Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy 6 éves gyereknek hogyan lehet elmondani, hogy a szülei
válnak? Mit, mennyit kell mondani? Mennyit ért meg a
dolgokból?
Figyelt kérdés
Apuka mindig is csalta anyukát, de ő vagy nem tudta, vagy nem akarta tudomásul venni. Végülis a pasi érzelmileg a feleségéhez húzott, nagyon szerette is valahol, de hát az ösztön másfelé is vitte, saját bevallása szerint otthon nem kapott meg valamit, amit maga sem tud elmagyarázni, hogy mit. Valami hiányzott... Ezért csalta meg újra és újra. Kívülállóként az ember egy szép, harmonikus családi egységet látott, akik szeretik egymást. Erre apuka szerelmes lett egy másik nőbe, és Karácsony után, legkésőbb január elején dobbantani akar, ahogy albérletet találnak az új nővel. De ott a 6 éves gyerek. Hogyan lehet ezt elmondani neki?
Azt kell neki mondani h apu meg anyu már nem szereti egymást,de téged nagyon szeretünk. Apu elköltözik,de ugyanugy fogtok még találkozni,jön majd hozzád stb... Aztem azt még egyelőre hagyjátok h apunak uj szerelme van,majd pár hónap mulva esetleg. DE ehez az kell h mindkét fél normálisan űlljon a dolgokhoz. ha pl apuka elviszi magához a gyereket ahol az uj nő is van,anyukának nem szabad szidni,mondhatja h őrül h apa boldog,meg hasonlük
2012. dec. 26. 11:08
2/12 anonim válasza:
Jaj, Istenem... Nagyon szereti anyukát, de közben azt hiszi, lehet "büntetlenül" csalni. Persze, hogy "beleszeret" valakibe... Megszakad a szívem a sok felelőtlenség, komolyan nem vett eskü(dözés) miatt. És a gyerekek miatt, az elhagyottak miatt, meg a szerencsétlenek miatt, akik futnak a micsodájuk után. EZ off volt, de nem bírtam ki.
2012. dec. 26. 11:10
3/12 anonim válasza:
Hát úgy hogy anyu és apu külön fognak élni de téged nagyon szeretni fognak! Sajnos az én sógornőm is elvált a bátyámtól, 2 éves volt az unokahúgom amikor ez történt, unokahúgom a bátyámmal lakik együtt közös megegyezés alapján, mert a bátyám idióta exe egy másik férfival akar lenni és mivel hogy még fiatal nem kellett neki a gyerek:( 2 éves korban még nem értette meg de most hogy már 5 éves elég szomorú hallani tőle hogy nincs anyukája meg az oviban is cikizik ezmiatt. :(
2012. dec. 26. 11:16
4/12 anonim válasza:
Apu és Anyu már nem érzi azt a régi tüzet egymás iránt, mint amikor megszülettél, ezért költözik el Apa. De Téged ugyanúgy szeretünk mindketten.
2012. dec. 26. 11:16
5/12 anonim válasza:
"nem érzi azt a régi tüzet egymás iránt"
Ja, ez tök érthető egy hatévesnek.
Sokkal egyszerűbb magyarázat kell.
Anyu és Apu most már nem akarnak együtt élni, Apu elköltözik, egy másik lakásban fog lakni, ahol majd Te is meglátogatod, Neked is lesz szobácskád ott is. Te itt maradsz Anyukával, a régi kis szobádban, és Apuka eljön majd gyakran játszani veled.
2012. dec. 26. 11:23
6/12 anonim válasza:
11:41 Te egy kretén vagy! Látszik hogy nincs gyereked, de remélem nem is fogsz szaporodni ebben az életben.
2012. dec. 26. 11:51
7/12 anonim válasza:
Úgy mondjátok el a gyereknek, hogy az apa képe ne sérüljön.Semmilyen szinten.
2012. dec. 26. 11:57
8/12 anonim válasza:
már ne hargudjtok.de egy gyerek ez hogy értené meg?
a lányom 10 éves,és nem érti apa miért egy másik növel lakik???pedig elmondtam neki h sokat veszekedtünk szetmentünk anno.és nagyon okos kislány,nincs visszamardva.
az apukanak meg csak gratulálni tudok mink csinalt gyereket ha nem is szerette a nöt?ha folyamatosan csalta?elég féreg emberek vannak.
2012. dec. 26. 11:58
9/12 anonim válasza:
a gyerek nem hülye, csak kicsi.
el lehet neki mondani a saját nyelvére lefordítva, az életéből példákat merítve. témába vágó könyveket, szakembert is segítségül lehet hívni.
ha egy kicsit ki is fog borulni, egy idő után megszokja a helyzetet. a legfontosabb, h ne legyen balhé, és tudatában legyen annak, h szeretik.
nekem is elváltak a szüleim, mégsem lettem tőle degenerált. talán kicsit másképp nőttem fel mint az apjukkal együtt élő gyerekek, de ettől még teljes, értékes embernek érzem magam.
2012. dec. 26. 13:36
10/12 anonim válasza:
Ahogy fentebb is írták, azt kell hangsúlyozni, hogy anya és apa már nem tud együtt élni tovább, de őt attól mindketten szeretik. És ami nagyon fontos, hogy pontosan el kell magyarázni a kisgyereknek, hogy vele mi fog történni ezután, mikor, kivel, mennyi időt fog tölteni, lesz saját szobája itt is, ott is, stb.
A kisgyerekeket alapvetően nem annyira izgatja a szülők szerelmi élete, nem fogják megérteni a lényeget, max. jópár év múlva, nekik az a legfontosabb, hogy velük mi fog történni a válás/különköltözés után.
(6 éves gyerekkel válófélben vagyok, és a kislányom így fogadta el a válást.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!