Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek, ha néha megüt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha néha megüt a férjem, mikor ideges?

Figyelt kérdés

Nem tudja kezelni, ha vitázunk vmin, az arcomat nem üti meg, csak máshol. Utána próbál bocsánatot kérni, de már ott tartok, h ezek után nem tudom elviselni, ha hozzámér. Ezt ő nem érti és akkor megint durván beszél velem.

Fogalmam sincs mit tegyek.

2013. júl. 4. 16:11
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:

"A lakosság fele mentális problémával küzd. A nagy részük bedob valami nyugtatót és letompul.2

Tudod bármennyire is hihetetlen,vannak olyanok is,akik jól tűrik a konfliktus helyzeteket :)

Nem kell hiszti csapkodás a kormányra,és nyugtató sem!

2013. júl. 5. 10:59
 52/61 anonim ***** válasza:
48%

"Tudod bármennyire is hihetetlen,vannak olyanok is,akik jól tűrik a konfliktus helyzeteket :)

Nem kell hiszti csapkodás a kormányra,és nyugtató sem!

"

Nem hihetetlen. Én is teljesen harmonikusan élek a családommal, feleségemmel, sőt üzleti téren is kiegyensúlyozott vagyok. Nálunk nincs veszekedés, de ezért az állapotért testi-lelki szinten tenni kell.

2013. júl. 5. 11:12
 53/61 anonim ***** válasza:

"nem tudja kezelni, ha vitazunk..."

TE sem tudod ezt kezelni, s eppen ez a problema is. A vita oka, ki es miert kezdi a vitat stb.? Az egyiknek engednie kell, alkalmazkodni a masikhoz pl. Mivel ismered a ferjed szokasat, eppen ezert kerulni kell a vitat, de ha mar vitatkoztok, akkor te huzodj vissza, maradj csendben addig, mig a ferjed lecsillapodik, ekkor a megfelelo idoben kell hatarozottan elohozakodnod ezzel a temaval stb. Mivel a ferjed, ezert mar az elejen nem lett volna szabad engedekenynek lenned, ma mar a szokasa lett, megszokta azt, hogy veled ezt megteheti, mivel lehetoseget adtal erre.

2013. júl. 5. 11:13
 54/61 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Bocsássatok meg hallgatásomért, de újra kellett rakni a gépet.

Meglepő mennyi válasz érkezett, nem is számítottam erre. De még meglepőbb, hogy idegen emberek milyen könnyen ítélkeznek és ítélnek el kevés információ alapján bárkit.

És mennyire érződik a megvetés a hangotokban, hihetetlen. Tudjátok, hiába módosítják a törvényt a családon belüli erőszak erőteljesebb szankcionálhatóságával kapcsolatban. Nem is ott van gond. A gond veletek, velünk, emberekkel van.

Azt gondolom, akikkel megtörténik, hogy megüti a házastárs, vagy szabályosan veri, vagy megerőszakolja, pontosan az ilyen emberi hozzáállás miatt titkolja el inkább.

Ha igazán segiteni akartok valakinek, sose ítélkezzetek felette!!! És akkor majd elindulhat egy úton az illető, ahol az első lépés, hogy elmondja valakinek.

A történet egyébként nem az enyém, hanem a kisvárosunkban egy nem közvetlen ismerősé, kissé lebutítva. :-)

További jó ítélkezést, vagy változást Nektek! Én azt ajánlom, próbáljátok rendbe tenni először a saját életeteket!

2013. júl. 5. 13:03
 55/61 anonim ***** válasza:

Még néhány választ itt is összeszedtél:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_..

Különben tanulságos kísérlet volt, sok minden kiderült.

2013. júl. 5. 13:23
 56/61 anonim ***** válasza:

az utolsó kommentedre reagálnék.

Tudod, én pl. nem ítélkezem, de amikor az ember tanácsod ad, hogy menekülj, és azt válaszolod, hogy az okoskodástól kíméljenek, akkor szerintem már nem ítélkeznek az emberek, hanem dühösek, hogy egy ilyen egyértelmű szituációra egyértelmű döntést kellene hozni, és mégis fel kell tenni egy abszolút felesleges kérdést. Teljesen mindegy, hogy rólad van-e szó. Itt már sajnálni sem lehet a nőt, mert azért ez olyan dolog, amit sokan nem tűrnének, de még többen mégis, pedig nem hiszem el, hogy nincs, aki még egy plusz pofonnal helyrebillentse az agyát, hogy húzzon onnan.

2013. júl. 5. 13:38
 57/61 anonim ***** válasza:
Nem arról van szó, hogy szeretünk belerúgni az elesettekbe, legalábbis részemről, csak rossz olvasni, meg hallani, amikor valaki elindul a lejtőn és tudna szabadulni, de nem akar. Rossz látni azokat az idős néniket is, akiket agyonvert a férjük egész életükben és mára nyugtatókon élnek, meg mindenféle betegségük kialakult. Ismerek olyat is, aki hipohonder lett és folyton bebeszéli magának, hogy beteg, meg keresgeti a guglén, hogy milyen tünetek passzolnak rá. Sok ilyennel találkozni sajnos, főleg az idősek között, ahol ugye szégyen volt elválni, mert a tönkrement dolgokat meg kell javítani.
2013. júl. 5. 14:03
 58/61 anonim ***** válasza:

A nagyja nem ítélkezett, csak akkor mikor a tipikus okoskodó választ beírtad (egyébként nekem spontán reakciónak tűnt, úgyhogy lehet csak én vagyok így, de kicsit kétlem, h nem saját a sztori, ám te tudod). Én most úgy fogok fogalmazni, mintha a tiéd lenne, az egyszerűség kedvéért.

Szerintem itt mindenki -persze a maga módján- jót akart neked, mert a felvezetőben, ahogy a problémát írtad, azonnal védted is a férjedet vagy "férjedet". Ha ezt nem teszed, nem vered ki mindjárt mindenkinél a biztosítékot és egész máshogy fogalmaztak/tunk volna.

Ha figyelmesen megnézed a válaszokat, EGYETLEN válaszoló sem próbált meg indokokat találni a férjednek, értem ezalatt, h pl. "nem lehet, h te provokálod ki valamivel", "lehet a viselkedéseddel van a gond" és hasonló hülyeségek, amiket a régi világban szoktatott nők esetleg mondtak volna (ugyanis ők képesek arra, h mindig találjanak valamilyen indokot az agresszív embereiket védelmezendő). EGYETLEN EGY SEM!!! Ha ebből nem érted meg, h melletted állnak, akkor nem tudom, miből....

Hidd el, h ez volt a jobbik eset, mert mi legalább téged igyekeztünk védeni, bizony vannak szép számmal olyan nők is, akik a férjedet védve még ellened fordultak volna.

Lehet kicsit kategorikusak voltak az írások, de jobbára azért, mert tömören igyekeztek válaszolni. A nagyja nő tudja, h persze nem úgy működik, h egyszer megütött, pakolj és add be a válást. Nem tudjuk van-e gyerek, milyen az anyagi helyzeted, van-e családod-szüleid, kompetens barátaid, munkád, van-e hova menni stb. Mi is ezen a világon élünk, és tudjuk, nem olyan egyszerű egy élettel szakítani és másikat kezdeni. DE!!! amiért a csajok és én is azt írtuk, amit: HA VALAKIT RENDSZERESEN VER A FÉRJE, EGY IDŐ UTÁN NYILVÁN POKOL MELLETTE AZ ÉLET, AMELY HELYZETET BUTASÁG KONZERVÁLNI ÉS FELTÉTLENÜL TENNI KELL ELLENE, HA LEHET. Ha nem olyan egyszerű menni, mert egyedül vagy a világban, mint az ujjam, plusz van gyerek vagy gyerekek, nincs dugi pénzed, félsz a férjedtől, vagy bármi más a gond, akkor azt kellett volna írni, és kaptál volna normálisABB válaszokat - biztosan lett volna olyan is a válaszolók közt, aki adott volna a gyakorlatban is használható tanácsokat.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én sajnálom, h félreértettél bennünket/engem.

Ja, és a karakánság az én fogalmaim közt nem egyenlő a feminizmussal.

2013. júl. 5. 20:36
 59/61 anonim ***** válasza:
50%
Az a baj hogy az hogy menekülj nem igazi tanács. Mert ha lenne hova menekülnie, erre nélkületek is rájött volna.
2013. júl. 6. 07:24
 60/61 anonim ***** válasza:
Mindig van hová menekülni, ha más nem albérletbe, persze ehhez dolgozni is kell a nőnek.
2013. júl. 6. 08:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!