Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minek vállal egy pár 2 gyereke...

Minek vállal egy pár 2 gyereket, hogyha mikor felnőnek, csak az egyiket támogatják?

Figyelt kérdés
Holot a kisgyerekek egész idő alatt úgy vannak nevelve, hogy pl. ha a hűtőben 4 szem narancs van, mert 4-en vagyunk így mindenkinek 1 jár ....
2013. szept. 6. 10:01
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

Ez azért nem ilyen egyszerű részletesebben is írhatnál.

Az első kirepül 10 éve amikor volt mindenük most meg ott állnak a devizahitelel a nyakukon persze, hogy nem tudnak annyit adni.

2013. szept. 6. 10:08
 2/10 anonim ***** válasza:
71%

1. Miért, honnan látják előre a szülők gyerekvállaláskor, hogy mi lesz 20 év múlva, amikor a gyerekek felnőnek?

2. Minket se egyformán támogatnak a testvéremmel, mert egyikünk most éppen jobban keres. Most éppen.

3. Minek vállal egy pár 2 gyereket, hogyha mikor felnőnek, a szülők meg megöregszenek, bedugják őket egy öregotthonba szép köszönetképpen, mert inkább fizetnek, mint hogy gondoskodjanak róluk nap mint nap? Pedig nem így lettek nevelve...

4. Nekünk mi közünk mindehhez? És Neked?

2013. szept. 6. 10:30
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

Gondolom azt támogatják jobban, akinek nagyobb szüksége van rá. Persze ezt ilyenkor a kevésbé támogatott gyerek nem így érzi. Egy ismerősöm teljesen ki volt akadva, hogy a szülei kifizették a tesója elmaradt számláját (megszűnt az állása, nem talált azonnal újat) míg neki nem adtak semmit. Az, hogy ő a barátnőjénél él, nem kell rezsit fizetniük és amit költ az a piára/cigire megy meg a bulira... Hát jah, az ő szemszögéből valóban csak az egyik gyereket támogatták.

A felnőtt gyereket úgy gondolom, hogy a szülőnek nem KELL támogatnia. Egyáltalán. De ha tudja és, akarja, megteheti. Nyilván, ha több gyerek van, és a szülők anyagi kerete szűkösebb, akkor azt támogatják, akinek nagyobb szüksége van rá szerintük, és ahol szerintük jobb helye van a pénznek.

2013. szept. 6. 10:43
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Mi hárman vagyunk testvérek, és a húgomat, öcsémet messze több pénzzel támogatják ma is a szüleim, mint engem.

Na de az öcsémnek otthagyott a felesége egy kis ikerpárt, amikor meghalt. A húgom elvált, nyakán maradt a lakás, hitellel.

Bármennyire is több pénz jut nekik, én vagyok a szerencsésebb. És eszembe nem jut számon kérni, én miért nem kapok.

2013. szept. 6. 11:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Én nem rég repültem ki a családi fészekből. Jó állásom van, a vőlegényemnek is. Vettünk egy közös kis lakást és építgetjük a jövőnket. Mondhatni nincs szükségünk anyagi támogatásra.

A bátyám évek óta elköltözött már a szüleinktől, a felesége lelépett egy pasassal és otthagyta neki a még totyogós kislányukat. Megsínylette az egész lelke, a munkahelye, a közös otthonuk, gyakorlatilag felborult az egész élete.

Szerintem azért vagyunk egy család, mert ott segítünk egymásnak, ahol tudunk, ha kell én is veszek az unokahúgomnak két hétre elegendő pelenkát, vagy új ruhácskákat, ha csak ezzel is tudok segíteni, de segítek...

Nekem most hál' isten nincs szükségem támogatásra, a testvéremnek viszont annál inkább. Abszolút nem érzem ezt gáznak, sőőt. Jó látni, hogy ennyire számíthatunk egymásra és gyakorlatilag egyként áll a tesóm mögött mindenki, hogy valahogy átvészelje ezt az időszakot és talpra álljon.

Egyébként mi is úgy lettünk nevelve, hogy ha két csoki van a fiókban, akkor az egyik az övé, a másik az enyém és tartottuk is ehhez magunkat. A segítséget viszont nem sajnálom tőle, elég sz*r helyzetben van ő most ahhoz, hogy irigyeljem tőle. Inkább segítek én is, amiben csak tudok.

2013. szept. 6. 12:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :-) .... amúgy az egész helyzethez CSUPÁN annyi közöm van, hogy ez a helyzet áll fent az életemben és gondoltam, hogy megkérdezlek benneteket... :-) Szóval a testvérem és közöttem 1 év korkülönbség van, mindketten hitelekkel úszunk, Ő jelenleg ingatlan, Én ingatlan és autó hitelekkel a párommal szétmentünk így az összes hitellel egyedül maradtam...+ rezsi + súlyadó ... stb. Ezek alatt az évek alatt az apukánk a testvéremmel közösen vett egy ingatlant hogy majd együtt felépítkeznek ott / 8 + 8 m forintért /Testvérem hitele/ + /apai nagyszülői örökség/ A fél telek az én nevemre került /persze kulcsot nem kaptam :-) mivel ez az egész "ráírjuk a nevedre" csak azért történt hogy nehogy ne tettszen ez az összebútorozás... gondolom/ , mivel Apu a házukat is el akarta adni és gondolta akkor 8-at meg majd a testvéremnek ad, hogy a saját fél telkén felépítse a házát, ő meg a másik felére épít és majd annak idején, a szülők házáról megegyezünk, vagy a testvérem fizet ki a telek és a szülői ház felével, vagy én adom oda neki a szülői ház felének az árát. Közben bejött a válság a szülők meg nem tudták eladni a házat, úgyhogy a helyzet mentéseként a testvérem kezdett el építkezni a barátjával az ingatlanon / mivel ilyen értékű ingatlanra a vagyonszerzési illeték olyan 2 millió forint üres telek esetén, kivéve ha beépítési kötelezettséget vállalnak a tulajdonosok x éven belül / ...... amikor ez a helyzet kialakult akkor kitaláltam, hogy az új élethelyzetem miatt én is oda mennék /közelebb is van a munkahelyemhez/ mire az volt a válasz, hogy hát ők nem szeretnék ha én is oda mennék, különben is az én "felem" ugye közös örökség szóval ők tudják, hogy tartoznak nekem 4 milloóval és ki is fizetik MAJD EGYSZER ..... Bár gusztustalan a dolog azt mondtam erre hogy OK! ..... De attól hányok hogy az apukám miket művel pl. megvetetett magának velem egy motort 300 e. forintért aminek a felét adta eddig vissza 2 év alatt aztán megcsinálta, meg is mutatta, milyen szép és hogy ez már minimum 500-at ér ... mondom: -_ Nagyon szép apuci, vigyázz rá .... mire Ő .Hát lehet hogy el kell adni, a testvéred építkezése miatt !!! Ráadásúl ezt úgy mondta hogy közben már tudta azt, hogy annyira küzdök a hiteleimmel és a számláimmal hogy KONKRÉTAN 2012 júniusa óta egy olyan házban élek, ahol ki van kapcsolva a villany, elemlámpával világítok, és a fürdésemhez, mosogatáshoz lábosban melegítem a vizet !!! / Hozzá kell tennem NEM dohányzom, NEM iszom, NEM járok szórakozni se étterembe. Minden reggel 5-kor kelek és 19:30-előtt soha nem érek haza a busszal, mert vidéken lakom a munkehelyem pedig Budapesten van .... amúgy meg a testvérem sem keresett régen, csak az idén szentel rám több figyelmet mivel az összes dokumentumnál, meg az újabb és újabb hiteleinél kell az aláírásom, és ráadásúl mindenhol én vagyok az adóstárs, de még ezt is aláírom hogy haladjanak ! / Apu meg az örömtől visítva hív fel pl. ma reggel, hogy már áll a garázs meg a teteje, és hogy a tesómék mondták hogy elfér ott a motorja - mondta is - Cicááám ! már van a motorhoz gazázs, mire én mondtam neki Apu dehát nálam is van, ott is lerakhattad volna, ... erre azt mondta de hát akkor hogy járna el motorozni ?? /Hmmm....a két ingatlan között kb 25 km. a távolság! kemény összeg ! oda vissza megvan 700 Ft. is talán ..... de mivel én ilyen messze vagyok, hát nem volt ott a "családom vagy minek nevezzem" már 6 éve legalább ( így nem kell szembesülni a házban uralkodó helyzetekkel ) én viszont minden szombaton meglátogatom a szüleimet ..... hazudok, a tesóm jön, mert a nyilatkozatokat és egyébb dolgokat ami nem bankos, valahol alá kell írnom ugyebár ....... :-(
2013. szept. 6. 12:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha már amúgy is ennyi adósságot van, akkor mi a fenének írsz még alá a tesód hiteleinek is? Így is elúsztál, mi lesz ha a tesód fizetés képtelen lesz és rajtad kezdik el bevasalni az ő tartozásait is?

Miért nem mondod el, hogy így is erődön felül teljesítesz és nem vállalod kész!?

Miért nem vagy őszinte a családoddal és mondod el nekik nyíltan, hogy anyagilag összeomlottál és segítsenek valami megoldást találni!?

2013. szept. 6. 12:59
 8/10 A kérdező kommentje:

Azért írok alá mindent, mert mivel a telek fele az én nevemen van... minden dokumentumon szerepel a nevem is.... nélkülem nep tud tenni egy lépést sem :-/ .... szóval ha azt mondanám hogy nem akkor az útjába állnék a boldogulásának.... :-( ..... persze ha egyszer elszáll / már így is 150 ezret törleszt havonta CHF alapú ingatlan hitel - az újabb hiteleit a barátja fizeti a tesóm neve alatt / .... akkor szállok vele én is

A szüleim is tudják, a testvérem és a barátja is, hogy milyen helyzetbe kerültem ... és hát sajnálnak!Pff ..... ja és a testvérem az Erzsébet utalványaiból ad 5000 ft-nyi összeget, minden hogy hó végén még tudjak enni :-( ... jó megalázó de muszály elfogadnom, ha nem akarok "éhen halni" ..... meg így még jobban ki vagyok szolgáltatva neki ... szóval ki van ez találva :-( ... jövő márciusban járnak le az autó hiteleim úgyhogy az lesz az első hogy áprilisban azonnal visszadom neki adni ezt a kb 70 ezer ft értékű "támogatást"

2013. szept. 6. 13:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Hétvégén áram és net híján.. nem fogok tudni válaszolni .. elnézést ... :-/
2013. szept. 6. 14:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Mekkora havonta a bevételed és a kiadásaid/törlesztő részletek? Nincs olyan hiteled, amit be lehetne dönteni? Mekkora házban élsz?
2013. szept. 6. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!