Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik abban az esetben, ha az alperes nem megy el az
első tárgyalásra? Folytatódik, vagy mintha nem történt
volna semmi?
A felperesnek kell feltétlen ott lennei, ha az alperes nem megy el, akkor ki tüzik a második idöpontját, ha arra sem megy el, akkor távollétében kimondják a válást.
2013. jún. 14. 16:30
Én úgy tudom,de biztos vannak nálam okosabbak is ebben a témában,hogy még egyszer,vagy kétszer kiírnak új tárgyalási időpontot és ha az alperes azokra sem megy el,akkor kiadják a parancsot a rendőröknek és rendőri kísérettel mehet a következő tárgyalásra,ami nem csak a szégyen miatt rossz,hanem még az előállítási költséget is kifizettetik az alperessel.És ha minden igaz hivatalos munkáltatói,vagy orvosi igazolást kell bemutatni a bíróságon a tárgyalást követő pár nap alatt,hogy miért nem jelent meg a tárgyaláson.De légyszíves aki jártasabb ebben írja meg jól tudom e,vagy máshogy van.Köszi
2013. jún. 14. 16:35
Távollétében is kimondják a válást. Nem tanú ő, hogy elővezessék...
2013. jún. 14. 16:35
2-es vagyok.Na akkor az van amit a többiek mondtak.Akivel én beszéltem erről ott gyermekelhelyezés és gyerektartás megállapítása is volt és ott előállították az apukát,mert nem ment el egy tárgyalásra sem a lemondó nyilatkozat miatt. De akkor köszi mindenkinek,én is válás előtt vagyok,legalább tudom,hogy nem muszáj összetalálkoznunk a bíróságon.Elég ha én elmegyek.
2013. jún. 14. 16:44
Nem kell elmennie, csak legfeljebb akkora hátrányba kerül, hogy ihaj, mivel lényegében mindenben a felperesnek fognak igazat adni, hacsak nem ír egy beadványt amiben kifejti a saját álláspontját. A válást akkor is kimondják, csak egy tárgyalással több lesz.
De elővezetésről szó sincs, ez nem büntetőügy. A gyerektartás elmulasztása miatt indított per az más, ne keverjük össze!
2013. jún. 15. 12:05
6/11 anonim válasza:
Tisztelt Válaszolók, miből gondoljátok, hogy válóperes tárgyalásról van szó? Ez nem derült ki a kérdésből. Ezer más ügye is lehet a kérdezőnek.
Egyébként, ha az alperes valóban méltányos elbírálást szeretne a bíróságtól, ajánlatos ott lenni, mert az ő véleményét is meg fogják hallgatni és az is számít!
2013. jún. 15. 17:31
17:31-es " Tisztelt Válaszolók, miből gondoljátok, hogy válóperes tárgyalásról van szó? Ez nem derült ki a kérdésből."
Akkor nézd meg, milyen kategóriában van a kérdés...
2013. jún. 15. 17:56
"Tisztelt Válaszolók, miből gondoljátok, hogy válóperes tárgyalásról van szó? Ez nem derült ki a kérdésből. Ezer más ügye is lehet a kérdezőnek."
A kategóriából...
2013. jún. 15. 22:50
9/11 A kérdező kommentje:
Amennyiben nem mész el alperesként akkor a bíróság még az esetleges gyermek láthatásával sem foglalkozik!!---annak a beadványnak alapján hoz döntést amelyet a felberes felterjesztett!!!!---illik elmenni mert gyakorlatilag LEMONDASZ A TÖRVÉNY ADTA JOGAIDRÓL!!! A kötelezettségeid meg nem kizárt, hogy jóval ütősebbek lesznek mintha részt vennél!--A jogerős végzést követően hiába "hőbörögsz, a törvény biztosítja, hogy megtámadd a végzést, viszont ennek a folyamatnak "húzósabb jóval az anyxagi vonzata valamint az átfutási ideje!---én elmennék!!
2013. jún. 21. 11:35
Kapcsolódó kérdések: