Mit tegyek, hogy ne sírva adjam be a gyereket az oviba?
Pár hete minden reggel sírva megyünk be az oviba.
Azt mondják az óvónénik, hogy nem sokáig sír, és utánna egész nap jobb kedvű. Néha kérdezgeti, hogy sietünk-e érte, de utána játszik tovább.
Amikor én kérdezem, hogy mi volt az oviban vidáman meséli el, hogy milyen jókat játszottak, mit ettek, stb. Másnap indul újra minden.
Vajon miért?
Szia!
Mikor elolvastam a kérdést, olyan érzésem volt mintha én irtam volna. Szóval nálunk szó szerint ez van amit leirtál. Csak nem pár hete, hanem kb. novembertől. Szept.ben kezdte a gyerek az ovódát és két hónapig semmi gond nem volt vele nagyon szeretett menni.Aztán egyik reggel közölte, hogy ő nem szereti már az ovit és nem akat többet menni. Azóta sírás van minden reggel, alig tudunk elindulni, mikor bemegy az ovónénik szerint kb. 5 percig sír utána szépen eljátszik nincs vele semmi probléma. Délután pedig amikor megyek érte alig akar kijönni. Olyankor mindig megigéri, hogy holnap reggel már nem fog sírni, de aztán reggel minden kezdődik előlről. Főleg azért nem értem a reggeli "cirkuszokat" mert utána meg jól érzi magát az oviban. Sajnos az okát én sem tudom, csak azért irtam, hogy tudd, hogy nem vagy egyedűl. Kitartás...
Sziasztok!
Köszi a válaszokat.
Gondoltam, hogy többen vagyunk ezzel a problémával, ezért is fordultam ide. Nálunk féligmeddig kiderült a probléma gyökere (pont tegnap délután), Még a téli szünet előtt az egyik kisgyerek azt mondta neki, hogy érte nem fognak soha menni a szülei, és mindíg ott marad az oviban.
Remélem ezzel megoldódnak a problémák. Ma már úgy mentünk be, hogy nem sírt, csak majdnem. Láttam rajta, hogy úgy tartja vissza. Szerintem már ez is haladás.
Kedves 2. válaszoló! Próbáld meg te is kideríteni az okát, hátha ott is ilyesmi van a dologban, vagy netán bántotta valamelyik gyerek. Ezer oka lehet.
Sok sikert, és türelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!