Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek van értelme még...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek van értelme még folytatni egy kapcsolatot egy megcsalás után?

Figyelt kérdés
Lehet e még bízni utána? Működhetne e ugyan úgy? Azon múlik mondjuk minden hogy mi megbocsájtunk e? és el tudjuk felejteni? Milyen az olyan kapcsolat egy ilyen csalódás után? Ti folytatnátok? ha mondjuk szeret még a párotok?
2013. szept. 27. 08:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
77%
Azt gondolom, ez elég egyértelmű helyzet. Az az ember, aki megcsalásra képes (akár férfi, akár nő) nem szereti a párját. Teljesen lényegtelen, a szája mit beszél. A szex nem 1 mp, nem egy áramszünet, hanem min. 10-15 perces, még akkor is ha egyszeri alkalom és gyors menet. Akinek 15 percig nem jut eszébe a szerelme ilyen intim helyzetben, az ne hadoválja, hogy szereti, mert ez hazugság. A tiszteletről nem is beszélve. Én úgy gondolom, hogy minden ember ér annyit, hogy elvárja a minimum tiszteletet és szeretetet. Aki nem teszi, elnéz ilyen dolgokat, azt nem tudom sajnálni, mert tudatosan saját magát alázza meg vele. Innentől kezdve pedig, ha saját magát nem tiszteli és szereti valaki, akkor ne is várja el mástól sem, hogy úgy nézzen rá. Akárhogy is fáj (fájt), én kiléptem az ilyen megalázó helyzetekből és hagytam, hogy mást alázzanak tovább. N31
2013. szept. 27. 08:58
 2/20 anonim ***** válasza:
72%
Én megpróbáltam, kis gyerek, család, megbocsátás, kibékülés, kibeszélés...de rá két évre ugyanott voltunk és el is váltunk. Nem kellett volna az a két év, addigra mindent előkészített én meg itt maradtam a nagy semmiben a gyerekekkel, akikre azóta rá sem néz, de legalább szabad vagyok és nem engem szekál. Nem lehet újra, csak nagy önbecsapások árán...
2013. szept. 27. 09:06
 3/20 anonim ***** válasza:
55%

egyetértek az első válaszolóval

szokták mondani hogy kutyából nem lesz szalonna...még ha el is lehetne felejteni a dolgot és újra kezdeni ismét megtörténne..sztem. több párnál láttam már ezt, megbocsájtás..újra félrelépés..semmi értelme...csak magát kínozza az ember

ha a férjem ilyet tenne biztosan elválnék...hiába szeretem, szeretném és nagyon fájna de nem tudnék többet hozzá sem érni...

2013. szept. 27. 09:08
 4/20 anonim ***** válasza:
34%

Nincs semmi információ. Te tudod, hogy miért történt, hogy történt. Egy alkalom? Rendszeres? Kivel? Utána mi történt? Hogy viszonyultok egymáshoz? Mi köt össze?

Magyarul, van olyan eset, hogy én inkább próbálkoznék. Pl. ha házas lennék, gyerekkel, és ha szeretnénk egymást a történtek ellenére is. De mondjuk húszon párévesen, ha nincs közös gyerek, akkor nem biztos, hogy próbálkoznék.

2013. szept. 27. 09:13
 5/20 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nem számítanak a körülmények, én ebben nagyon "hepciás" vagyok: vagy velem van és szeret, teljes vállszélességgel, bizalommal, megcsalás nélkül vagy ne is legyünk együtt, mert az már nem kapcsolat, az egy nagy semmi. Jobb nem húzni a másik idejét, ráadásul mindig arra fogsz gondolni, hogy épp hogy járhatott másban, milyen volt... meg fog őrjíteni, ha nem lépsz.
2013. szept. 27. 09:16
 6/20 A kérdező kommentje:
hát igen!:-( Minden válaszra ezt lehet mondani...Én is ugyan ezt érzem,és gondolom,de annyira rossz ez-az érzés,szeretünk valakit,és soha nem gondoltam volna ezt róla,és a legnagyobb fájdalmat okozta nekem, Én nem tudok már úgy gondolni rá mint arra a férfira akit megismertem és ugyan úgy szerethetnék,mert ez nem lenne igaz!
2013. szept. 27. 09:18
 7/20 anonim ***** válasza:
54%
Az 1. válaszoló tökéletesen megadta a választ.
2013. szept. 27. 09:32
 8/20 Una ***** válasza:
76%

Távoli rokon családban még egy gyerek is "becsúszott". Hatalmas botrányt és két havi különélést követően kapott még egy esélyt a férj aki azóta kétszer bukott le de a később született két gyerek miatt már nehéz lett volna elzavarni és megélni. Most pár hete a férfi lépett le mert elege van a 3 plusz egy gyerekből és "új életet akar kezdeni"!

-

Férfiként azt mondom, tisztességes férfi nem csalja meg a párját de nem is lenne képes rá ha igazán szereti.

Ha megtörtént akkor mindkettő hiányzik, a szerelem és a tisztesség is.

2013. szept. 27. 09:43
 9/20 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem sincs semmi értelme folytatni. Az már nem ugyanaz. Sokkal kevesebbet szenvedtem volna én is ha rögtön elválunk. Ha egyszer megteszi máskor is megteszi. Biztosan.
2013. szept. 27. 09:44
 10/20 anonim ***** válasza:
44%

Nagyon minimális az esélye annak, hogy ilyen helyzetben folytatnám...

Jól át kell rágcsálni, hogy miért is történt a megcsalás, illetve azt hogy én szeretem-e őt, és ő szeret-e a megcsalás ellenére...

Mindenféle megcsalás rosszul esik, és megalázást jelent a megcsalt félnek, de azért nem mindegy pl, hogy azért csalták meg, mert kiábrándultak belőle, vagy mert a párja túl kíváncsi, esetleg rámászott egy ledér nő, amikor becsípett a munkahelyi bulin...

Ha azért történt a megcsalás, mert rájött rosszul választott és eltávolodott a párjától, nem tartja vonzónak, akkor nincs értelme folytatni, úgyis szakítás lesz. (Persze alattomos dolog, hogy nem a megcsalás előtt szakított, de mindegy.)

Ha a kíváncsiság vezérelte, vagy rámásztak, akkor esetleg lehet még esélyt adni a kapcsolatnak, de a megcsalónak sokat-sokat kell bizonyítania...

Mondok egy példát!

Van egy régi osztálytársam, Anita. Ő a férjével gyerekkora ismerik egymást. 16 évesen jöttek össze. Anitának a férje (Tibi) volt az első, és ahogy tudom az egyetlen... Tibi nagy csajozós kamasz volt, de azt mondta, elég volt neki, és amikor összejött Anitával, onnantól nem csajozott. 22 évesen házasodtak. Nem tudom azóta mi van velük, hogy vannak egymással. Anita biztos nem fog félrelépni, ő nem az a fajta, nem is egy nagy szenvedélyes típus, inkább az a lényeg neki, hogy legyen mellette valaki.

És Tibi?

Az esküvőjükön azt mondta Anita, hogy reméli, hogy előtte kicsajozta magát, és nem lesz megcsalás soha...

Na de mi van, ha Tibi mégis...?

Azért mi így 30-on túl beláthatjuk, hogy teljesen más egy kamaszkori csajozás, mint a későbbi párkapcsolat...

Ha Tibi ráun Anitára, mert az elhanyagolja a kapcsolatukat, és Tibi inkább keres titokban barátnőt... Nos akkor Tibi is egy alj, mert nem volt képes előbb szakítani, mindenesetre a lényegen nem változtat, a kapcsolat eleve elromlott, kár folytatni. ebben a verzióban nem a megcsalással kezdődtek a problémák...

De mi van, ha Tibi a munkahelyi jutalomvacsorán felüt a garatra, nincs teljesen magánál, és rámászik a titkárnő? Vagy ha magánál van, de kíváncsi, és ha már úgy alakult, hagyja, hogy rámásszon az a szingli anyuka, aki már jó ideje nyomul rá?

Mindeközben semmi baja Anitával, őt nem hagyná el, imádja...

Nos ilyen esetben is csúnya dolog a megcsalás, de ilyenkor azért nem kellene egyből a szakításra gondolni.

Tibinek Anita előtt végülis csak kislányokkal volt dolga. Gyakorlatilag az nem tekinthető kapcsolatnak... Most engedett a kíváncsiságának...

Hát ha bizonyítja, hogy nem azért van mert nem szeretni Anitát, és a jövőben nem fog ilyet tenni, akkor azért lehetne folytatni... én azt mondom...

Tehát Kérdező! Az okokat kutasd! De a valódi okokat, tényleg!

2013. szept. 27. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!