Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált Anyák! Miért kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált Anyák! Miért kell ennyi különóra a gyereknek?

Figyelt kérdés
Nem értem, mikor még házas voltam, akkor azt beszéltük meg,hogy a gyereknek elég 1, de maximum 2 különóra, mert sokba is kerül meg sok idő is. Mióta elváltunk azóta 6 különböző dologra jár a gyerek, még hétvégén is, mikor velem lehetne. A bírósági végzés szerint a gyerek nálam kell hogy legyen minden 2. héten péntek iskola utántól-vasárnap estig. Mivel válás után én maradtam Pesten, az anyja viszont vidékre költözött vele elég nehéz megoldanom a láthatást. Mert ha pénteken érte megyek és vasárnap hazaviszem az úgy jó lenne nekem, de mivel pénteken végez az iskolában fél 2-kor, de hiába megyek érte,mert fél 5-től énekkar van neki fél-6-ig. Tehát csak fél 6-ra megyek érte. Akkor haza megyünk Pestre, de szombaton úszás van neki, ezért megint vissza kell vinnem. Aztán vasárnap reggel 10-12-ig templomba kell mennie azért kell este helyett reggel mennünk. Aztán már hova hozzam vissza? hiába mondom a volt feleségemnek hogy sok ennyi külön program egy 12 éves gyereknek,nekem esik hogy ez mind a gyerek érdeke. A keddi nap kivételével minden napra van különórája. Próbáltam vele megbeszélni azt hogy úszni meg templomba járhatna Pesten is a gyerek, kiválasztjuk hárman közösen hogy hová. A volt feleségem ebbe sem ment bele, mert nem akarja hogy én intézzek bármit is és ő ne lásson bele mindenbe.

2013. máj. 27. 12:45
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Persze lehet tudni. Azért váltunk el,mert teljesen másképp terveztük a jövőt és ezen sokat veszekedtünk, ráadásul testileg is teljesen elhidegültünk egymástól. De egyikünk sem csalta meg a másikat, ha erre voltál kíváncsi. Még a válás után elég normális volt a viszonyunk. Aztán ahogy telt az idő elmérgesedett ilyenek miatt: pl felhívott hogy cseréljünk hétvégét, és én belementem, de mikor a "csere" hétvégén sem lehettem a gyerekkel és szólni mertem, akkor minden szemét én voltam.
2013. máj. 27. 13:14
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Légy férfi, állj a sarkadra:) Lehet egyébként csak egy pasi hiányzik neki:D

Én is váltam, mi sem jó viszonyban, de a saját gyerekemet nem szívatom, szerencsére egy városban élünk, így annyit találkoznak amennyi a gyereknek jó.

2013. máj. 27. 13:17
 13/27 A kérdező kommentje:

Van pasija.

Szerintem keresek majd egy ügyvédet, aztán írok ide is a fejleményekről. Köszönöm az eddigi válaszokat.

2013. máj. 27. 13:26
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Kereshetsz ügyvédet, bár szerintem ehhez nem kell. A te időd. Ha jól értem egyébként máskor nem is láthatod, szóval még zsarolni sem tud mivel. De ha neked úgy tisztább, keress egy ügyvédet:)
2013. máj. 27. 13:32
 15/27 anonim ***** válasza:

Tipikusan az a nő, aki nem veszi észre, hogy ezzel nem csak neked, hanem a gyerekének is árt. Még is mi baja lenne szerencsétlennek, hogyha kéthetente ki kellene hagynia a szombati úszást? Ha kihagyhatatlan, elviheted a környékeden valahova, avagy úszhattok együtt egyet estefelé.

A vasárnapi mise sem helyhez kötött. Én is hittanos voltam ilyen idős koromban (azért nem volt olyan régen) és gyűjteni kellett az aláírásokat, hogy mikor voltam misén, de az nem volt megszabva, hogy melyik templomba megyek. A lényeg az volt, hogy megjelenjek, nem az, hogy hol. Szerintem ez ma sem változott, ha csak ennyiről van szó.

Hozzáteszem azt is, hogy mostmár két oldalról látom ezt. Én a gyerekeimnek a hétvégét pihenésre és családi programokra szánom, éppen azért, mert utáltam szombat reggel azért kelni, mert 10-re úszni jártam. A hétköznap délutánok úgy elteltek, de a hétvégéket annyira nem szerettem, hogy a mai napig heves tiltakozást vált ki belőlem, hogyha valami kötött programom van. :) Nem biztos, hogy az én gyerekeim is utálnák, de inkább nem teszem ki őket ennek.

Mindenesetre jogod van elvinni a gyerekedet láthatásra. Próbáld megbeszélni az anyjával, ha nem megy, akkor mondd el neki, hogy ügyvédhez fordulsz, mert nem tartod jogosnak, hogy erődön felül teljesítesz így is, még is alig töltesz a 3 napból néhány órát a gyerekeddel.

Ne hagyd magad, szerintem így is éppen eleget nyeltél már! Ideje, hogy valaki helyreigazítsa anyukát. Az ilyen apukákat szeretjük, akik küzdenek a gyerekükért! :)

2013. máj. 27. 13:37
 16/27 anonim ***** válasza:
mi lenne ha te vinnéd a programokra?mi is elváltunk a gyerek 7éves szeretnénk tudni mi érdekli igazán ezért általa választott 3 különórára is jár...de nálunk apa viszi hozza úszásra,szinitanodába utána együtt esznek ,játszótérre mennek,sosincs vita köztünk pedig a láthatás meg van szabva...de az csak formaság....a lányom annyi időt tölt az apjával amennyit kedvük engedi....ha te jó apa vagy nem értem miért nem enged neked nagyobb "szabadságot" ez a gyerek érdeke...a különóra pedig szintén jó dolog ha szereti,ebbe ne korlátozd
2013. máj. 27. 13:48
 17/27 anonim ***** válasza:

Külön órák jók, ha a gyerek akarja ne korlátozzad.

Viszont két hetente ahol te laksz, járjon oda úszni és templom, biztos van a közelben.

Írod nem probléma számodra sem anyagilag, hogy ingázol, de gondolj bele, ha lesz neked is egy állandó párod, akkor is tudsz majd így ugrálni a volt feleséged kénye-kedve szerint?

Légy határozott, és ragaszkodjál, hogy két hetente veled legyen a gyerek, és ahogy már írtam járjon a te lakásodhoz közeli usziba és templomba azokon a napokon. Ezekkel a közös programokkal még a te kapcsolatod is csak erősödni fog a gyerekkel és ő is több ismerettségre tesz szert.

2013. máj. 27. 13:58
 18/27 anonim ***** válasza:

ma 13:14

Sajnálom,akkor ezek szerint már nem éreztek egymás iránt semmit.....

A gyerekre meg nagyon úgy tűnik,hogy ezek a külön órák csak rá vannak erőltetve......

2013. máj. 27. 14:01
 19/27 anonim ***** válasza:
mert nem akarja, hogy veled legyen!
2013. máj. 27. 14:02
 20/27 anonim ***** válasza:
Mert egy púp a hátán a gyerek így lepanaszolja hétköznap és hát neked se legyen jó.
2013. máj. 27. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!