Miért nem lehet külföldi nevet adni a gyereknek? Miért van joga az országnak ahhoz, h ebbe beleszóljon?
azért, hogy megőrizzük a magyar helyesírás szabályait, ezáltal a magyar nyelv is megmarad magyarnak.
ezért kell pl. a Jennifert Dzsenifernek írni.
azt sajnos nem tudom, ki lehet-e játszani ezt a dolgot.
Hát nézd, ez mindig is így volt. A 19. században az úri körökben rendkívül divatosak voltak a francia nevek, de mindig Arisztid volt az Arisztid, és nem Aristide. Egyszerűen azért, mert ez Magyarország, és itt a magyar nyelv szabályait kell alkalmazni. Minden más ország ugyanezt csinálja, a Lajosból külföldön ugyanúgy Ludwig lesz.
Nem értem ezzel mi a problémád?
Azért mert sokan képtelenek a realitás talaján maradni.
Így pl az öltözködés,viselkedés is némileg szabályozva van.
Egyébként nagyon sok külföldi név engedélyezett,az már csak majomkodás,hogy sokan Sylvi-k,Jenny-k,Rebecca-k meg mit tudom én mik akarnak lenni.
De ne adj ilyen nevet a gyerekednek!
Ugye tudod kik szoktak ilyen neveket adni a kölykeiknek (Dzsenifer, Eszmeralda, Hoszé armandó)? Hadd ne kelljen kimondani, tudod te is!
Kettő, most ne haragudj, de Mo.-n magyar vezetéknév mellé többnyire magyar vagy magyarított keresztnév dukál, ahogy pl. Németországban egy német vezetéknévhez német vagy németesített keresztnév passzol. Elég esetlenül hangzik, hogy például Kovács George, vagy Alföldi Matthew, bocsi, nekem az ugrik be ha ilyet hallok hogy valami c-kategóriás lehet biztos (ismét "drága" etnikumunkra gondoltam).
Az meg a másik, hogy minek adnád a gyerekednek azt a nevet h George, ha az egyszerűen György? Ugyanaz. Én megértem ha valaki nem akar szokványos nevet adni a gyerekének, na de azért ne essünk már át a ló túloldalára, lassan keresztnévnek adható lesz az is h "szék" meg "pad" (mint az USA-ban néhány államban), úristen, bocsi, de ez nagyon gagyi szerintem, lassan mi lesz az emberek neve? "Nagy Asztal"???? Istenem.....
Amúgy nézz utána pl. honfoglaláskori magyar neveknek, na azok sem hétköznapiak, de azok passzolnak is egy magyar vezetéknévhez például.
Meg miért kell nekünk állandóan másokat majmolni?
Gondolj azért bele, egy nevet a gyereked az életén át viseli, hát nem biztos hogy örülne, ha Cole-nak neveznéd el. Ne csesszél ki így a gyerekeddel pls., egy névadás nem múlhat divatokon (mert ez az angolszász-mánia is csak divat jelenleg, ahogy annak idején az orosz).
Hát nekem nem az a célom,h ritka legyen,hanem hogy NE magyar.Pl a Péter név is tetszik,hiába is van belőle sok,de USAban is,Németo-ban is létező név(ékezet nélkül).
És amúgy nem tudhatjuk előre,milyen vezetékneve lesz,egy csomó németes vezetéknevű ember van Mo-on,azokhoz meg illene külföldi név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!