Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szeretnék elválni, de nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretnék elválni, de nem szeretnék a férjemmel kiszúrni. Fogalmam sincs, hogyan tudnám úgy megoldani, hogy ne "semmizzem ki" teljesen. Lenne valami ötletetek, tanácsotok?

Figyelt kérdés

8 éve vagyunk házasok, három közös gyermekünk van. Már évek óta csak a házasságunkat mentjük illetve mentem, mert szerinte nincs semmi baj és ő boldog. Elegem van és úgy döntöttem nem várom tovább a csodát.

A szüleimnél élünk, így neki kellene elköltöznie és itt kezdődnek a problémák. Most havi 150000Ft körül keres és csak a havi törlesztője 80000Ft (régebben több volt a fizetése). Van egy 17 éves autónk, ezt a házasságunk alatt vettem, a férjem használta, és ez az összes közös vagyonunk.

Olyan jól én sem állok, hogy minden gyerektartásról lemondjak, viszont ha csak 10000Ft-ot kérek is gyerekeknént, már ott tartunk, hogy önmagára marad kb. 40000Ft. Akárhogy is számolom, nem fog kijönni a fizetéséből.

Már többen mondták, hogy ne érdekeljen, hogyan oldja meg az életét, de nem megy. Nem azért akarok válni, hogy kikészítsem.

2013. okt. 22. 17:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%
10-es, te aztán igazi szellemi rövidnadrág lehetsz. A nyelvtankönyvvel pedig nem csak a disznóól ajtaját lehet kitámasztani.
2013. okt. 22. 20:12
 12/20 anonim ***** válasza:
55%

Nem is értem, hogy a mai férfiak mi a fenét gondolnak magukról! Felháborító! A környezetemben is csak ezt látom. Teljesen kifordult ez a világ. De gondolom szex legyen napi szinten...

Ha előállsz a válással nem fogja hagyni, 40 ezer forintból még egy szobát sem tud bérelni és mellette enni. Neki tényleg így kényelmes. :-(

Viszont a magad és a gyerekeid boldogságát kell elsősorban szem előtt tartanod...

2013. okt. 22. 21:21
 13/20 anonim ***** válasza:

Mire fizet ennyi hitelt? Mert ha a házasságotok előtt vette fel, akkor legalább 8-9 éve fizeti. Ez 80 ezres törlesztővel elég nagy összeg. Meddig kell még fizetnie? És mit vett rajta? Ha mondjuk lakást, akkor van hol laknia. Ha valami mást, azt eladhatja. Csak nem a semmire megy el az a pénz.

Esetedben ez a 80 ezres hitel a kulcs szerintem.

2013. okt. 22. 23:34
 14/20 anonim ***** válasza:
8 éve vagytok házasok, a hitelt a házasságotok előtt vette fel és a havi törlesztője 80 000 forint? Akkor a házasságotok alatt 7 millió 680 000 forintot fizetett be. Mégis mire kell ennyi pénz? Mire vett fel ekkora hitelt, ha nem lakásra, autóra?
2013. okt. 23. 00:01
 15/20 anonim ***** válasza:
96%

Bár én férfi vagyok, de én sem tudnám soha kisemmizni a páromat. Még ha meg is romlott a kapcsolat, vagy nem működik együtt, akkor sem tudom elképzelni, hogy valakit akit szerettem tönkretegyek.

Aki meg azt mondja, hogy ne érdekeljen honnan teremti elő a pénzt baromságot beszél. Mert ha a következő 1-2 évben kisajtolod belőle az összes pénzét, és hajléktalanná lesz, vagy megöli magát, stb., akkor utána egy kanyi forintot nem látsz.

Senkitől nem várható el, hogy erején felül fizessen, legyen szó gyerektartásról, vagy bármiről. Ha nincs, akkor nem tud fizetni.

Havi 70ezer forintból Budapesten a lehető legolcsóbb szobabérlet havi 25ezer. Napi 1000 forintot az utazás és az étel simán kitesz. Tehát 55ezer minimum kell csak ahhoz hogy életben maradjon. Persze lehet még kell vennie télire ruhát, vagy ha fizikai munkás, akkor az étkezés nem jön ki ennyiből, stb. Ha több 10ezer gyerektartást követelsz tőle, akkor nem adok hosszú életet a párodnak. És akkor még tegyük hozzá, hogy a nettó 150-es fizetés nem is olyan rossz, igen messze van a minimálbértől!

2013. okt. 23. 01:47
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, itt azért a kulcs a 80 ezres törlesztő részlet, amiről a kérdező nem árulja el, hogy mire fizeti a férje. Ez azért igencsak nagy összeg, úgy, hogy közben semmije nincs, a szülőknél laktok.

Az ő hitele, és most ezét szív mindenki?

Ha értelmes dologra költötte a pénzt, csak feltud mutatni valamit, ha meg elcseszte, akkor viselje a következményeket.

De én hozzá sem mentem volna olyan emberhez, akinek ekkora hitele van, max ha lakást törleszt, és akkor együtt törlesztjük.

2013. okt. 23. 07:18
 17/20 anonim ***** válasza:
Neki nincsenek szülei?
2013. okt. 23. 10:02
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartozik a kérdéshez, de minden tiszteletem a kérdezőé.
2013. okt. 26. 16:46
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem is eszembe jutott a válás, és hogy csak albérletbe mehetne vissza. És ez bánt nagyon. Én is gondoltam már rá, hogy elválunk, aztán adok neki 5-6 évet, addig én is kitalálom, hogy oldjam meg az életem (mert egyedül, ráadásul terhesen nem tudok megélni), ő pedig gyűjthet saját lakásra. Nem akarok új kapcsolatot soha többé, de sokszor érzem azt dacból, hogy megmutatom én neki, hogy lesz még olyan férfi az életemben, aki büszke lesz arra, hogy a párja vagyok és nyíltan felvállal. Mert ő mindig megszégyenít mások előtt. De nem ez a lényeg, hanem hogy nem akarom kisemmizni. A volt párommal is úgy szakítottam, hogy adtam neki fél évet, hogy összeszedje magát anyagilag. Ugyanis rosszkedvében otthagyta a munkahelyét, onnan kezdve én fizettem januártól az egész rezsit fél éven át, ráadásul életveszélyes is volt néha rám, volt hogy meg is ütött ...de kitenni, mint egy kutyát, soha nem tudtam volna. (Igaz, egy kutyát se tudnék soha kitenni.) A mostani férjemmel is azon gondolkozom, hogy átgondoljuk közösen, hogyan osszuk el a vagyont és ennek megfelelően alakítjuk a következő 5 évet. A szüleim házassága se volt soha egy leányálom, de ha visszagondolok, amikor anyám a válásról beszélt, soha nem volt téma, hogy hogyan zsigerelje ki apámat. Olyan természetes volt számára, hogy eladjuk a házat és fele az apámé... Pedig a házat anyám szülei segítségével vették a szüleim, apám csak a fenntartásához tudott hozzájárulni... Tanultam tőlük sok rosszat, de úgy tűnik szépet is. Végül nem váltak el soha. Csak később anyukám meghalt.
2013. nov. 1. 17:06
 20/20 tigard7 válasza:
Ma már nagyon jó megoldások vannak: például párterapeutához is érdemes fordulni ha mind a 2 fél nyitott, akkor lehet tud segíteni egy szakértő.
2013. nov. 5. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!