Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermek elvetele anyától....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermek elvetele anyától. Lehetséges?

Figyelt kérdés

Kedves olvasók!

Egy 9 eves kisfiurol van szo.

7 evvel ezelott a szulei szetvaltak. Az apa koltozott el az anyjaval maradt. Itt jön a probléma.

Az apa hiába akarta latogatni a gyereket az anya megakadalyozta, penzt kovetelt úgy h latogatni nem engedte az akkor 2 eves kisfiut....

Az apa hiába probalt tenni valamit, nem lehetett....

Azota sok ev eltelt viszont meg mindig szeretne az apa a kisfiat látni sot magahoz venni... nos akkor most az anyarol....

Mindent megtett azért h ne engedje az apjanak látni a gyermeket.... viszont o sose volt jó anya!! Ugyanis a volt anyosa nevelte fel masik ket gyereket akik azota nagykoruak lettek. És nem csak oket hanem 8 eves koraig a kisfiut is. Bár nem verszerinti mamaja volt. Azonban tavaly novemberben elkoltozott a nagymama és pokolla valt a helyzet.

1. Nincs takaritva, a higienia a nullat redukalja, budos van...

2. Kikapcsoltak az aramot, amit azota lopnak...

3. Beszukitettek a vizet.... mert nem fizette be azt se

4. Nem tanitjak a gyereket, nem foglalkoznak vele...

Nos... az anya pestre jar dolgozni kifogaskent ezt hozza fel h nincs pénz közben meg el kotyavetyeli a penzt cipokre, akvariumra erre arr a..... emellett a párja van a gyerekkel aki szeret inni nem is kicsit.

Nos a gond csak ott van hogy az igazi apjanak van e eselye úgy h a fia alig ismeri ugyanis tiltva volt a kapcsolattartas barmi formaja meg beszélni se lehetett rola. Lehet tenni valamit az igazi apa javara???

Hiszen elég nyomos ervek szerintem hogy nincs meg a letbiztonsag (viz, áram, etel) a szuloi gondoskodas, és a kello korulmenyek az iskolahoz.

Mit gondolnak errol?

Valaszukat elore koszonom

U. I.: Ha valami nem tiszta, tegyenek fel kerdest!

2013. okt. 23. 23:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha kikapcsolják az áramot és a gázt, a Gyámhivatal akkor sem tesz semmit. Nem veszik el a gyereket az anyától.

Ismerek egy hasonló helyzetben levő családot. Ott is olyan kosz és büdös van a lakásban, hogy egy cigánynál sem lehet nagyobb.

Az apa a Gyámhatósághoz fordult, s válasz az volt, hogy láttak már ettől koszosabb lakást is. Maradt minden a régiben, az apa nem tehetett semmit. Igaz, hogy az apa állandó kapcsolatot tart a gyerekekkel.

Az apa forduljon a Gyámhatósághoz, de sok eredményre ne számítson.,

2013. okt. 24. 07:12
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyban függnek az esélyek attól, mit tett az apa HIVATALOSAN, hogy láthassa a gyereket. Hányszor tett emiatt bejelentést gyámügyön. Volt-e bíróságon a láthatás elmulasztása miatt. Ő maga megjelent-e minden alkalommal a láthatáson.

Ha csak otthon ült 7 évig és magában duzzogott hogy "az a liba nem engedi látni a fiam", akkor kb semmi esélye.

2013. okt. 24. 08:23
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező amikor láthatás volt, miért nem mentél oda? ha nem akarja odaadni jelezni kellett volna a gyámügy/bíróság felé.
2013. okt. 24. 08:50
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
az apuka kérjen a gyámhatóságtól egy környezettanulmányt, itt vizsgálni fogják a lakáshelyzetet, a lakóhely tisztaságát, bútorozottságát, a gyerek fejlettségét, az anya-gyerek kapcsolatát, gyerek hogyan teljesít az iskolában, és persze a család vagyoni helyzetét is!
2013. okt. 24. 08:52
 15/21 anonim ***** válasza:
Gyámhatóságnál le kell jelenteni a helyzetet, majd kivizsgálják a körülményeket és meghozzák a döntést. A láthatáshoz pedig joga van a szülőnek, ezt is lehet a gyámhatóságnál intézni, ugyanis a gyereknek is joga tartani a kapcsolatot a szülővel.
2013. okt. 25. 14:44
 16/21 A kérdező kommentje:

Kedves hozzászólók!

Először is elnézést a késői válaszért, valamint köszönöm a válaszokat.

Nos, mivel sok válasznál problémát okozott a részletek tisztán látása ezért pontosítanék.....

Én itt nem a kérdező apa vagyok, hanem a fent emlitett anya egyik lánya. Nem olyan nagyon rég költöztem el otthonról (közel majd 1 éve).

A mostani helyzettel pedig azért vagyok tisztában mert a nagymamám öcsémet rendszeresen látogatja, és én is voltam jelen körülmények között.

Az apa része sokkal bonyolultabb a felszínesen érintett válaszoktól. Nem 7 évig ült a seggén, csak egyszerűen megvolt több oka rá, hogy ez idáig ne fajuljon el, ahol most tart ez a helyzet.

Gyámhatóságnál többször is volt (pesten) de mindig elutasították azzal az indokkal hogy ebben így nem tudnak segíteni mert ahhoz az anya is kell.....

Ezután volt hogy figyelemmel kísérte fia életét távolról ahogy tudta és megfogadta amíg nincs veszélyeztetve az élete úgy mint körülmények stb, addig marad ebben a stádiumban ahol van, bár mondom még egyszer... gyámhatóság már csak a folyamat elindítását is elutasították......

Viszont most már nem tudja elviselni ezt a helyzetet. Amíg a mamámmal nem költöztem el, addig nem volt így, mert mama rendben tartott mindent, finanszírozta az ételt, a rezsit, stb.......

De mostmár ez nem él.

Az anya meg mindentől tartózkodik, telefonját nem vette fel az évek sora alatt egyszer sem, volt hogy ajtót nem nyitott és így tovább. Bonyolult.

Engem az érdekel van e esély az apa számára vagy sem?

Nekem nem adnák oda kisöcsémet, amiért nincs munkám, tanulok, nincs jövedelem, stb. Mama már idős ehhez és neki már nyugalomra lenne szüksége...

Így továbbiakban mi a vélemény/ válasz?

A válaszokat előre is köszönöm.

2013. okt. 27. 10:44
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem van esélye az apának, ha rendezett élete van.
2013. nov. 22. 16:56
 18/21 anonim ***** válasza:

Hacsak az anya nem veszélyezteti súlyosan a gyerek testi/szellemi fejlődését, nem veszik el tőle. Alapból az a szabály, hogy kizárólag anyagiak miatt nem tesznek intézkedéseket, hacsak nem nagyon durva a helyzet.

Főleg nem 7 év után!!! Hogy ítélnék az apának úgy oda a gyereket, hogy ennyi időn át nem vett részt a gyerek életében?

Azt pedig, joggal foglalkozóként, végleg nem tudom elhinni, hogy a gyámhatóság azt mondja, hogy a másik fél nélkül nem tud mit kezdeni. Ez nem így működik, ilyenkor kötelező láthatást írnak elő, gyermekvédelmis felügyeletével, ha kell a rendőrséget hívják, hogy erőszakkal is, de foganatosítsák. Végső esetben pedig akár a gyámhatóság is megindíthatja a pert a bíróság előtt, hivatalból.

Ezek alapján valami sántít a törtétben.

2013. nov. 22. 17:10
 19/21 anonim ***** válasza:
gyámügy és bíroságra kell fordulni nincs mese! És ha teszel érte akkor biztos hogy hozzád kerül!
2013. nov. 22. 18:31
 20/21 anonim ***** válasza:
szinte lehetettlen bár nekem sikerült
2013. nov. 22. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!