Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mik azok az érvek, amik miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mik azok az érvek, amik miatt elvhetik az anyától a gyermekét?

Figyelt kérdés
Megtennétek, hogy írnátok konkrét példékat! Olyat esetleg, amik miatt valaki valóban nyert, ill veszített el pert. Ne légből kapottakat. Köszönöm, ha valaki időt szakít rá!
2011. márc. 16. 10:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Alkoholista, drogos, bántja a gyermekét (mind bizonyítékkal persze).

Ha nincs munkája, sem segítsége, nincs hol laknia.

2011. márc. 16. 10:28
 2/16 A kérdező kommentje:
Ha nincs munkája tartósabb ideig az döntő tényező lehet? És mi van, ha tudja bizonyítani, hogy keres munkát, de nem talál? Egyetlen bevétele a gy.t. és a cs.p., ill a szülei fizetik az albérletet, rezsit.
2011. márc. 16. 10:44
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagy bajnak kell legyen,ha egy anyától elveszik a gyerekét.Az,hogy nincs munkája azért nem itélik az apának ez biztos.Nekem nem rég volt a válóperem,regisztrált munkanélküli vagyok és a birónő egyszer sem kérdezte meg,mégis miből tartom el a lányomat.Sőt,volt olyan kedves,hogy 5.000 Ft-os gyermektartás dijat állapitott meg,amit persze nem kapok.Jó magasról le@rják,hogy miből teremtem elő a gyerekem eltartását.
2011. márc. 16. 10:46
 4/16 anonim ***** válasza:

Azt egyben írtam, szóval se munka, se segítség, se lakhely.

1.

2011. márc. 16. 10:59
 5/16 anonim ***** válasza:
Állapotos vagyok párom karja a babát meg nem is én mondtam neki nélküle is felnevelem erre közölte hogy akkor elveteti töllem a gyereket. engem is érdekelne
2011. márc. 16. 11:33
 6/16 anonim ***** válasza:
A biróságot nem érdekli miből tartjátok el,ő csak itéletet hoz a gyermek elhelyezést illetően.Hogy az anyától elvegyék csúnya dolognak kell történnie,alkoholizmus,drog,a gyerek elhanyagolása,éheztetéses stb.stb.Ekkor kapcsolódik be a gyámügy,akik inditványozzák a gyermek kiemelését a családból.Más a helyzet viszont,ha az anya kiskorú.Akkor valakinek gyámságot kell vállalni a gyermek felett,egyébként nem megy a dolog.
2011. márc. 16. 19:03
 7/16 anonim ***** válasza:

Persze most ez attól is függ, hogy a kérdés arra irányult-e, hogy a válóper során miért ítélhetik az apának, vagy hogy állami gondozásba veszi a gyámhivatal.

De néhány lehetséges ok:

- Ha bizonyítottan elmebeteg

- Veszélyezteti a gyerekét

- Nem tud lakást biztosítani, vagy nem fizeti a rezsit

- Nem gondoskodik róla

- Az apa ellen neveli őket

2011. márc. 17. 09:36
 8/16 anonim ***** válasza:
72%

- Nem tud lakást biztosítani, vagy nem fizeti a rezsit

- Az apa ellen neveli őket

Ez a kettő EGYÁLTALÁN NEM indok. Sokan laknak anyaotthonban pl. tőlük miért nem vették el a gyermeket?

Továbbá a bíróság NEM SZÓL BELE ki hogyan neveli a gyerekét. Ha az apja ellen akkor ellene. Csupán biztosítani kell a láthatást.

Összességében a leggyakoribb okok:

- Elmebetegség

- Gyermek veszélyeztetése (verés, éheztetés, nem járatja iskolába, stb)

- REGISZTRÁLT alkoholizmus vagy drogfüggőség

- Illetve az, hogyha a szülő alkalmatlan a gyermek ellátására egészségügyi okok miatt (pl. 100%-os rokkant, aki maga is ellátásra szorul)

- Erkölcstelen életvitelt folytat (aka regisztrált prostituált)

Ezeken kívül más nemigen jut eszembe, csak ha megkenik a bírót.

2011. márc. 17. 11:27
 9/16 anonim ***** válasza:

Hát nekem az egyik ismerősöm pont azért vesztette el a gyerekét, mert nem volt hajlandó fizetni a törlesztőrészletet meg a rezsit, mert azt vallotta, hogy eddig azt a férj fizette, ezután is az ő dolga. Ezt a hozzáállást pedg a bíróság úgy díjjazta, hogy az apánál helyezte el a gyereket.

A másik fél ellen való nevelés pedig eu-s irányelvekbe ütközik, ezt az ügyvédem mondta, hogy erre vigyázzak, mert harapnak rá a bírók.

2011. márc. 17. 22:56
 10/16 anonim ***** válasza:
75%

Utolsó:

Ebben a helyzetben inkább az ismerősöd valószínűleg annyira primitívnek tűnt a bíró szemében, hogy jobbnak látta, hogyha az apánál helyezi el a gyermekeket. Ilyenkor maga a hozzáállás és az elv lehetett a lényeg, nem a tény, hogy nem fizet rezsit...

A második eset pedig teljesen bizonyíthatatlan. Hacsak valaki nem olyan hülye, hogy a bíró szemébe mondja, hogy az apja ellen neveli a gyereket akkor ezt a világ legjobb ügyvédje sem bizonyítja be.

2011. márc. 18. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!