Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A gyereknek mennyi a joga?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gyereknek mennyi a joga?

Figyelt kérdés
Nagyon nem szeretek az apámnál lenni.Ellégé messze lakik anyámtól szóval sokat is kell utazni meg nála mindig unatkozom.Én nekem mennyi jogom van?Eldönthetem hogy odamenjek és mikor?

2012. dec. 21. 10:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Ha van más felnőtt, aki felügyelne, akkor szerintem nem kell Apukádhoz menned. :) Egyébként hány éves vagy? Boldog karácsonyt kívánok Neked!!! :)
2012. dec. 21. 10:56
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Ebben az esetben nincs jogod nem menni. Édesanyádat meg büntetnek miatta.
2012. dec. 21. 10:59
 3/11 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2012. dec. 21. 11:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 12-13 évesen mondtam meg anyámnak, hogy nem megyek hozzá. Igaz nem azért mert unatkoztam nála :) Felfogta, vagy megsértődött nem tudom, de nem ellenkezett. Néha lemaradt azért onnantól a gyerektartás..
2012. dec. 21. 11:23
 5/11 A kérdező kommentje:
mégis mi vagy te?Valami halyléktalan?Képzeld elég rossz ott lenni mindennap ordibál és ver valamiért és te beszélsz?Örülj hogy van egy normális családod és nincs vállás ami tönkre teszi a gyerekkorodat!-_-
2012. dec. 21. 11:25
 6/11 A kérdező kommentje:
bocs nem te hanem az előzőbbi
2012. dec. 21. 11:26
 7/11 anonim ***** válasza:
43%

Hány éves vagy?

Lehet gyámügynél kezdeményezni a láthatás megszüntetésést vagy csak anyánál való találkozást (tehát neked nem kell menned,apád megy hozzád,de csak anyukád felügyeleténél) arra hivatkozva hogy bántalmazva vagy.

2012. dec. 21. 11:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha a láthatás szabályozva van, akkor köteles vagy elmenni, különben meg lesztek büntetve (mármint anyád, és elég soka kell fizetnie, téged meg adott esetben a rendörség visz oda).

2. Ha nem mégy - és apád nem tesz hivatalos lépéseket, akkor is ennek alapján 18 éves korodtól kzdve nem kell utánad fizetnie érdemtelenség cimén.

3. Ha tényleg bántalmaz, akkor azt ird, és nem azt, hogy unatkozol. Ha ezt bizonyitani lehet, akkor anyád kérheti azt, hogy csak felügyelet mellett - a gyámhatóságon - történjen a láthatás. Azt, hogy egyáltalán ne legyél erre kötelezve, csak igen extrém esetekben lehet elérni.

4. "Eldönthetem hogy odamenjek és mikor?"

NEM, ez nem a te döntésed, neked kötelességed menni, amikor meg van határozva.

2012. dec. 21. 13:40
 9/11 anonim ***** válasza:
59%
Persze, hetes, nagyszeru otlet hazugsagra biztatni egy gyereket. Apa bantalmazza, hat persze... Igaz, a gyerek csak unatkozik, mert lehet hogy ott nincs szamitogep.....
2012. dec. 21. 19:16
 10/11 anonim ***** válasza:
51%

ma 19:16-os: KI biztatja a gyereket hazugságra?!?!?!

Ö irta, hogy az apja veri, csak nem a kérdésben, hanem az egyik válaszában. Mielött elkezdesz fröcsögni, inkßább tanulj meg olvasni és szöveget értelmezni.

2012. dec. 21. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!