Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Boldogtalanság, de biztos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Boldogtalanság, de biztos kapcsolat vagy boldogság, bizonytalanság?

Figyelt kérdés
A férjemtől szeretnék elválni, mert már nem érzek iránta semmit, boldogtalan vagyok, nincs kedvem az együttlétekhez. Van egy gyerekünk. Nem érzem jól magam a házasságba, így ezt a gyerekem is érzi, mert feszült vagyok, állandoan veszekedünk és egszségem rovásara ment a sok idegesség. De attol tartok ha válás után új kapcsolatba kezdek, majd ez is így alakul.
2013. okt. 15. 11:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Semmire sincs garancia, de amíg nem válsz el esélyt sem adsz magadnak, hogy egy jobb házasságban élj.
2013. okt. 15. 12:01
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy egyből a válás a legjobb döntés ? Megpróbáltad ezt megbeszélni a férjeddel ? Egyáltalán szeretnéd helyrejönnének a dolgok ,vagy erre már nincs esély ?
2013. okt. 15. 12:02
 3/16 A kérdező kommentje:
Beszéltem, hogy változtasson a hozzáállásán, de pár napig minden oké, utánna megint a veszekedés.
2013. okt. 15. 12:07
 4/16 anonim ***** válasza:
62%

3 Nekem mindig gyanús az az ember aki a másik emberre mutogat, mikor már vége egy kapcsolatnak.

Szerintem ha nem tudsz változtatni magadon, akkor a következő kapcsolatod is nulla lesz.

Ha nem tanulod meg, hogy az otthon, a család nagyon nagy %-ban a nőn múlik, hogy nem csak alkalmazkodni kell, hanem törődni is a máik emberrel akivel egy fedél alatt élsz, akkor semmi nem fog változni.

2013. okt. 15. 12:19
 5/16 anonim ***** válasza:
35%

Arra gondoltá-e már, hogy ha elválsz, és egyedül neveled a gyereket, akkor nyugodtabb meg kiegyensúlyozottabb leszel-e?

Mert a legtöbb esetben napi 24 órán keresztül egyedül viselni a felelöséget egy gyerekért, és közben komoly anyagi gondokkal is köszködni sokkal stresszesebb, mint az, hogy nem vagy szerelmes a férjedbe.

2013. okt. 15. 12:26
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

Én úgy látom, hogy legtöbb esetben az a baj, hogy nem képesek a párok kompromisszumot kötni, félre tenni a büszkeségüket, vagy abbahagyni az egymásra mutogatást, és körbe-körbe ugyan azon veszekednek. Mindenki hajtja a magáét, és soha nincs vége, mert nem hallják meg a másikat. Ezt tapasztalatból is írom. Nálunk is volt egy ilyen időszak. Folyton veszekedtünk, mindketten feszültek, idegesek voltunk. Hetente legalább 2x ajtócsapkodással fejeztük be a napot. Én képtelen voltam elfelejteni a dolgot, amivel megbántott, szórtam a fejére, ő pedig folyamatosan védekezett, nem volt hajlandó elismerni, hogy hibát követett el. Egy nap megelégeltem a dolgot, és nyugodtan ezt el is mondtam neki, hogy ennek nincs így értelme. Vagy pontot teszünk és higgadtan meghallgatjuk egymást, vagy rá fog menni a kapcsolatunk. Átbeszéltünk egy éjszakát kiabálás nélkül. (Bár néhányszor rá kellett szólnom, mikor már emelte a hangját). De azóta nem hozzuk fel a dolgot, és boldogság van.

Sajnos a mai világban a legtöbb ember a kapcsolatait is úgy kezeli, mint a többi dolgot az életben: könnyebb venni egy új tv-t, ha elromlott, mint megjavítani.

2013. okt. 15. 12:31
 7/16 anonim ***** válasza:

A másikat hibáztatni csak látszólag könnyű megoldás. Mert valójában nem megoldás, csak könnyű. Egy embert tudsz megváltoztatni, és az Te magad vagy. A másik ember megváltoztatásával próbálkozni elpocsékolt energia. Majd magától megváltozik, ha/amikor eljön az ideje.

A jó hír az, hogy a veszekedéshez ketten kellenek, tehát kellesz hozzá Te is. Ha megváltozol, nem hibáztatod a másikat folyton, nem fogtok veszekedni az tuti, mert egyedül azt nem lehet. Akár megjöhet a kedved is a szexhez. (A stressz nagy ellensége a jó szexnek.)

Most a rossz hír: ez nehéz.

2013. okt. 15. 12:38
 8/16 anonim ***** válasza:
26%

Egyértelmű, hogy boldogság akár bizonytalanság árán is.

Mindenki megérdemli, hogy boldog legyen, mindenkinek joga van az egészségét megőrizni a tőle telhető módon. Plusz a gyermekednk is joga van egy egészséges, kiegyensúlyozott anyukához. Mindezeket te nem tudod "elérni" a jelenlegi kapcsolatodban, így hát egyértelmű, hogy lépned kell. Az meg hülyeség, hogy a következő kapcsolatod is idejut.

2013. okt. 15. 13:03
 9/16 anonim ***** válasza:
A következő kapcsolat akkor alakul hasonlóan, ha TE hasonlóvá teszed. Vagyis nem oldod meg magadban azokat a dolgokat, amiket TE viszel bele az újba, és TE vittél bele ebbe. Mert ez társasjáték. Nem a TE hibád, és nem is a másiké. Viszont ha meg akarod és meg is tudod oldani ebből azt, ami a TE oldaladon van, akkor elég esélyes, hogy nincs is szükség az új kapcsolatra, mert működhet a mostani is. Én ezért látom a kérdést rosszul feltettnek. Mert létezik olyan megoldás, ami szerint boldogság ÉS biztos kapcsolat. Ezt sokan nem hajlandóak felismerni, mert macera, sok meló. Egyszerűbb a párkapcsolatra úgy tekinteni, mint egy mosógépre: elromlott, lecserélem. Két problémám van Nekem ezzel: 1, gyerek. 2, mi van, ha tényleg a nem rendeltetésszerű használat az elromlás oka?
2013. okt. 15. 13:13
 10/16 A kérdező kommentje:
Én aztán tudok alkalmazkodni, ezzel soha nem volt bajom,csak akkor amikor a másik nem is akar. Azt nem.szetetem mikor beszélek, nem is hallgat meg, rám sem figyel, nincs már közös témánk, és ki sem mozdulunk itthonról. Évekig lehet ezt csinálni szerintetek, hogy nincs kedvem a testi dolgokhoz, meg úgy semmihez sem.
2013. okt. 15. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!