Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Sikerült már valakinek külföld...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sikerült már valakinek külföldre költözni kisgyerekkel? Gyerekem apjával szétmentünk, bölcsis gyerekünk van. Új férjem külföldön él, bejelentett munkája van ott és ingatlana. Hogyan tudok kimenni a kisgyerekemmel, hogy a férjemmel családban éljünk?

Figyelt kérdés

Apuka nem egyezik bele, hogy kimenjünk. Én felajánlottam hogy minden évben 2 hónapot vele élhet és skype-on hetente többször beszélhetnek.

Lehetséges kimennem?

Valakinek sikerült már?

2013. okt. 7. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Mi is ebben reménykedünk.
2013. okt. 11. 13:01
 62/78 anonim ***** válasza:
64%
Egy gyereknek nem érdeke,hogy apjától elszakítsák.Az anya lehet boldog úgy is,hogy nem veszi el az apjától a gyereket.Nőként ti csak ezen az oldalon tudtok gondolkodni,én értem,hogy az apa miért küzd és minden olyan férfi megtenné ezt,akit érdekel a saját gyereke.
2013. okt. 11. 13:29
 63/78 anonim ***** válasza:
72%
58 válaszoló: Anyukaként,te hagynád,hogy a férjed külföldre vigye a gyerekedet,hogy évente egyszer lásd,mert jobb a gyereknek külföldön,mint itthon,jobb neki távol tőled,mint melletted?Vagy az anyáktól elvenni bűn,apáktól pedig nem számít?
2013. okt. 11. 13:35
 64/78 anonim ***** válasza:
100%
Én értem,amit az apuka ír és jogosnak is tartom!Roppantul unszimpatikus,hogy az anya a saját boldogsága miatt leigázza a körülötte élőket,mintha az nem számítana,hogy ennek a gyereknek van vér szerinti apja,aki látni akarja és a gyereknek is szüksége van rá.Nem kívánom senkinek,hogy olyan helyzetbe kerüljön,hogy bárki is veszélyeztesse a gyerekkel való kapcsolatát.
2013. okt. 11. 13:37
 65/78 anonim ***** válasza:
26%
Nos, ha mar igy megszolitottal: igen, engednem, ha ugy latnam, hogy ez a gyerek erdeket szolgalja. Igaz, en no vagyok, tehat anyakent a gyerekem erdekeit helyezem eloterbe, nem magamat....
2013. okt. 11. 13:39
 66/78 anonim ***** válasza:
74%
Akkor a kérdező miért nem ezt teszi? Anyaként a gyerek érdeke,hogy ne veszítse el az apját,akkor miért a saját boldogsága az első?
2013. okt. 11. 13:40
 67/78 anonim ***** válasza:
60%

Nem. Anyakent a gyerek erdeke az, hogy a gyereke boldogan, kiegyensulyozottan, biztonsagban noljon fel.

Itt kethetenkenti lathatasrol van szo - olyan orult szoros kapcsolata nem lehet az apanak a gyerekkel, nem gondolod?

Az anyja mennyire lenne bodog mellette, a ferje nelkul? A gyerek mennyire lenne boldog egy olyan apa mellett, akki x idonkent valtogatja a noit? Hol van itt a biztonsag es a kiegyensulyozottsag?

Sok elvalt szulo nem azert nem engedi a gyereket elmenni, mert hu de nagyon szereti meg ragaszkodik hozza, hanem nehogymar annak a szemet kvanak vagy epp mocskos sticinek jo legyen.

2013. okt. 11. 13:45
 68/78 anonim ***** válasza:
60%
A kéthetes láthatás sajnos nem az apa hibája,hanem a magyar jogrendszeré,nem enged többet,ha az anya nem egyezik bele.A gyerek érdeke,hogy láthassa,találkozhasson az apjával is és nem csak az,hogy az anyjával jó legyen a viszonya.Egyetlen mostoha apa sem pótolhatja az igazit és ki tudja,hogy még mennyi lesz belőlük.A vér szerinti apából csak egy van és joga van a gyerekéhez.Az évenkénti látogatás egy nevetséges ötlet,anyaként a kérdező sem bírná,de elvárná az apától,hogy szó nélkül beleegyezzen.Gyomorforgató sajnos ez a történet és reménykedem,hogy az apa nem hagyja magát!
2013. okt. 11. 13:49
 69/78 anonim válasza:
72%

Pár éve hasonló helyzetbe kerültem,mint az apa most.Találtam egy jó ügyvédet,ő volt az,aki segített megtartani a gyerekemet és a rendszeres láthatást.Nincs veszve semmi,az apának is vannak jogai és remélem tudja is érvényesíteni azokat,csak egy jó ügyvéd kell.Egy szintén láthatást korlátozó anyának ezt írta az ügyvédem egy fórumon:

Kedves Ági!

A hatályos jogszabályi rendelkezések alapján az ÖN GYERMEKÉNEK JOGA, HOGY KÜLÖNÉLŐ SZÜLŐJÉVEL SZEMÉLYES és KÖZVETLEN KAPCSOLATOT TARTSON FENN, VELE RENDSZERESEN ÉRINTKEZZEN, ÖN PEDIG, mint a gyermeket nevelő szülő KÖTELES A ZAVARTALAN KAPCSOLATTARTÁST BIZTOSÍTANI DE a kapcsolattartás gyakoriságát, időtartamát és módját a jogszabályok nem határozzák meg. A kapcsolattartást a gyámhatóság vagy a bíróság fogja rendezni elsősorban egyezség létrehozásával, és ennek során a szülők a folyamatos és az időszakos kapcsolattartás gyakoriságáról és időtartamáról, a gyermek átadásának és visszaadásának helyéről, idejéről és módjáról, a kapcsolattartás elmaradására vonatkozó értesítési kötelezettségről, az elmaradt kapcsolattartás pótlásáról, valamint egyéb formáiról megegyezhetnek. Egyezség hiányában a gyámhatóság illetve bíróság - a kapcsolattartás céljának megfelelően - a szülő méltányos érdekére, körülményeire és a gyermek korára, egészségi állapotára, előmenetelére tekintettel a gyermek érdekében dönt. Mivel bírósági beadványt említ, feltételezem, hogy volt élettársa a gyermek nála való elhelyezését kérte, mert egyéb esetben a gyámhatóságnak lenne hatásköre. Ha így van, bizony a BÍRÓSÁG SÚLYOS VÉTEKNEK ÉS A GYERMEK ÉRDEKEIVEL ELLENTÉTESNEK FOGJA MINŐSÍTENI HA A GYERMEKET EL AKARJA IDEGENÍTENI AZ ÉDESAPJÁTÓL és megakadályozza kapcsolattartásukat. EZ A VISELKEDÉS A GYERMEK NEVELÉSÉRE VALÓ ALKALMASSÁGÁT KÉRDŐJELEZI MEG.

Dr.Illés Blanka

2013. okt. 11. 15:12
 70/78 A kérdező kommentje:

Minden eset más és más. Nem ismerjük a körülményeket ott, és Ön sem az enyémeket.

ez egy fórum, ahol általánosságban írja le mindenki a véleményét. Ezzel kell számolni!

Minden jót!

2013. okt. 11. 15:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!