ha azon egyszerű kérésemnek sem tesz eleget, hogy hagyjon békén a nyugalom miatt, hát akkor rendezze ő maga.
Amikor már nagyon eldurvult a helyzet akkortól digitális diktafonnal mászkáltam már, hogy felvegyem a hülyeségeit.
Mára rengeteg anyag gyűlt össze. De! De nem tudni melyiken mi van már, mert sok sok órát kellene végig hallgatni és kivágni azokat a részeket amik fontosak, persze meghagyva a forrást, hogy ha kell a teljes anyag meghallgatható legyen.
Sajnos erre nincs már energiám, de talán majd egyszer eljő az ideje és rendszerezem őket.
(Csak ami most hirtelen eszembe jutott.)
Valamint örökké feljelentéssel fenyegetőzött. Amikor megkérdeztem, hogy miért nem tudott válaszolni és megint mondta, hogy feljelent.
Most pedig közölte, hogy ő sokkal okosabb mint én. Én csak röhögtem rajta. Nem szeretnék példákat mesélni arról, hogy mivel bizonyította eddig az okosabbságát. Ha nem éli át az ember el se hiszi.
tőle már pár éve. Így nem látom a mindennapokat. gyerekek állandóan mondják, hogy ordibál, magába beszél, stb.
Kérdeztem és ti akkor mit tesztek? Erre a nagyobbik mondja, hogy ő elvonul a szobába, teljes hangerőn amije van. A kisebbik meg mint aki a diliházban van, pantominozik, azaz idétlenkedik mint aki süket és fogyatékos. Egy ideig nem értettem ha baj van, akkor nálam miért olyan szegény gyerek, miért viselkedik úgy. Már értem. Most már, láthatja, hogy nálam biztos lelki társra talál és bármikor hozzám bújik, ha épp sírhatnékja van. Sosem bántom, sosem kiabálok vele, csak akkor ha kell. Ezt jól tudja, mindig tudatom velük mennyire szeretem őket. hatalmas dózisban. Ők pedig viszont. (A hatalmas dózis nem veszélyesen hatalmas, teljesen normális.)
[Hát most épp hirtelen röviden ez jutott eszembe.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!