Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szeretnék elválni, de nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretnék elválni, de nem szeretnék a férjemmel kiszúrni. Fogalmam sincs, hogyan tudnám úgy megoldani, hogy ne "semmizzem ki" teljesen. Lenne valami ötletetek, tanácsotok?

Figyelt kérdés

8 éve vagyunk házasok, három közös gyermekünk van. Már évek óta csak a házasságunkat mentjük illetve mentem, mert szerinte nincs semmi baj és ő boldog. Elegem van és úgy döntöttem nem várom tovább a csodát.

A szüleimnél élünk, így neki kellene elköltöznie és itt kezdődnek a problémák. Most havi 150000Ft körül keres és csak a havi törlesztője 80000Ft (régebben több volt a fizetése). Van egy 17 éves autónk, ezt a házasságunk alatt vettem, a férjem használta, és ez az összes közös vagyonunk.

Olyan jól én sem állok, hogy minden gyerektartásról lemondjak, viszont ha csak 10000Ft-ot kérek is gyerekeknént, már ott tartunk, hogy önmagára marad kb. 40000Ft. Akárhogy is számolom, nem fog kijönni a fizetéséből.

Már többen mondták, hogy ne érdekeljen, hogyan oldja meg az életét, de nem megy. Nem azért akarok válni, hogy kikészítsem.

2013. okt. 22. 17:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
27%
Mi az a 80e hitel, ha a szüleidnél laktok? Engem egyáltalán nem hatna meg a sorsa, pláne ha ennyire nem tud gazdálkodni. 3 gyerekre még a kb. 60-70 ezer is jogos lenne ebből a fizetésből.
2013. okt. 22. 17:31
 2/20 anonim ***** válasza:
48%

A hitelt közösen vettétek fel. Nélküled nem is tudta volna felvenni. Mire költöttétek?

De nem írod, hogy miért akarsz válni? A gyerekeknek is jó lenne, ha elválnátok?

Minden házasságban vannak rosszabb időszakok, nem a válás az egyetlen megoldás. Az még nem elég indok, hogy eleged van!

Próbáld inkább rendbe hozni a házasságodat.

2013. okt. 22. 17:53
 3/20 anonim ***** válasza:

Csak úgy nagy vonalakban elmondanád, hogy mi nincs rendben a házasságotokban? Nem mintha ez fontos lenne a kérdés szempontjából, csak érdekel.

Egyébként megértem, hogy nem akarod kisemmizni, de ha nem akarsz lemondani a gyerektartásról, akkor nincs más út. Majd behúzza a nadrágszíjat. Lesz hol laknia? Mondjuk max. 2-3 hónapig én még engedném, hogy maradjon, esetleg ennyivel segíthetsz neki...

2013. okt. 22. 17:54
 4/20 anonim ***** válasza:
Szerintetek hol derül ki, hogy közösen vették fel a hitelt? A kérdező azt írja, hogy a törlesztője? Még ha házra/lakásra lenne, meg is érteném, de így nem...
2013. okt. 22. 17:58
 5/20 anonim ***** válasza:
Ha 8 éve házasok, akkor a hitelt is közösen kellett felvenniük. Ennél hosszabb lejáratú hitelt nem kap személyi kölcsönként. Ha háza vagy nagy értékű autója lenne, akkor nem írná a kérdező, hogy semmi közös vagyonuk nincs.
2013. okt. 22. 18:12
 6/20 anonim ***** válasza:
Vagy kezes volt vkinél, de én akkor is úgy értelmezem, hogy csak a férj hitele.
2013. okt. 22. 18:14
 7/20 A kérdező kommentje:

Ez csak a férjem hitele, a házasságunk előtt vette fel.

Már feladtam, hogy megmentsem a házasságunkat. Értelmetlen. Se velem se a gyerekekkel nem foglalkozik igazán. Jó, hogy vagyunk, csak ne legyünk útban, azaz ne szóljunk hozzá, ne legyünk vele a szobában és úgy egyáltalán, csak akkor legyünk a közelében, amikor ő úgy gondolja, de legyen minden rendben, legyen tiszta ruha, főtt étel, a gyerekek meg legyenek udvariasak, hogy tudjon dicsekedni... Miután hazajön beül a gép elé, filmet néz, játszik, olvasgat, a mi dolgunk pedig az, hogy ne zavarjuk, mert pihen.

2013. okt. 22. 18:51
 8/20 anonim ***** válasza:
Ki mondta azt, hogy ne érdekeljen mi lesz vele, hogyan él meg?
2013. okt. 22. 19:05
 9/20 anonim válasza:
Én is ebbe a cipőbe járok,nálunk már megvolt a válás pont ezek okok miatt.A lakás az enyém és addig ott lakik amíg nem tud magának megfelelő lakást szerezni.Nagyon nehéz mert a mai fizetések mellett meg amúgy is nagyon nehéz hitelhez jutni.Hála én megtehetem,h úgy segítek neki míg ott lakik nem kérek tőle rezsi pénzt és amit keres azt félrerakja lakásra,igaz kell hozzá idő míg összejön,de ez van.Eladtuk a kocsit teljes összeget meg kapta,h ne keljen hitelhez folyamodni.Ezt csak azért teszem meg érte mert nem vagyunk rossz kapcsolatba,és a gyerekem apja.Tehát nincs egyedül aki próbál segíteni az ex-en.
2013. okt. 22. 19:15
 10/20 harleynagyi ***** válasza:
33%
a hazassag elott vett felhitelt ??!!!akor az van hogy meg oldja hogyan torleszti tovabb hiszen mielott felesege lettel is torlesztette , Valami miatt menekul talan erdekes hogy Te vetted az autot nem vettetek , es lehet azt is sokat hallgatja hogy a Te Szuleidnel laktok ..
2013. okt. 22. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!