Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált Anyák! Miért kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált Anyák! Miért kell ennyi különóra a gyereknek?

Figyelt kérdés
Nem értem, mikor még házas voltam, akkor azt beszéltük meg,hogy a gyereknek elég 1, de maximum 2 különóra, mert sokba is kerül meg sok idő is. Mióta elváltunk azóta 6 különböző dologra jár a gyerek, még hétvégén is, mikor velem lehetne. A bírósági végzés szerint a gyerek nálam kell hogy legyen minden 2. héten péntek iskola utántól-vasárnap estig. Mivel válás után én maradtam Pesten, az anyja viszont vidékre költözött vele elég nehéz megoldanom a láthatást. Mert ha pénteken érte megyek és vasárnap hazaviszem az úgy jó lenne nekem, de mivel pénteken végez az iskolában fél 2-kor, de hiába megyek érte,mert fél 5-től énekkar van neki fél-6-ig. Tehát csak fél 6-ra megyek érte. Akkor haza megyünk Pestre, de szombaton úszás van neki, ezért megint vissza kell vinnem. Aztán vasárnap reggel 10-12-ig templomba kell mennie azért kell este helyett reggel mennünk. Aztán már hova hozzam vissza? hiába mondom a volt feleségemnek hogy sok ennyi külön program egy 12 éves gyereknek,nekem esik hogy ez mind a gyerek érdeke. A keddi nap kivételével minden napra van különórája. Próbáltam vele megbeszélni azt hogy úszni meg templomba járhatna Pesten is a gyerek, kiválasztjuk hárman közösen hogy hová. A volt feleségem ebbe sem ment bele, mert nem akarja hogy én intézzek bármit is és ő ne lásson bele mindenbe.

2013. máj. 27. 12:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
6%

Először is, az anyának kötelessége úgy beosztani a gyerek idejét, hogy a hivatalos láthatást veled tölthessék. Tehát semmit, de semmit nem szervezhet arra az időre, bármennyire is pattog. Ha mégis így csinál és nem akarja odadni a gyereket időben, azonnal feljelentés a gyámhivatalba. Aztán meg minden alaklommal. A harmadik után kérheted a gyerekelhelyezés megváltoztatását is.

A másik a templom. Oda csak akkor járathatja, ha ahhoz te is hozzájárulsz! Még akkor sem mehetne a te hozzájárulásod nélkül, ha a saját idejében teszi! Ha te ugyanis azt akarod, hogy buddhista legyen, ő meg azt hogy keresztény, akkor ebben közösen kell döntenetek és nem dönthet ő egyedül, persze ráhagyhatod, de én nem tenném. A gyermek vallási és világnézeti kérdéseiben a ugyanis a családjogi törvény szerint a szülőknek közösen kell dönteniük még akkor is, ha elváltak és az egyik szülőnél helyezték el a gyereket. Ez ugyan olyan, mint az életpálya kiválasztása. Tehát ezért is jelentsd fel, de ne úgy hogy templomba járatja, hanem úgy hogy megsértette a csjt 72§-át és az önkényes döntésével nem hagyta, hogy ebben a témában közösen döntsetek.

2013. máj. 27. 14:31
 22/27 anonim ***** válasza:

Biztos így pótolja az apahiányt!

vagy nem tudom!Elég fura.

2013. máj. 27. 16:11
 23/27 anonim ***** válasza:
Ajj,az én anyám is ilyen volt,apukámat folyamatosan szivatta a láthatásokkal. Ha más nem,hát tényleg valami ügyvéd kéne,mert az,hogy ő rendelkezik azzal az idővel is,ami a tiéd,az abszurd. Marhajófej,hogy akkorra is be van táblázva szegény gyerek.
2013. máj. 27. 18:54
 24/27 anonim ***** válasza:
Bocs de azért mert van egy hülye volt férje aki ezt hagyja.
2013. máj. 27. 18:55
 25/27 anonim ***** válasza:
Nálunk is totál ugyanez van. Anyuka állandóan próbálkozik mindenféle különórákkal. Vidd máshová, vagy ne vidd egyáltalán. Ne hagyd magad, ez csak szívatás, sem jogilag sem racionálisan nincs mögötte semmi.
2013. máj. 27. 19:45
 26/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Különösen köszönöm annak aki lehülyézett! Nem hinném, hogy hülye lennék azért ,mert próbálom békésen megoldani a helyzetet!
2013. máj. 27. 20:41
 27/27 anonim ***** válasza:

CSjt 92. §142 (1) A gyermeknek joga, hogy különélő szülőjével személyes és közvetlen kapcsolatot tartson fenn. A gyermekétől különélő szülő joga és kötelessége, hogy gyermekével kapcsolatot tartson fenn, vele rendszeresen érintkezzen (a kapcsolattartás joga). A gyermeket nevelő szülő vagy más személy köteles a zavartalan kapcsolattartást biztosítani.

Ez a törvény! Tehát nem szervezhet különórát a kapcsolattartás idejére. Ezt írd meg neki, és ne egyezkedni próbálj, mert úgysem fog sikerülni, ha ilyen.

2013. máj. 27. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!