Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhanyagolom ha egyedül nevelem?
Az előzőhöz a kommentem
Szerencsére ez nem az én fejemből pattant ki!
Kettőn kettőn áll a vásár!
Nem hinném hogy valamelyik szülő eltilthatná a másikszülőtől a gyereket.
Vannak olyanok is akik "spermadonorra" használják a férfit
Talán ez olyan nagy bűn? A férfi nem úgyan ezt csinálja elhinti a magot és ennyi!( tudok ilyen estről)Az nem kelt felháborodást?
Kedezo!
Van olyan no, aki elhanyagolja a gyereket, van olyan, aki nem. Az elhanyagolo no is elhet csaladban, lehet szingli is. Altalanositani nem kell. Adott ovono adott anyat minositette, ki tudja, talan joggal.
Elhanyagolás:
Az akit testileg és lelkileg elhanyagolnak!
A szülő le is mondhat a gyerekéről ( külömböző okok miatt)
Sajnos az elhanyagolásból akkor lesz "ügy" ha valaki maradandó károsodást kap vagy meghal. ( pl a fényevő gyerek és családja) Nagyon sok est azonban rejtve marad!
A másik kérdésem az hogy tényleg ennyire előítéletesek az egyedül álló szülőkkel szemben az emberek? És ha igen milyért?
33 kérdezőnek lehet! Nem láttok bele a gondolataiba ahogy ő sem látt bele a családok helyzeteibe!Amit meglátt az felszines az tudja a legjobban aki ebbe benne van!
Talán az óvónő csak szenvedő alanya a kiöntött szíveknek! De ez egy "önkéntes munka" hogy meghallgat másokat jelen esetben "szingli" anyukákat! Ha van rá ideje! Bár állításuk szerint nincs idejük efféle társalgásra!
36 válaszolónak!
Csak leírtam hogy szerintem mi az elhanyagolás!
Sajnos vannak ilyen estek pl agárdi példa estén
ez nem csak pénz és családiállapot függvénye.
Ezért sem szabad általánosítani.
Az egyedülálló szülők pl akiket én ismerek inkább lemondtak dolgokról hogy a gyerekének mindene meglegyen vagy azért hogy több időt töltsenek együtt!
Kérdező!
Nagyon anyagi síkon gondolkodsz. Az egyedülálló szülők nem ilyen téren szokták "elhanyagolni" a gyereküket! Anyagilag (kaja, ruhák, játékok, táboroztatások, stb.) megadnak mindent, és valóban sokszor magukra minimálisat költenek, csak hogy a gyereküknek mindent megvehessenek, amit a teljes családban élő gyerekek is megkapnak (ideális esetben). Mert egyedül tényleg szűkösebbek az anyagiak, mégha van gyerektartás is.
Az egyedülálló anyák pont ezzel szokták bizonyítani a külvilágnak, hogy jó anyák, hogy mindent megtudnak venni a gyereknek.
Elfelejtik azonban a lelki oldalt... Leírták már előttem, hogy miért.
És a fő gond ez. A gyereknek nem egy huszadik dzseki vagy építőkocka-játék hiányzik, hanem az anyjával való játszás és beszélgetés. (Az apjával való is, de attól már alapból megvonják ugye.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!