Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Boldogtalanság, de biztos kapcsolat vagy boldogság, bizonytalanság?
3 Nekem mindig gyanús az az ember aki a másik emberre mutogat, mikor már vége egy kapcsolatnak.
Szerintem ha nem tudsz változtatni magadon, akkor a következő kapcsolatod is nulla lesz.
Ha nem tanulod meg, hogy az otthon, a család nagyon nagy %-ban a nőn múlik, hogy nem csak alkalmazkodni kell, hanem törődni is a máik emberrel akivel egy fedél alatt élsz, akkor semmi nem fog változni.
Arra gondoltá-e már, hogy ha elválsz, és egyedül neveled a gyereket, akkor nyugodtabb meg kiegyensúlyozottabb leszel-e?
Mert a legtöbb esetben napi 24 órán keresztül egyedül viselni a felelöséget egy gyerekért, és közben komoly anyagi gondokkal is köszködni sokkal stresszesebb, mint az, hogy nem vagy szerelmes a férjedbe.
Én úgy látom, hogy legtöbb esetben az a baj, hogy nem képesek a párok kompromisszumot kötni, félre tenni a büszkeségüket, vagy abbahagyni az egymásra mutogatást, és körbe-körbe ugyan azon veszekednek. Mindenki hajtja a magáét, és soha nincs vége, mert nem hallják meg a másikat. Ezt tapasztalatból is írom. Nálunk is volt egy ilyen időszak. Folyton veszekedtünk, mindketten feszültek, idegesek voltunk. Hetente legalább 2x ajtócsapkodással fejeztük be a napot. Én képtelen voltam elfelejteni a dolgot, amivel megbántott, szórtam a fejére, ő pedig folyamatosan védekezett, nem volt hajlandó elismerni, hogy hibát követett el. Egy nap megelégeltem a dolgot, és nyugodtan ezt el is mondtam neki, hogy ennek nincs így értelme. Vagy pontot teszünk és higgadtan meghallgatjuk egymást, vagy rá fog menni a kapcsolatunk. Átbeszéltünk egy éjszakát kiabálás nélkül. (Bár néhányszor rá kellett szólnom, mikor már emelte a hangját). De azóta nem hozzuk fel a dolgot, és boldogság van.
Sajnos a mai világban a legtöbb ember a kapcsolatait is úgy kezeli, mint a többi dolgot az életben: könnyebb venni egy új tv-t, ha elromlott, mint megjavítani.
A másikat hibáztatni csak látszólag könnyű megoldás. Mert valójában nem megoldás, csak könnyű. Egy embert tudsz megváltoztatni, és az Te magad vagy. A másik ember megváltoztatásával próbálkozni elpocsékolt energia. Majd magától megváltozik, ha/amikor eljön az ideje.
A jó hír az, hogy a veszekedéshez ketten kellenek, tehát kellesz hozzá Te is. Ha megváltozol, nem hibáztatod a másikat folyton, nem fogtok veszekedni az tuti, mert egyedül azt nem lehet. Akár megjöhet a kedved is a szexhez. (A stressz nagy ellensége a jó szexnek.)
Most a rossz hír: ez nehéz.
Egyértelmű, hogy boldogság akár bizonytalanság árán is.
Mindenki megérdemli, hogy boldog legyen, mindenkinek joga van az egészségét megőrizni a tőle telhető módon. Plusz a gyermekednk is joga van egy egészséges, kiegyensúlyozott anyukához. Mindezeket te nem tudod "elérni" a jelenlegi kapcsolatodban, így hát egyértelmű, hogy lépned kell. Az meg hülyeség, hogy a következő kapcsolatod is idejut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!