Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyire tud befolyásolni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire tud befolyásolni egy párkapcsolatban élő nőt egy válófélben lévő barátnő?

Figyelt kérdés
Tehát adott egy nő, aki párkapcsolatban él sok éve, kicsit elszürkült a dolog, bizonytalan a kapcsolatot illetően. Nem akar mindenáron szakítani, de változást szeretne. A férfi, akivel él, ebben támogatja, nem szeretné elveszíteni, kész szembesülni a hibáival és akár változtatni is. Van a nőnek egy "életunt" barátnője, akinek pocsék a családi élete, nemrég kirakta a lókötő férjét, válófélben van, ott maradt két gyerekkel, az egyik kezelhetetlen. Majdnem öngyilkosságot is elkövetett, mert ráadásul inog a lakhatás is. Mondhatni kijutott neki rendesen. A fent említett nővel jó barátnők, összejárnak, "ápolják egymás lelkét". Egy ilyen "életunt" barátnő veszélyes lehet a bizonytalan, de egyenlőre párkapcsolatban élő nőre? (Gondolok itt férfigyűlöletre, csalódottságra, életuntságra és ezekből kifolyólagos torz szemléletű "jólmegtanácsolásokra", "fej-telebeszélésekre". Nyilván múlik ez a nő befolyásolhatóságán is, de érdekes lenne tudni, hogy egy ilyen relatíve negatív barátnő mennyit nyomhat a "latba"?)

2013. máj. 13. 12:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Fú szerintem eléggé beteges lehet az, aki képes az életunt barátnője példáját követni ilyen dologban...

Egy egészséges elméjű nem azért fogja elhagyni a férjét, mert látta, hogy a "barinő" is ezt tette...

Sőt egy egészsége elméjű, előbb felismeri az életunt barátnő hibáit, és inkább segít neki, hogy 1 rossz után ne csináljon még 6 másik rossz lépést... Inkább próbál neki segíteni, és örül, hogy neki nem ennyire súlyos a helyzete. És inkább ezt a lagymatag helyzetet próbálja feldobni, és válás helyett inkább színt visz a saját párkapcsolatába.

2013. máj. 13. 12:45
 2/9 anonim ***** válasza:

Most talán a nejed el akarod tiltani a barátnőtől?

Ha így gondolkozol, akkor nem is kell "telebeszélni a fejét".

2013. máj. 13. 12:50
 3/9 anonim ***** válasza:

Èn voltam hasonló szituban.

Èn voltam aki elvált, habár gyerek nem volt, csak találtam egy olyan férfit aki mindent megtudott adni nekem, és kiraktam a volt férjemet.

Amikor ez kiderült az egyik nagyon jó barátnöm férje nem akarta engedni, hogy a barátnöm velem találkozzon, ne hogy ö is ilyeneket gondoljon.

Akkor a barátnöm még eléggé elvolt a kapcsolatban, már volt gyerek is.

Most 10 év eltelt, én boldog vagyok az akkori párommal már családunk van és mindent megkaptam amit akartam.

A barátnöm boldogtalan, nem tudja mit tegyen. Válna de a gyerekek. Ès minden találkozáskor legalább 10x elmondja, hogy de jól tettem, hogy akkor léptem...

2013. máj. 13. 12:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Én soha nem voltam annyira felpezsdülve és energiával, önbizalommal, életkedvvel feltöltve, mint a válásom idején...akkor jöttem rá, hogy mi mindenre vagyok képes, milyen szuper jövő vár rám etc...

Úgyhogy a válás nem egyenlő az életuntsággal és a negatívummal.

Amúgy félsz, hogy helyetted más fogja jobban befolyásolni a feleségedet? Hát ez van, ha kis libát veszel feleségül, akit irányítani akarsz...eljöhet a pillanat, amikor nem te, hanem más fogja irányítani...

2013. máj. 13. 13:55
 5/9 anonim ***** válasza:
A legjobb barátnőm nemrég válást fontolgatott, nem akart tovább a férjével élni. Én pedig épp a külön élő férjemet igyekeztem visszahódítani. És nem befolyásoltuk egymást, hanem elfogadtuk a másik döntését, és eszerint segítettük egymást. Másik barátnőm nem támogatott, azt mondta hogy micsoda hülye meg naiv vagyok stb., kinevetett, de én tudtam, mit akarok, és nem befolyásolt a véleménye. Szerintem ez elég komoly dolog ahhoz, hogy az ember ne másra hallgasson, hanem a szívére.
2013. máj. 13. 15:01
 6/9 A kérdező kommentje:
#2! Bullshit. Egyáltalán nem.
2013. máj. 13. 15:07
 7/9 A kérdező kommentje:
#4! A válaszod második fele egy nagy fasság, már ne is haragudj. Nem ismered a részleteket, vaktában meg csak mellé lehet lőni...
2013. máj. 13. 15:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen. Ha egy stabil párpacsolatban élne, boldogan, azt is meghúzná kicsit lelkileg az, hogy a másik folyton panaszkodik, mindene pocsék, semmi se jó, depresszió-hegyek vannak meg hasonló. De egy bizonytalan kapcsolatban vergődő ember, aki maga sem tudja, hogy kicsoda, hogy mit akar, hogy akar-e élni a pasival vagy sem, nagyon erősen befolyásolható, pláne egy "jó" barátnő által.

Nem szeretnélek ijesztgetni, mert nem célom, de tény, hogy van mitől féljél, ha te vagy a bizonytalan nő párja.

2013. máj. 13. 16:11
 9/9 A kérdező kommentje:

No igen. A kérdésben szereplő 3 ember közül gyakorlatilag mindegy, hogy én köztük vagyok-e vagy sem, ha igen, akkor melyikük, de tény, hogy egy bizonytalan ember könnyebben befolyásolható, mint az, aki sziklaszilárd a dolgaiban.

Pláne egy megcsömörlött frusztrált ismerős nagyon le tudja húzni lelkileg a másikat.

Ismerek ilyen sztorit férfiak között is, hogy az egyik srácot dobták, szinte nőgyűlölő lett, na olyanhoz ne menjen beszélgetni az a fiú, akinek van párja, csak épp vergődnek valamin.

2013. máj. 14. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!