Minek vállal egy pár 2 gyereket, hogyha mikor felnőnek, csak az egyiket támogatják?
Ez azért nem ilyen egyszerű részletesebben is írhatnál.
Az első kirepül 10 éve amikor volt mindenük most meg ott állnak a devizahitelel a nyakukon persze, hogy nem tudnak annyit adni.
1. Miért, honnan látják előre a szülők gyerekvállaláskor, hogy mi lesz 20 év múlva, amikor a gyerekek felnőnek?
2. Minket se egyformán támogatnak a testvéremmel, mert egyikünk most éppen jobban keres. Most éppen.
3. Minek vállal egy pár 2 gyereket, hogyha mikor felnőnek, a szülők meg megöregszenek, bedugják őket egy öregotthonba szép köszönetképpen, mert inkább fizetnek, mint hogy gondoskodjanak róluk nap mint nap? Pedig nem így lettek nevelve...
4. Nekünk mi közünk mindehhez? És Neked?
Gondolom azt támogatják jobban, akinek nagyobb szüksége van rá. Persze ezt ilyenkor a kevésbé támogatott gyerek nem így érzi. Egy ismerősöm teljesen ki volt akadva, hogy a szülei kifizették a tesója elmaradt számláját (megszűnt az állása, nem talált azonnal újat) míg neki nem adtak semmit. Az, hogy ő a barátnőjénél él, nem kell rezsit fizetniük és amit költ az a piára/cigire megy meg a bulira... Hát jah, az ő szemszögéből valóban csak az egyik gyereket támogatták.
A felnőtt gyereket úgy gondolom, hogy a szülőnek nem KELL támogatnia. Egyáltalán. De ha tudja és, akarja, megteheti. Nyilván, ha több gyerek van, és a szülők anyagi kerete szűkösebb, akkor azt támogatják, akinek nagyobb szüksége van rá szerintük, és ahol szerintük jobb helye van a pénznek.
Mi hárman vagyunk testvérek, és a húgomat, öcsémet messze több pénzzel támogatják ma is a szüleim, mint engem.
Na de az öcsémnek otthagyott a felesége egy kis ikerpárt, amikor meghalt. A húgom elvált, nyakán maradt a lakás, hitellel.
Bármennyire is több pénz jut nekik, én vagyok a szerencsésebb. És eszembe nem jut számon kérni, én miért nem kapok.
Én nem rég repültem ki a családi fészekből. Jó állásom van, a vőlegényemnek is. Vettünk egy közös kis lakást és építgetjük a jövőnket. Mondhatni nincs szükségünk anyagi támogatásra.
A bátyám évek óta elköltözött már a szüleinktől, a felesége lelépett egy pasassal és otthagyta neki a még totyogós kislányukat. Megsínylette az egész lelke, a munkahelye, a közös otthonuk, gyakorlatilag felborult az egész élete.
Szerintem azért vagyunk egy család, mert ott segítünk egymásnak, ahol tudunk, ha kell én is veszek az unokahúgomnak két hétre elegendő pelenkát, vagy új ruhácskákat, ha csak ezzel is tudok segíteni, de segítek...
Nekem most hál' isten nincs szükségem támogatásra, a testvéremnek viszont annál inkább. Abszolút nem érzem ezt gáznak, sőőt. Jó látni, hogy ennyire számíthatunk egymásra és gyakorlatilag egyként áll a tesóm mögött mindenki, hogy valahogy átvészelje ezt az időszakot és talpra álljon.
Egyébként mi is úgy lettünk nevelve, hogy ha két csoki van a fiókban, akkor az egyik az övé, a másik az enyém és tartottuk is ehhez magunkat. A segítséget viszont nem sajnálom tőle, elég sz*r helyzetben van ő most ahhoz, hogy irigyeljem tőle. Inkább segítek én is, amiben csak tudok.
Ha már amúgy is ennyi adósságot van, akkor mi a fenének írsz még alá a tesód hiteleinek is? Így is elúsztál, mi lesz ha a tesód fizetés képtelen lesz és rajtad kezdik el bevasalni az ő tartozásait is?
Miért nem mondod el, hogy így is erődön felül teljesítesz és nem vállalod kész!?
Miért nem vagy őszinte a családoddal és mondod el nekik nyíltan, hogy anyagilag összeomlottál és segítsenek valami megoldást találni!?
Azért írok alá mindent, mert mivel a telek fele az én nevemen van... minden dokumentumon szerepel a nevem is.... nélkülem nep tud tenni egy lépést sem :-/ .... szóval ha azt mondanám hogy nem akkor az útjába állnék a boldogulásának.... :-( ..... persze ha egyszer elszáll / már így is 150 ezret törleszt havonta CHF alapú ingatlan hitel - az újabb hiteleit a barátja fizeti a tesóm neve alatt / .... akkor szállok vele én is
A szüleim is tudják, a testvérem és a barátja is, hogy milyen helyzetbe kerültem ... és hát sajnálnak!Pff ..... ja és a testvérem az Erzsébet utalványaiból ad 5000 ft-nyi összeget, minden hogy hó végén még tudjak enni :-( ... jó megalázó de muszály elfogadnom, ha nem akarok "éhen halni" ..... meg így még jobban ki vagyok szolgáltatva neki ... szóval ki van ez találva :-( ... jövő márciusban járnak le az autó hiteleim úgyhogy az lesz az első hogy áprilisban azonnal visszadom neki adni ezt a kb 70 ezer ft értékű "támogatást"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!