SOS! Oda kell adjam a gyereket?
A hivatalos végzés szerint szombat reggel 9-től vasárnap este 6-ig lenne a gyerek az apjánál.
Mondta, szombaton nem jön a gyerekért. Mondtam, rendben, akkor lemegyünk a szüleimhez. Erre most hív, hogy itt áll a ház előtt. Hát mondom csodás, mi meg vidéken... De azonnal menjek haza, és adjam oda a gyereket... Nem megyek, reggel 9 bőven elmúlt.
Ilyenkor én el sem mehetek, itthon kell üljek egész hétvégén, és lesni, mikor fingja el magát apuka?
Elvileg igen, oda kéne adnod. De azért az lenne a normális, emberi magatartás, hogy ilyenkor nem módosít bejelentés nélkül. Azt mondta, nem jön érte, akkor nem várható tőled, hogy otthon üljetek, ha akad jobb program is.
Szerintem mond meg neki, hogy elviheti a gyereket, de menjen érte, elvégre te nem tudhattad, hogy meggondolja magát.
Minden 2. hétvége az övé, ilyenkor biztosítanod kell a gyerek elérhetőségét. Legközelebb beszéld meg vele, ha ilyen lesz, hogy mondjuk azt mondja, hogy csak a vasárnap jó neki, hogy ez esetben elmentek nagyszülőkhöz, bárhova 1 napra, és vasárnap megkapja a gyereket. Ha azt mondja, hogy mégse menjetek, mert lehet, hogy változik a program, és meggondolja magát, mégis jó lesz neki a szombat, akkor maradjatok otthon.
Csak ha biztosra mondja, hogy nem jó neki valamelyik nap vagy akár az egész hétvége, akkor utazzatok el.
Igen, oda kell adnod, ilyenkor nem mehetnél el, nem szervezhetnél programot.
Más kérdés, hogy az emberi oldala a dolognak viszont az, hogy tudjatok beszélni egymással, és mivel ő egyszer már lemondta, áttehetnétek jövő hétvégére, vagy holnapra.
De, ha ragaszkodik hozzá, oda kell adnod, mert a bíróság így döntött.
Jogász vagyok, tudom, mit tehetek meg, és mit nem.
Én 3 hét múlva megyek feljelenteni, mert nem fizet gyerektartást, akkor ketyeg le a 30 nap türelmi idő.
Teljesen jogszerűen jártam el, hivatalosan 15 perc a várakozás, gondolom ő sem képzelte komolyan, hogy 3 órát állok az esőben, és várok rá a gyerekkel, ahogy az sem, hogy dörömböl az ajtómon délben...
elvileg ez az ő láthatási ideje. Vidéken vagytok, nyilván nem elvárható, hogy elviszed hozzá a gyereket, de ha ő érte jönne akkor bizony át kell adnod.
Amúgy van pótláthatás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!