Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A volt párommal elváltunk van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A volt párommal elváltunk van egy 6éves fiúnk aki velem él. Kízárolagos felügyeleti jogot kérhetek?

Figyelt kérdés
2013. szept. 6. 21:34
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Nem, mert ilyen helyesírással gondolom az érettségid sincs meg!
2013. szept. 6. 21:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mi a válás oka. Főleg attól, hogy milyen a volt férjed életformája. (Iszik-e, kábítószerezik-e stb.)

Amúgy az apjának joga van látni a gyerekét, fontos döntésekben joga van részt venni a gyerek sorsát illetően (tanulás, stb.) Nem zárhatod el az apjától.

2013. szept. 6. 21:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Bíróságon mindent lehet kérni és mindenért lehet pereskedni, csak értelme nincs.
2013. szept. 6. 22:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert két szülője van!! Ha most megtiltod a kapcsolatukat, ez később nagy eséllyel (és jogosan!) Rajtad fog csattanni.
2013. szept. 6. 22:52
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem el tiltani akarom!csak pl:szereténk külföldre menni nyaralni,de az apuka passzióból nem akarja alá írni az útlevél kiváltását!
2013. szept. 6. 23:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Pedig joga van az apanak mindenbe beleszolni es ez igy van rendjen.

ha normalissan beszlesz vele biztos elengedi a gyereket nyaralni kommunikacio!!! es tisztelet

2013. szept. 7. 00:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Kizárólagos felügyeleit jogot csak nagyon indokolt esetben fogsz megkapni, tehát ha az apa ön és közveszélyes vagy veszélyezteti a gyerek pszichés fejlődését.

Inkább próbáljatok meg egymással dülőre jutni, neketek is jobb lenne ha háborúskodás helyett béke lenne, de a gyereknek lenne a legjobb. Járj utána miért nem akarja aláírni az útlevelet. Valami sérelme lehet a mögöttes indok, azt kéne orvosolni. Ha megengednéd, hogy neki is ugyanolyan jogai legyenek mint neked, ha hagynád, hogy találkozzanak és szerethessék egymást, akkor biztos enegedékenyebb lenne az az apuka.

2013. szept. 9. 16:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Jelenleg is találkozik a gyerekkel nincs el tiltva tőle,felesleges is volna ami egy napot rászán abból az egy hétből amit itthon tölt.Ami sérelme van az hogy el váltam tőle.Elegem lett abból,hogy se velem sem a gyerekkel nem törődött,csak a számító gépes játékainak él.azt gondoltam,hogy a válással talán többet foglalkozik legalább a gyerekkel de még annyit sem mint eddig.
2013. szept. 10. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:
én is nemrég váltam el,és idén csináltattam a gyereknek személyit,pont azért hogy el tudjunk menni külföldre nyaralni..de elég volt nekem aláírni a személyi igénylését hiszen én vagyok a gondviselője!nálad miért kellett az apának is aláírnia?
2013. szept. 11. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!