Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Oda kell adjam a gyereket?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Oda kell adjam a gyereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem egészen ideillő dolog, de hátha tud valaki segíteni.

Apuka láthatásra viheti a gyereket minden páratlan hétvégén szombat 9-kor. 2 éves a kislány.

A legutóbb autóval jött, gyerekülés nélkül, egyedül. Taxis, azt mondja, hogy a taxiknak nem kötelező tartozéka a gyerekülés, mert ha "csak úgy beül valaki kisgyerekkel" akkor mi van. Én erre azt mondtam, hogy (legjobb tudomásom szerint!) szabálytalan gyerekülés nélkül szállítani gyereket, ergo nem adom oda így, jöjjön érte busszal, vagy hozzon gyerekülést. De erre ő, hogy a taxikban... Azt gondolom, hogy ő munkaidejében kinek a gyerekét veszélyezteti, és hogyan, nem rám tartozik, a saját gyerekét ne tegye ki se baleset-, se életveszélynek.

Ha más nem, hívok rendőrt, vegyen fel jegyzőkönyvet, hiszen ha odaadom a kislányt, akkor én is "asszisztálok" a veszélyeztetéshez, meg nyilván féltem a kisgyereket...

Szerintetek ilyenkor mi a teendőm? Oda kell adjam akkor is, ha nincs babaülése? A jogi oldal érdekel!

Köszönöm előre is.

2013. szept. 27. 10:50
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%
Hát... akkor majd hátra ül vele az apuka? És majd egy szellem vezeti a taxit? Vicces.
2013. szept. 27. 13:13
 32/47 anonim ***** válasza:
100%

Megértem hogy miért nem adtad oda. Soha nem engedném a gyerekem gyerekülés nélkül autózni, sajnos láttam már olyat akit ez nem érdekel, de elmebeteg dolog feleslegesen kockáztatni a gyerek életét. Ahelyett hogy az apuka jött volna a törvényekkel és jogszabályokkal, a saját gyereke érdekében vehetne egy gyerekülést, vagy semmi veszélyérzete nincs?? Erre jön a "de én tök jól vezetek és még sosem volt balesetem" duma... Aha, és minden szembejövő tök jól vezet és tök józan?? Frászt.

l22

2013. szept. 27. 13:49
 33/47 anonim válasza:
100%

"kedves 16-os válaszoló!"

Valószínű nincs gyereked és nem tudod, hogy ,mennyit változott a világ mióta felnőttünk a trabantos, ladás korszakból. Légy hálás a sorsnak, hogy Te még nem élted át milyen amikor egy kisgyermek meghal a kezeid között, mert a kretén szülei nem kötötték be és karamboloztak. Sajnos ex-mentősként láttam ilyet; nem kívánom senkinek...

Ne add oda így gyereked kedves kérdező, vidd el Te magad apukához, vagy keressetek közösen megoldást.

2013. szept. 27. 13:50
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, nem hülyeség a gyerekülés. Sajnos a "ladás korszakban" is meghalt nem egy gyerek, mert kirepült a szélvédőn egy ütközésnél. Nem volt ami megfogja. Ha te nem ismersz családot, ahol ilyen történt, akkor szerencsés vagy.
2013. szept. 27. 14:15
 35/47 anonim ***** válasza:
A gyámhivatalhoz kell bemenned és kérned a láthatás korlátozását. Nálunk az apa italozása a gond, a gyerekláthatási pernél ezt mondta a bíró. Egyébként a törvény azt is kimondja, hogy a láthatást gyakorló szülő "köteles felelősségteljes szülőként viselkedni".
2013. szept. 27. 14:31
 36/47 anonim ***** válasza:
31%
2 évesen eleve nem adnám oda, max. 3 éves korától. De CSAK akkor, ha mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb módon vigye el a kislányt. Tehát ha gyerekülés nélküli autóba akarja berakni, akkor sajnálom, nem adnám oda. Ha baleset lesz, akkor aligha fog vigasztalni a tudat, hogy a gyereked taxiban halt meg nem sima gépkocsiban.
2013. szept. 27. 14:39
 37/47 anonim ***** válasza:

Ha fent áll a veszélyeztetés tény a akkor nem vagy köteles oda adni.

De ezt be kell bizonyítsd tehát ha vesz egy gyerekülést holnap akkor már nem tetetsz semmit.

Ha 14 lenne lenne vétó jóga de így nincs.

De ha mondjuk súlyosan elhanyagolja v bántalmazza a gyereket és ezt orvosi szakvéleménnyel alá tod támasztani akkor elveszik a láthatási jógát.

2013. szept. 27. 14:54
 38/47 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat, hagy reagáljak pár dologra:

1. nem veszek gyerekülést, közösen sem veszünk, a kedves apuka félmillióval tartozik, plusz az autóm árával, nem is fizet gyerektartást, én tuti nem veszek semmit sem...

2. hogy a frankba lenne biztonságos egy 2 éves gyereknek csak úgy ülnie a kocsi hátsó ülésén?

3. amikor apuka jön érte, hiába taxi az autója, ő civil emberként jön, sőt, apaként jön, nem pedig taxisként... egy apa meg igenis tartsa szem előtt a gyereke biztonságát!

2013. szept. 27. 18:12
 39/47 anonim ***** válasza:
17%
Hát ezen ledöbbentem. Tudod én lesz.rnám, mennyivel tartozik az apuka, ha neked egy kicsit is fontos lenne a gyerek, megvennéd azt a rohadt ülést! Én biztosan! Eddig sajnáltalak, de most...szégyelljétek magatokat mind a ketten.
2013. szept. 27. 18:15
 40/47 A kérdező kommentje:

Nem vagyok hajlandó azért szégyellni magam, mert kicsinált, eddig akárhányszor tettem neki szívességet, a kisujjamat nyújtotta, a karomat leszakította tőből...

Egy fizetésből, albérletben, a gyerekkel nem fogom arra költeni a pénzemet, hogy gyerekülést vegyek, hogy az apukának jó legyen, legyen elég annyi, hogy nem fizet gyerektartást, ha el akarja vinni, adok mellé pelenkát, meg egy zacskó kaját, hogy aznap egyen is a gyerek, a fuvarozást hagy ne nekem kelljen már finanszírozni, kicsit álljon meg a menet!

Nem bízom ebben az emberben, de a gyereknek fontos, hogy az apját is megismerje, így hát amíg a gyerekkel szemben megfelelően viselkedik, nem fogom megakadályozni a láthatást. A veszélyeztetés pedig nem felelősségteljes viselkedés... Ha lesz babaülés, viheti, vagy jöjjön érte busszal, addig nem.

2013. szept. 27. 18:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!