Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Oda kell adjam a gyereket?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Oda kell adjam a gyereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem egészen ideillő dolog, de hátha tud valaki segíteni.

Apuka láthatásra viheti a gyereket minden páratlan hétvégén szombat 9-kor. 2 éves a kislány.

A legutóbb autóval jött, gyerekülés nélkül, egyedül. Taxis, azt mondja, hogy a taxiknak nem kötelező tartozéka a gyerekülés, mert ha "csak úgy beül valaki kisgyerekkel" akkor mi van. Én erre azt mondtam, hogy (legjobb tudomásom szerint!) szabálytalan gyerekülés nélkül szállítani gyereket, ergo nem adom oda így, jöjjön érte busszal, vagy hozzon gyerekülést. De erre ő, hogy a taxikban... Azt gondolom, hogy ő munkaidejében kinek a gyerekét veszélyezteti, és hogyan, nem rám tartozik, a saját gyerekét ne tegye ki se baleset-, se életveszélynek.

Ha más nem, hívok rendőrt, vegyen fel jegyzőkönyvet, hiszen ha odaadom a kislányt, akkor én is "asszisztálok" a veszélyeztetéshez, meg nyilván féltem a kisgyereket...

Szerintetek ilyenkor mi a teendőm? Oda kell adjam akkor is, ha nincs babaülése? A jogi oldal érdekel!

Köszönöm előre is.

2013. szept. 27. 10:50
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Azért a gyerek érdekében egy gyerekelhelyezési pert indítanod kellene. Hogy nem fizet gyerektartást, az a kettőtök dolga. De a gyerek státuszát le kell rendezned.
2013. szept. 27. 19:07
 42/47 A kérdező kommentje:
van gyerekelheyezés, páratlan hétvégente szombaton 9-től vasárnap 6-ig lehet nála
2013. szept. 27. 19:14
 43/47 anonim ***** válasza:
Soha nem ültetek még buszon, az is felelőtlenség akkor.
2013. szept. 27. 22:28
 44/47 anonim ***** válasza:
Ha nem fizet gyerektartást, irány a bíróság! Fél évre visszamenőleg köteles kifizetni, ha nem tudja, az állam megelőlegezi neked, és majd tőle levonják adó formájában. De, ha meg dolgozik, be van jelentve, a munkáltató levonhatja a béréből és egyből neked utalhatja. Nekem is volt már ilyen alkalmazottam, le is lépett egyből... De szóval nem szabad hagyni annyiban hagyni azt, hogy nem fizet.
2013. szept. 27. 22:59
 45/47 anonim ***** válasza:
-1 hagyni :)
2013. szept. 27. 23:00
 46/47 A kérdező kommentje:
nem számít, mondom, fél millióval tartozik, és 350 ezer gyerektartással, bejelentett állása úgysincs, ha lecsukják, attól nekem nem lesz jobb...
2013. szept. 27. 23:25
 47/47 anonim ***** válasza:
Nem fogják érte lecsukni, hanem amint lesz bevétele, levonják tőle. Legkésőbb a nyugdíjból.
2013. szept. 27. 23:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!