Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen nyomós okok kellenek ahoz, hogy egy anyától el vegyék a gyereket?
alkoholista, drogos, szerencsejáték-függő, durván bántalmazza a gyereket, otthagyja felelőtlenül helyeken, veszélyezteti erősen a testi (nem lelki) épségét, papíros elmebeteg, börtönbüntetés vár rá....szóval csa és csak nagyon durva dolgokért.
Azért nem mert mondjuk pillanatnyilag nem tudná eltartani a gyerekét vagy mert neki nincs saját lakása.
Ez már egy nagyon hosszú folyamat végső lépése...
Családsegítő figyeli a családot és ha nincs pozitív változás az adott problémában,nincs együttműködés a családgondozóval akkor védelembe vétel van és családból való kiemelés( csak ha ÉLETVESZÉLYES körülmények vannak akkor emelik ki rögtön a gyermeket ). Én úgy tudom nevelőszülőhöz csak akkor kerülhet ha a szülő lemond róla vagy 3 hónapnál hosszabb ideig nem érdeklődik a nevelőotthonban lévő gyermek után. Ha elveszik a gyereket hosszadalmas procedúra visszahelyezni a családba...100 esetből talán 2-nél sikeres a próbálkozás ( és ez természetesen a család és szülők nem megfelelősége miatt van ).
Okok : Életveszélyes körülmények,olyan anyagi és környezeti helyzet ami nem megfelelően biztosítja a szükségletek kielégítését,nem tud óvodába,iskolába járni,a szülők alkoholt,drogot,stb fogyasztanak-(nem valják be hogy betegek és nem járnak leszoktató programra),bántalmazzák a gyermeket.A szülő súlyosbeteg és nem tudja ellátni gyermekét. Még sorolhatnám...
hát nemértem miért eröltetik h az anyánál legyen a gyermek. nálunk anyu úgy osztotta be a pénzt h hónap elején szórta a pénzt éttermek ruhák meg hasonlók. hónap végére meg maradt a kenyér üresen. tv-t se lehetett bekapcsolni mert az már fogyaszt meg ilyenek.
utólag bárcsk apuval nőttem volna fel.
11:43-nak !
Igen ! Sajnos a gyermekvédelmitörvények elég furcsák Magyarországon... Tudom,hogy morbid és nagyon rosszul esne ha pl.az én gyermekemről lenne szó,de azt a szülőnek is bekell látnia,hogy az éhezés,meleg víz és fűtés nélküli lakásnál sokkal jobb ha a gyermek egy szép házban lakik,külön szobában,ruhapénzt kap amiből talán jobban tud öltözködni mint a ,,hétköznapi gyerekek,, napi 5x étkezik,tanárok korrepetálják és foglalkoznak vele,nyáron utaztatják hetekig.A SZÜLŐ PEDIG AKÁR MINDEN NAP MEGLÁTOGATHATJA ÉS HÉTVÉGÉN HAZAVIHETI !!!!!!! Ez olyan mint egy gazgad kollégium,ingyen ! Lehet fontosak az érzelmek és minden,de a gyermek érdekét kellene szemelött tartani !
12:00 Te hol élsz?Vagy netán gyermekvédelmis vagy?
Ruhapénz?Nyaralás?Külön szoba????
Egy nevelőszülő sokszor 4-5 vagy több gyereket nevel, pénzért, értsd:hogy abból éljen meg ő maga, amit a gyerek után kap.Kétlem, hogy minden gyereknek tudnának külön szobát biztosítani.Lehet, hogy ott nem hal élen a gyerek, de nem is fog luxuskörülmények között tobzódni.A szeretetről pedig annyit, hogy a gyerek szegény örülhet, ha nem olyan családhoz kerül, ahol még molesztálják is.
Az állami gondozottak sem Hilton hotelben laknak.
Ez Magyarország!
Persze lehet, hogy mondjuk ,Amerikában, vagy a Holdon máshogy van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!