Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhanyagolom ha egyedül nevelem?
Húha nem sejtettem hogy ez a téma ennyire kiváltja az indulatokat!
Igazából nem provokativ témának szántam ezt a témát csak a kérdésemre kerestem a választ és a véleményeket!
(persze az óvónőktől azóta sem jött normális érdemleges hozzászólás csak gúnyolódás és hogy nem értünk hozzá kb ennyi)
Az óvónők igazából az olyan szinglikre gondoltak akik tudatosan ezt az életformát választották!
Szerintem a szingli szülők "több kategóriásak"!
1. az önként egyedül gyereket vállaló szülők és az ők nyavajgása
2. Az elvállt szülők (az okok ez estben teljesen eltérőek!)
Talán elítélendő ha valaki 1. önként vállalja a gyereket és sír?Hiszen ő vállalta vállalja a nehézségeket is!- mondják az okosok!
Talán elitélendő az a valaki aki 2. kategóriába tartozik és részben az önhibájából vállalja egyedül a gyermekét?
Én önként vállaltam egyedül a gyermekem. Persze nem úgy, hogy szándékosan teherbe ejtettem magam, hanem ha már egyszer (VÉDEKEZÉS MELLETT) teherbe estem, hát vállaltam a felelősséget, megszültem és nevelem.
Mostanra egyébként már van társam és így apja is a gyermeknek. De az elő 6 évben nagyrészt egyedül voltam vele. És egyébként büszke vagyok arra, hogy mindent megoldottam egyedül, hogy egy remek srácot neveltem. Olyat, aki tele van szeretettel, kedvességgel, energikus, céltudatos és csak piros pontokat hoz haza az iskolából...
Amúgy ha valaki annak idején rákérdezett az apuka hollétére, mindig behazudtam, hogy apuka éppen külföldön dolgozik....nem reklámoztam, hogy egyedül vagyok, mert pontosan érezni, hogy lenézik és kihasználják, elnyomják az egyedülálló nőket.
"Hát igen ha már megcsináltad vállald a következményét ez van!"- mondják az okosok az óvónő is ember de nem köteles végig hallgatni a "szingli" anyuka nyűgét baját. Az említett idézet amely időközben be lett ide másolva arról meg azt mondom, hogy otthon családban vélekedhet így és nagy fokú bunkóság tőle ez a nyilatkozat pláne egy szakmai fórumon( azóta már nem a szingli anyukák a téma hanem maga az elhanyagolás hiszen érdemben nem tudnak mit fűzni ehez..)
Arra nem gondolt hogy esetleg az egyedül álló "szingli" nő is elfáradt és teli van a bakancsa hiszen ő is csak ember!
Én 13 éves vagyok és anyám 9 éves kormomig nevelt 2 testvéremmel. Abban az éveben megjelent az apám és lett egy nevelőapám is. Azóta egyre csak romlik a kapcsolatunk anyuval és már azon a szinten vagyunk hogy utáljuk, mert sz.rik a fejünkre. Előtte valamivel jobb volt, igyekezett velünk foglalkozni, mindent megpróbált. Igaz hogy szörnyen fájt, mikor az oviba mi voltunk az utolsók és láttuk ahogy a többiekért jönnek az apukáik,szüleik, de túléltük. Régen ahogy az iskolába mentem, nézegettem a felnőtt férfiakat, hogy milyen lenne, ha ő lenne az apukám.
Most hogy megjelent az apám, sokat vagyok nála. Már saját családja van, 2 gyerekkel. A második nincs 1 éves sem. Szörnyű látni hogy neki van apukája, hogy milyen jól megvan a család, és már szinte csak önkínzás oda járni, de otthon sem jobb a helyzet. A nevelőapánk egy vadállat, mind a hárman félünk tőle. Anyut sosem érdekelte, hogy mi mit gondolunk róla. Anyu már lassan 1 éve munkanélküli és nem csinál egész nap semmi mást, csak számitógépezik. A bátyám már dolgozik, de még velünk él, ő reggel megy és hajnalban jön. A húgom kezd elkallódni, elég veszélyes nála a helyzet. Naponta annyit beszélek édesanyámmal, mikor megkér hogy mennyek le a boltba vagy takarítsam ki a szobát. Én vagyok az egyetlen aki azt megteszi, és nem unalomból vagy örömből. Régen nagyon anyás voltam, nem mentem semmi ottalvós táborba, mert mindig hiányzott anya, de mára már csöppet sincs így.
Nem tudom hogy milyen nehéz lehetett minket egyedül nevelni, de most nekünk is elég nehéz a helyzet. Az egyetlen jó, hogy a nevelőapánk csak hétvégente jön haza a munkája miatt, de anyu leginkább csak akkor főz, ha ő itthon van. Mosni nem igazán mos, főleg, mert ruhát se különösebben vesz nekünk. Már szinte csak olyanok vagyunk, mint a lakótársak, mert ez minden, csak nem család.
Otthon senki nem beszél senkivel, mindenki megtartja magának minden gondját. Régen csak a bátyám volt ilyen zárkózott, hisz azt érezte hogy elárulta az apja, a családja...
nagyon sajnálom a helyzetedet 13 éves válaszoló! Átérzem a helyzetedet.
Szerintem ti nektek testvéreknek kell összetartani és segíteni egymást!
Az is lehet hogy több van a dolog mögött amit anyukád nem mond el nektek. Nem akar ezzel terhelni titeket!
Ettől függetlenül nem szabadna így elhanyagolni titeket!
kérhetitek a szakember segítségét is
Már másodszor emeled ki a kérdésedet. Nem értem miért! Mire vagy kiváncsi?
Mire jó ez a kérdés? Nem volt elég a vitából már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!