Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben mi lesz a vagyonmegosztáskor?
Úgynézki válni fogunk a férjemmel és érdekelne, hogy mire számíthatok a vagyonmegosztáskor.
Egy kicsit komplikált story. Megpróbálom röviden és egyszerűen elmondani.
A férjem 1993-ban egyéni vállakózóként kezdett el vállalkozni és fuvarozással foglalkozott. Később ehhez hozzájött az építőipar és az vált a fő profillá. 1998-ban Kft.-vél alakult a vállalkozás, 2003-ban pedig Zrt.-vé. A cég részvényeinek 80%-ának a tulajdonosa a férjem volt. 2010-ben az összes részvényét eladta egy külföldi cégnek ami szintén az ő tulajdona. Ennek a cégnek az adatai pedig nem nyilvánosak. Tehát nem lehet bizonyítani, hogy a férjem a tulajdonosa. Tulajdonképpen egy off-shore cég. A részvények eladásából származó összeget pedig egy Panamában bejegyzett alapítványnak adta, amit szintén ő alapított és egyedül ő rendelkezik az alapítvány vagyona felett. Ennek is rejtett a tulajdonosi szerkezetet és persze mondanom se kell, hogy nem jótékonysági célból jött létre. Egy lyukas garast nem fordít karitatív célra az alapítvány.
Így Magyarországról papíron nézve a férjem teljesen kiszállt az építőipari Zrt.-ből mint tulajdonos, most már papíron csak ügyvezető igazgató. A részvények értékét meg "eltüntette".
Ebben az esetben jól gondolom, hogy nekem válás esetén a nekem nem jár semmi a cég után?
Szerintem jól gondolod.
Ha csak nem akarod a férjed lebuktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!