Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elhanyagolom ha egyedül nevelem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elhanyagolom ha egyedül nevelem?

Figyelt kérdés
2013. máj. 10. 08:29
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
75%
21 válaszolónak teljesen egyetértek veled! Vannak olyan estek amikor ez sajnos nem így alakul és a végén a gyerek szívja meg az egészet! :-(
2013. máj. 10. 12:48
 22/55 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül jól lepontoztak. Pedig ha tetszik, ha nem, ez nálam és a bnőmnél tényleg így van!
2013. máj. 10. 13:06
 23/55 zabmester ***** válasza:
86%
Te jó ég, most komolyan az az általános nézet, hogy az egyedül nevelt gyerekek nagy átlagban elhanyagoltak? Meg hogy aki egyedül neveli, az nem játszik, nem beszélget vele? Nemár... 5 éves koráig neveltem egyedül a fiamat, de sose gondoltam volna, hogy valaki azt mondaná, hogy elhanyagolom. Én aztán beszélgettem vele, szinte állandóan :) Csecsemő korától kezdve. Vittem sétálni, kirándulni, múzeumba, kiállításra, játszottunk itthon is, festettünk, rajzoltunk, gyurmáztunk, együtt főztünk, és még sorolhatnám. De nem is értem, hogy ezekben mi olyan emberfeletti, hogy csak két szülő képes rá. Azokra az anyákra senki sem mutogat (igaz, a helyzetükbe is csak kevesen gondolnak bele), akiknek ugyan van férjük/párjuk, de mondjuk a munkája miatt keveset van otthon. Mert mondjuk elmegy hajnalban, és éjjel ér haza. Vagy mert mondjuk kamionozik, és napokig úton van. Vagy külföldön dolgozik az apa, és csak 2-3 havonta tud hazamenni, vagy még ritkábban. Azok a gyerekek is lehanyagoltak?
2013. máj. 10. 14:06
 24/55 anonim ***** válasza:
82%
Engem anyukám 6 éves koromtól egyedül nevelt. Egy pillanatig sem éreztem magam elhanyagolva.
2013. máj. 10. 15:31
 25/55 anonim ***** válasza:
27%

"mi olyan emberfeletti, hogy csak két szülő képes rá"

Nem olyan emberfeletti. Csak éppen a legtöbb elvált (jellemzően anyuka, mert ők kapják meg a gyereket), a válás után inkább azon sündörög, hogy hogyan állhatna bosszút a gyerek apján, illetve hogyan szerezhetne magának másik pasit. Közben a gyereket meg szépen felejti el.

Kevés az olyan, aki nem ilyen. Nem azt mondtam, hogy nincs, csak azt, hogy kevés. És ha szerencsés a gyerek, és ilyen az anyja, akkor is nagy valószínűséggel szomorú, amiért neki nincs apja (vagyis a mindennapjaiban nincs jelen az apa).

És akármennyire jó vagy jót akar az anya, nem biztos, hogy a gyereknek is az a jó, ahogy őt neveli. Pl. már egy pályaválasztásnál, ha a gyerek mást akar, mint az anyja javasol, vagy épp csak bizonytalan, ott már nagyon jól jöhet egy másik számára éppoly fontos ember (=apa) tanácsa és véleménye. Különösen ha a két szülőé eltérő... Ilyen kis nüansznyi dolgok, és máris jobban eligazodik az életben... Nem hisz mindent el az anyjának... Míg csak egy anyával könnyen beeleesik ebbe a hibába, könnyen anyuci pici csemetéje lesz egész életében...

2013. máj. 10. 15:32
 26/55 anonim ***** válasza:
54%
Az én volt férjem igenis jelen van a gyermeke életében,azért mert mi nem élünk együtt a gyerekét imádja és minden szinten gondoskodik róla...mert így is lehet,mert egy Apa akinek fontos a lánya,ilyen kevés van,sajnos...de tudok nagyon sok ellenpéldát...tényleg sokat
2013. máj. 10. 15:53
 27/55 anonim ***** válasza:
38%
Nekem van egy ismerősőm aki lemondott az egy éves gyerekéről! A nőnek számtalan kapcsolata volt komolyak és fútó kapcsolatok, de ettől függetlenül nem hanyagolta el soha. Imádja a fiát!
2013. máj. 10. 17:13
 28/55 anonim ***** válasza:

Miért neveled egyedül?

És ha egyedül neveled, azt hogy teszed?

2013. máj. 13. 12:29
 29/55 anonim ***** válasza:
Egy anya szerintem előbb hanyagolja el saját magát, mintsem a gyermekét, független a családi állapotától...
2013. máj. 13. 13:48
 30/55 A kérdező kommentje:

Egy óvónőnek ez a véleménye! Ezt úgy gondoltam érdemes ide bemásolnom!

Na ez is egy hozzá állás!

Hozzánk elég sok szingli (nem szeretem ezt a szót) gyerek jár....az anyukáknak mindig van valami hasfájásuk! Ha egyedül merte vállalni és megfosztotta a gyereket az apjától....akkor ne sírjon, hanem oldja meg!

2013. máj. 14. 12:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!