Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnék elválni, de nem szeretnék a férjemmel kiszúrni. Fogalmam sincs, hogyan tudnám úgy megoldani, hogy ne "semmizzem ki" teljesen. Lenne valami ötletetek, tanácsotok?
8 éve vagyunk házasok, három közös gyermekünk van. Már évek óta csak a házasságunkat mentjük illetve mentem, mert szerinte nincs semmi baj és ő boldog. Elegem van és úgy döntöttem nem várom tovább a csodát.
A szüleimnél élünk, így neki kellene elköltöznie és itt kezdődnek a problémák. Most havi 150000Ft körül keres és csak a havi törlesztője 80000Ft (régebben több volt a fizetése). Van egy 17 éves autónk, ezt a házasságunk alatt vettem, a férjem használta, és ez az összes közös vagyonunk.
Olyan jól én sem állok, hogy minden gyerektartásról lemondjak, viszont ha csak 10000Ft-ot kérek is gyerekeknént, már ott tartunk, hogy önmagára marad kb. 40000Ft. Akárhogy is számolom, nem fog kijönni a fizetéséből.
Már többen mondták, hogy ne érdekeljen, hogyan oldja meg az életét, de nem megy. Nem azért akarok válni, hogy kikészítsem.
A hitelt közösen vettétek fel. Nélküled nem is tudta volna felvenni. Mire költöttétek?
De nem írod, hogy miért akarsz válni? A gyerekeknek is jó lenne, ha elválnátok?
Minden házasságban vannak rosszabb időszakok, nem a válás az egyetlen megoldás. Az még nem elég indok, hogy eleged van!
Próbáld inkább rendbe hozni a házasságodat.
Csak úgy nagy vonalakban elmondanád, hogy mi nincs rendben a házasságotokban? Nem mintha ez fontos lenne a kérdés szempontjából, csak érdekel.
Egyébként megértem, hogy nem akarod kisemmizni, de ha nem akarsz lemondani a gyerektartásról, akkor nincs más út. Majd behúzza a nadrágszíjat. Lesz hol laknia? Mondjuk max. 2-3 hónapig én még engedném, hogy maradjon, esetleg ennyivel segíthetsz neki...
Ez csak a férjem hitele, a házasságunk előtt vette fel.
Már feladtam, hogy megmentsem a házasságunkat. Értelmetlen. Se velem se a gyerekekkel nem foglalkozik igazán. Jó, hogy vagyunk, csak ne legyünk útban, azaz ne szóljunk hozzá, ne legyünk vele a szobában és úgy egyáltalán, csak akkor legyünk a közelében, amikor ő úgy gondolja, de legyen minden rendben, legyen tiszta ruha, főtt étel, a gyerekek meg legyenek udvariasak, hogy tudjon dicsekedni... Miután hazajön beül a gép elé, filmet néz, játszik, olvasgat, a mi dolgunk pedig az, hogy ne zavarjuk, mert pihen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!