Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet mondani váláskor egy gyereknek?
A gyereketek mennyire vette észre, hogy közöttetek nincs minden rendben? Veszekedtek?
Én anno elmondtam neki őszintén, hogy apa elköltözik tőlünk, mert sokat veszekedünk és nem szeretjük egymást. De nálunk nem is hiányolta, mert alig volt otthon. Szó szerint aludni járt haza. Azt is akkor amikor már a gyerek régen aludt.
A lényeg az, hogy a gyerek nem hülye, el kell neki mondani az igazat, persze az ő nyelvén, hogy megértse.
Jajj szegénykém :(
Igazából egyetértek azokkal, akik azt tanácsolják, hogy együtt beszéljetek a picurral, csak az ő nyelvén. Hogy "apa most elmegy, de jön minden másnap (csak példa) és felhív telefonon".
Őszintén megmondom Neked, hogy sajnos sose lesz már igazi apa-fia kapcsolatotok (ha tévednék, és legyen így, akkor elnézésed kérem). Ez törés lesz az életében. A párom is 5évesen hagyta ott a fiúcskát, és sajnos nem tudja vele olyan szinten tartani a kapcsolatot ahogy szeretné. Igaz, ott az anyuka is bezavar.
Remélem Te sokkal szerencsésebb leszel!
Igen, ettől félek én is, hogy az anyja bekavar. Hiába külön utakon járunk, két hete vettem észre, hogy sunyiskodik, tervez valamit. Én egy egyszerű válást szeretnék, közös megegyezéssel, mindenemet otthagyom nekik, nem akarok elhozni semmit, még az autómat is a feleségemnek adom. És ennek ellenére észrevettem, hogy valamit elkezdett a hátam mögött, eldugta pl. a házassági anyakönyvi kivonatot. Ha a gyerkőc beteg, neki nem az a legfontosabb, én vagyok otthon vele, ő a "rokonaival" találkozgat. Ezért is szeretnék tényleg a fiam mindennapjaiban lenni, hogy lássam, biztonságban van-e. Végeztettem egy ügyvéddel előzetes vizsgálatot és semmi esélyem, hogy én neveljem tovább a fiamat.
De ez sem megoldás, ha marad ez a házasság, mert itt már gyűlölet van mindkettőnk oldaláról és érzi a fiam, hiába nem veszekszünk, előtte meg főleg nem! Hogy mondjam el neki, hónapok óta ezen gondolkodom, ő a mindenem!
Nekem a 4 éves lányom tökéletesen tisztában van vele, hogy akik már nem szerelmesek, akkor ők különköltöznek, de attól még apuka apuka marad és anyuka is marad,a gyerek számára ez nem baj, megesik. Mi jól vagyunk, de a környékünkön van több válás vagy szakítás, ezeket persze ő is látja és valamit mondani kell neki...
Férjemnek mondtam elköszönésre, hogy
- ...bébim (szoktuk becézni egymást), erre a gyerek:
- én vagyok a bébid (röhög)
- de apa meg a szerelmem...
- igen és ha már nem lesztek szerelmesek, akkor apa majd elköltözik.
- miért nem én költözök el?
- hát mert téged nagyon szeretlek, őt meg kicsit.
- de akkor ő nem lesz mindig itt veled!
Szóval ő már erre is fel van készülve. Pedig még szerelmesek vagyunk, látod :-)
Nem ismered, hogy az ő kis agyában hogyan vannak a dolgok, szerintem nincs mitől félned, nem hülye a gyereked, csak gyerek. Ne is kezeld butaként!
Csak őszintén, ahogy a szívedet nyomja.
Mondd el neki, hogy anyával már nem vagytok szerelmesek és ezért nem akartok már együtt élni, de attól őt mindketten ugyanúgy szeretitek. És neki is jobb, ha nem veszekedtek folyton, hanem kedves légkörben lehet ő is itt is és ott is, nálad majd, akárhol is lesz az.
Asszony hiába susmusol, a gyerekek nem hülyék, ha te nem oltogatod és anya meg igen, akkor anya hamar meg fogja inni annak a levét. Sose mondj rosszat az anyjáról, hiszen a gyerek szereti őt és ezért gyűlölni fogja azt, aki rosszat mond róla. Épp ezért anya rosszul jár, ha ő mond rosszat rólad és a gyerek rájön, hogy az nem igaz.
Mellesleg azzal tisztában vagy, hogy abban az esetben, ha apa perel a gyerek felügyeleti jogáért, azokban az esetekben 40%-ban ma Magyarországon apa elnyeri a felügyeleti jogot?
Én egy ügyvéd tudásában se bíznék annyira, hogy hagyjam magam csak úgy lebeszélni a perről. Mert hátha. No, de nem ez volt a kérdésed.
Valamelyik előző vagyok...Az utolsó előtti.
Nos igen ez is benne van a pakliban, főleg ha a pici az anyujával marad, akkor ő uszíthatja ellened és a későbbi új párod ellen is. Pl:nálunk az anya rólam minden rosszat feltételezett (nem ismer), a gyerek meg fél tőlem. Sosem bántottam!!!
A páromnak mondta mikor elvittük a búcsúba, hogy "apa ne vegyél nekem semmit, ne ezzel vásárold meg a szeretetem". 7éves gyerek magától ilyet nem hiszem, hogy kitalál.
Próbáld meg a gyeremekelhelyezést, de az a baj (jogot tanulok), hogy Mo. anyaközpontú ország. Csak ha az anya veszélyezteti a kicsit (iszik, drogozik stb) és be is tudod bizonyítani, na akkor van esélyes a kicsire.
Szia
Mindenféleképpen te beszélj a gyerekkel elsőnek, mert ha az anya teszi abból még rosszul is kijöhetsz. A könnyű válás mindig csak mással történik :( Ha mindent ott hagysz semmivel sem leszel jobb, a tárgyaláson úgyis kisemmiz az exed, és a válás után is élned kell. Ha az anya partner a dologban őszintén mondjátok el a gyereknek mi a helyzet - mások már jó ötleteket írtak rá - de amíg nincs gyermek elhelyezési perben végzés, akár az anya tiltása ellenére is látogasd a gyereket - amíg nincs döntés ugyanannyi jogod van a gyermekhez - és csinálj vele közös programot. ne hagyd, hogy az anya kisajátítsa a gyermeked.Sajnos ez a tapasztalatom:(
Sok sikert és erőt kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!